More

  Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στο Δ.Σ. με αφορμή το ψυχιατρείο

  Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στο Δ.Σ. του Δήμου Χανίων καθώς με αφορμή την «αναγκαστική» παραχώρηση του Ψυχιατρείου βγήκαν «μαχαίρια».

  Πιο συγκεκριμένα τα στρατόπεδα ήταν δυο, στο πρώτο βρέθηκαν όσοι τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης ενώ στο δεύτερο όσοι ήταν κατά της φιλοξενίας προσφύγων. Οι κατηγορίες για ρατσιστική αντιπολίτευση ήταν αυτές που άναψαν την πρώτη σπίθα, Γιάννης Σαρρής και  Σεραφείμ Ρίζος εξαπέλυσαν «μύδρους» που δεν έμειναν αναπάντητοι.

  Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας έκανε λόγο για την παραχώρηση του ψυχιατρείου στον δήμο πριν λίγες ημέρες ενώ έκανε γνωστό πως δεν έχει παραχωρηθεί τίποτα και σε κανένα και τα συμπεράσματα βγήκαν από τις επιστολές. Φυσικά δεν παρέλειψε να πει ότι έιναι αντίθετος σε πιθανή μετατροπή κέντρου φιλοξενίας κάτι που εκανε γνωστό και με επιστολή του στον κ. Βίτσα καθώς ποτέ ο δήμος δεν το ζήτησε για να το μετατρέψει σε χώρο που θα στεγάσει έστω και προσωρινά πρόσφυγες καθώς έχει στο μυαλό του τελείως διαφορετικά πράγματα.

  Μάλιστα έχει γίνει και αυτοψία ώστε να διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό πλάνο αξιοποίησης. Στο τέλος ο κ. Βάμβουκας δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος δεν πρέπει να χαθεί και δεν είμαι άλλος από το να περάσει στα χέρια της τοπικής κοινωνίας και να μην πωληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά ούτε και να γίνει κέντρο φιλοξενίας.

  Στην συνέχεια η Χρυσούλα Χατζηδάκη ζήτησε το θέμα να συζητηθεί σε μια ξεχωριστή συνεδρίαση χωρίς αντιπαραθέσεις αλλά με συνεργασία απ’ όλες τις πλευρές ενώ χαρακτήρισα όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ως θέατρο του παραλόγου.

  Ο Δημήτρης Λειψάκης με την σειρά του μίλησε για το θέμα λέγοντας πως κοινή γραμμή του πρώην δημάρχου Μανώλη Σκουλάκη αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Απ. Βουλγαράκη ήταν ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί υπέρ των Χανιωτών.

  Από την πλευρά του ο Άρης Παπαδογιάννης έκανε λόγο για έλλειψη στρατηγικής καθώς η χρονική στιγμή που γίνονται όλα αυτά (πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν) δημιουργούν προβλήματα στο νομό. Τα «βέλη» του κ.Παπαδογιάνη είχαν στόχο αποκλειστικά τον Δήμαρχο καθώς τον κατηγόρησε ότι έχει διαλέξει ένα μοναχικό δρόμο και οι επιστολές δεν τον καλύπτουν.

  Φυσικά στην συνέχεια σχολίασε και τον κ. Σταθάκη λέγοντας ότι άλλα έλεγε πριν (ότι ο χώρος παραχωρείται στον δήμο) και άλλα στην συνέχεια (ότι θα είναι η παραχώρηση προσωρινή)

  Ο Γιάννης Σαρρής από την δική του πλευρά μίλησε για μετάλλαξη η οποία είναι απόρροια φοβίας.  Πιο συγκεκριμένα για το ψυχιατρείο και την πιθανή μετατροπή του σε κέντρο μεταναστών τόνισε ότι τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα από την αρχή ενώ η κοινωνία των Χανίων έχει ήδη αποδείξει την αλληλεγγύη της.

  Φυσικά εξήγησε ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία έτσι ώστε να υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει την παραχώρηση, την συντήρηση αλλά και την παράδοση. Επίσης θεώρησε ως δικαιολογία τον τουρισμό και πολύ απλά ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτως ή άλλως προς όφελος της κοινωνίας.  Κλείνοντας κατηγόρησε τον κ. Βάμβουκα για αδικαιολόγητη υποχώρηση.

  Για το θέμα εκφράστηκε και ο Νίκος Παπαντωνάκης ο οποίος έκανε λόγο για κοροϊδία και ότι θα έπρεπε να απαιτήσουν και την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ώστε να γίνουν έργα. Όλα αυτά χωρίς να αποκλείεται οι φιλοξενία κάποιων μεταναστών. Τελειώνοντας «κάρφωσε» το Υπ. Άμυνης λέγοντας πως αρκετά έχει δώσει ο νομός.

  Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεραφείμ Ρίζος ο οποίος κατηγόρησε τον Δήμαρχο Χανίων πως κακώς υποχωρεί σε όσους χρησιμοποιούν τον ρατσισμό για να τον αντιπολιτευτούν ενώ τόνισε πως το ψυχιατρείο δίδεται στο Υπ. Αμύνης για να φτιάξει φυλακές.  Επίσης είπε ότι ο τόπος χρειάζεται δομές τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους, να παραχωρηθεί το σύνολο του ψυχιατρείου στον χανιώτικο λαό και στο δήμο έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες-δομές και να ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των προσφύγων.

   

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ