More

  Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα» στο Ηράκλειο 9-10 Απριλίου

  Το πρώτο Πανόραμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Ανατολική Κρήτη με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα» θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου. Τη διημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχεία Παιδείας, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και ο Σύλλογος Γονέων του 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

  Η διημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, γονείς, νέους και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να ακούσουν, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν για τις συνθήκες απασχόλησης και να πάρουν τις βέλτιστες αποφάσεις ως προς την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους διαδρομή.

  afisadiimerida

  Για την διημερίδα συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης όπου τονίστηκε η σημαντικότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού ιδιαίτερα στους μαθητές που καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους μετά το πέρας της Λυκειακής τους εκπαίδευσης.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης επεσήμανε: «Η διημερίδα δίνει την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων, ούτως ώστε να πάρουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Στην διημερίδα θα δώσουν το παρόν το σύνολο της επιστημονικών, επαγγελματικών, Ακαδημαϊκών φορέων του νησιού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, οι νέοι μας να έχουν σωστή, επαρκή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας».

  Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διημερίδα για τον σχολικό επαγγελματικό  προσανατολισμό. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και πρέπει να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές, γονείς, γιατί συμβάλλει και δίνει βοήθεια στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους κρίσης που περνάμε. Η επιλογή του επαγγέλματος έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον των νέων μας».

  afisadiimerida1

  Στη διημερίδα θα συμμετέχουν επιστημονικοί, επαγγελματικοί  και εκπαιδευτικοί φορείς της Κρήτης, που θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων των επαγγελματικό προσανατολισμό.  Στόχος ν’ αποτελέσει η διημερίδα, καθώς και η αντίστοιχη πετυχημένη δράση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα Χανιά, την αρχή  σειράς πρακτικών που θα προωθούν την δικτύωση και την συνέργεια των φορέων που ασχολούνται με θέματα παιδείας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης.

  Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Στην πρώτη θα υπάρχουν δεκάλεπτες εισηγήσεις των φορέων, ενώ στο δεύτερο μέρος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ατομικά, από τους εκπρόσωπους  του κάθε φορέα, στα περίπτερα πληροφόρησης που θα έχουν διαμορφωθεί. Στα πλαίσια της διημερίδας θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και πολιτιστικά δρώμενα.

  Στην σημερινή συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης: Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Σταδιοδρομίας ΚΕΣΥΠ Ηρακλείου Ερρίκα Κορνηλάκη, Θοδωρής Αντωνίου, ο επιστημονικός σύμβουλος Κώστας Φλουρής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων ν. Ηρακλείου Ευαγγελία Μουδάτσου, και ο Προέδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου Νίκος Λειβαδιωτάκης.

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ