More

  Εγκαινιάστηκε ο νέος τομέας ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων παρουσία του Παύλου Πολάκη (φώτο)

  Τα εγκαίνια του νέου τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου –Σφακίων μετά την ολοκλήρωση των έργων που υλοποιήθηκαν, έγιναν παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη και του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, κ. Μιλτιάδη Μυλωνά, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στο κτήριο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αποκορώνου Χανίων, στη θέση Καβρός.

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τόνισε πως:

  Tα Σφακιά κάλυπταν για 4 χρόνια τις ανάγκες της διακομιδής με οδηγούς του δήμου οι οποίοι πάνω στο φιλότιμο τους μετέφεραν κόσμο και υπήρχαν και έντονα προβλήματα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε και το ΕΚΑΒ Χανίων αλλά και τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας Βάμου που πολλές φορές χρειάστηκε να συνδράμουν καθώς μεταφέρονταν κόσμος μέχρι Ασκύφου και από εκεί και πέρα μετά.

  Συνεχίζοντας ανέφερε πως ο νομός Χανίων παίρνει 5 καινούργια ασθενοφόρα και εδώ θα είναι ένα από τα καινούργια ενώ συνολικά όλη η Κρήτη έχει πάρει 25. Αυτά είναι ο μισός διαγωνισμός ο οποίος ξεκίνησε στο ΕΚΑΒ το 2007, αυτό έγινε διότι ξαναπροκυρήχθηκε το 2009 και ξανά το 2012 επειδή δεν τα έβρισκαν στην… «μίζα».

  Τέλος είπε πως το παλιό ασθενοφόρο μπορεί να χρησιμοποιείται για έκτακτες ανάγκες όταν δεν θα μπορεί να καλύψει το ΕΚΑΒ Αποκορώνου μια περίπτωση ή για κάποια ήπια μεταφορά και θα το καλύψουν οι οδηγοί του δήμου οι οποίοι θα περάσουν από ταχύρρυθμη εκπαίδευση όσοι βέβαια θέλουν και αν θέλουν, τονίζοντας πάντως ότι δεν έχουν σκοπό να το περάσουν στους δήμους, θα είναι εθελοντικό, όσοι θέλουν ξαναείπε και αν θέλουν όπως γίνεται και στην πυροσβεστική.

  Αυτό γίνεται για να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση τα μέσα τα οποία υπάρχουν

  Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε τον νέο τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων, δηλαδή εγκαινιάζουμε το αυτονόητο που στην Ελλάδα είναι ζητούμενο.

  Ήταν ένα αίτημα πολύχρονο επικοινωνίας να δημιουργηθεί ένα σταθμός ΕΚΑΒ ανάμεσα στις δύο πόλεις της Κρήτης, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Σε μία περιοχή, όπου συνδέουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, σε μία περιοχή, όπου βρισκόμαστε στον κόλπο του Αλμυρού, όπου δεκάδες χιλιάδες κρεβάτια, η μεγαλύτερη παραλία της Κρήτης να μην έχει τα στοιχειώδη. Μόλις χθες είχαμε ακόμα έναν πνιγμό. Σήμερα, λοιπόν, εγκαινιάζουμε το αυτονόητο, σήμερα είμαστε χαρούμενοι, διότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με τον Γιάννη Ζερβό αποδόθηκε. Ευχαριστούμε όλους συντέλεσαν σε αυτό, τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ και τον Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη».

  ekab apokoronou sfakion

  Ο Δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, είπε: «Η ίδρυση και η λειτουργία του νέου τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων, η οποία είναι μια κοινή προσπάθεια των δύο Δήμων, προκειμένου να αναβαθμίσει την υγειονομική κάλυψη των περιοχών μας.

  zervos

  Όπως ανέφερε ο φίλος και συνάδελφος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αυτή η προσπάθεια που ομολογώ ότι ξεκίνησε σαν σκέψη, μου μεταφέρθηκε από τον συνάδελφο τον Δήμαρχο και από την πρώτη στιγμή την στήριξα και μαζί την πήγαμε στον προηγούμενο Υπουργό Υγείας και ήρθε η ώρα σήμερα, όπου στο Υπουργείο Υγείας είναι «καπετάνιοι» δύο Κρητικοί να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σοβαρό εγχείρημα για την περιοχή μας, όπου θα βελτιώσει την υγειονομική κάλυψη των περιοχών.

  Τα Σφακιά είναι μια περιοχή που έχουμε δεκάδες περιστατικά διασώσεων κάθε χρόνο, χαρακτηριστικά αναφέρω ότι είμαστε η πρώτη περιοχή καταγεγραμμένων περιστατικών στην Ελλάδα, γι΄αυτό καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι το γεγονός αυτό».

  Η δημιουργία νέου Τομέα ΕΚΑΒ αποτελεί έργο υψίστης σημασίας, το οποίο συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ