More

  “Αθλητισμός: Η Ανεξήγητη Διολίσθηση του Πολιτισμού”

  Το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, μέσω της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει ομιλία με τίτλο “Αθλητισμός: Η Ανεξήγητη Διολίσθηση του Πολιτισμού“.

  Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Χειρούργος Οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας,  Θέμος Γκουλιώνης.

  Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/4/16, στις 19.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

  • Ανακοίνωση/Πρόσκληση για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής

   

  Ο Δήμος Χανίων καλεί τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη της Χρυσοπηγής στις 5 και 6 Μαΐου να καταθέσουν αίτηση στην Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων (Κριάρη 40, Μέγαρο Πάνθεον, 1ος όροφος) μέχρι και την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

  Τα επιτρεπόμενα πωλούμενα είδη σύμφωνα με την με αριθμό 315/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων είναι οικιακής χρήσης, ένδυσης – υπόδησης, δώρων, λαϊκής τέχνης, βιβλία, εκκλησιαστικά είδη, ξηροί καρποί και ζαχαρώδη προϊόντα.

  Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι άδειας υπαίθριου εμπορίου καθώς και οι αδειούχοι εμπορικών δραστηριοτήτων για τα παραπάνω αναφερόμενα είδη.

  Η αίτηση θα συνοδεύεται απαραίτητα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.
  2. Έναρξη στην Εφορία (για τους αδειούχους εμπορικών δραστηριοτήτων).
  3. Άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου (εφόσον διαθέτει).
  4. Δημοτική ενημερότητα (περί μη οφειλής στο Δήμο).

  Οι άδειες θα εγκριθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Σύμφωνα με την αρ. 898/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων το κόστος συμμετοχής ανά θέση είναι 20,00 ευρώ.

  Για να χορηγηθεί η ατομική άδεια συμμετοχής θα πρέπει να προσκομιστεί η απόδειξη είσπραξης από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων.

  • Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ευαισθητοποίηση αιρετών/υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας & φύλου: Στις 16/4/2016 στο Δημαρχείο Χανίων

   

  Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΝΠΙΔ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 Επιμορφωτικό Σεμινάριο στην πόλη των Χανίων, στο Δημαρχείο Χανίων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), Κυδωνίας 29. Τo ΚΕΘΙ, μετά την ολοκλήρωση του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» -λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των γυναικών που επιμορφώθηκαν αλλά και την ανάγκη συμμετοχής ενδιαφερομένων γυναικών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν- αποφάσισε τη συνέχιση αντίστοιχων επιμορφωτικών δράσεων. Το επιμορφωτικό σεμινάριο στην πόλη των Χανίων υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα» και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΚΕΘΙ.

  Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής με τη λήξη του σεμιναρίου.

  Καλούμε όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να μπουν δυναμικά στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής, εδώ: http://goo.gl/QDIcvN

  Το Πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Έργου www.gynaikespolitiki.gr.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την κ. Πόλυ Κατσαργύρη στο 210 3898009 (ημέρες Τετάρτηκαι Πέμπτη και ώρες 11.30 π.μ – 14.30 μ.μ.). Τις υπόλοιπες ημέρες μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω e-mail στο [email protected]

  Με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.

   

  • Εβδομάδα Προσφοράς & Αλληλεγγύης: Για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων

   

  Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά μία σειρά δράσεων για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη.

  Για το 2016 η Εβδομάδα Προσφοράς και Αλληλεγγύης περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 12 Απριλίου έως Σάββατο 16 Απριλίου.

  Μετά τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Απριλίου 2016
  ακολουθεί εκδήλωση, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στην πλατεία της Αγοράς (ώρες 11:00-13:00) με παιδικά παιχνίδια από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τοπικό Τμήμα) και zumba junior & kids, zumba fitness για ενήλικες με την ομάδα του Dale paso/Σύλλογος Πελασγοί.
  Καλούμε όλους τους πολίτες να συλλέξουν τρόφιμα μακράς διαρκείας. Υπάρχει ανάγκη για: λάδι, όσπρια, ζάχαρη, ρύζι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζυμαρικά, κονσέρβες και αρτοπαρασκευάσματα.

  • Ξενάγηση σε Φάρο Χανίων & Μόνιμη έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής: από το Δήμο Χανίων στις 24/4/2016

   

  Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 17/4/2016 στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κα. Τζανακάκη & κ. Μιλιδάκη. Η ξενάγηση εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» και υλοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, τουριστικούς και άλλους φορείς του τόπου. Σημείο συνάντησης – Αφετηρία: Δημαρχείο Χανίων. Μετακίνηση με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.

   

  Η επόμενη προγραμματισμένη ξενάγηση πρόκειται να γίνει στο Φάρο Χανίων & στη Μόνιμη έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής στις 24 Απριλίου από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, Εμμανουήλ Πετράκη. Σημείο Συνάντησης – Αφετηρία: Νεώριο του Μόρο – Ενετικό Λιμάνι.

   

  Όλες οι ξεναγήσεις του προγράμματος της εαρινής περιόδου ξεκινούν στις 10.30 από τα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή των ξεναγήσεων δηλώσεις συμμετοχής για την τρέχουσα ξενάγηση της εβδομάδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 13.00, στο τηλέφωνο: 2821-3-41666/65 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ