More

  Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Ρεθύμνου: “Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο”

  Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με αφορμή την τραγική κατάσταση που υπάρχει.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση

  ”Καταγγέλλουμε  την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο. Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση και η υποχρηματοδότηση κυριαρχούν. Όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις έγινε συστηματική προσπάθεια να κουκουλωθούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, να απενοχοποιηθεί η επιχειρηματική δράση και η λειτουργία του αξιοποιώντας όλη την αντεργατική νομοθεσία, όπως απογευματινά ιατρεία, μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα,  ιδιωτικά συνεργεία κλπ.

  Οι όποιες εξαγγελίες για μόνιμες προσλήψεις συνολικά στις δημόσιες μονάδες Υγείας δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 970 θέσεις που ανακοινώθηκαν στα νοσοκομεία μόνο 5 νοσηλευτές προβλέπεται να έρθουν. Και από την προκήρυξη 580 επικουρικών εργαζομένων  προβλέπεται  1 νοσηλευτής. Την ίδια ώρα οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσηλευτική  υπηρεσία είναι 59 απολύονται τέλος Σεπτέμβρη 12 συνάδελφοι μας επικουρικοί και τον Ιούνιο  15 συνάδελφοι 5μηνιτες.
  Ο νέος προϋπολογισμός για το 2016  δεν επαρκεί για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

  Οι όποιες προβλέψεις για έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ είναι στον αέρα. Ο ΕΟΠΥΥ έχει να πληρώσει από το 2010. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του νοσοκομείου φτάνουν (5.700.000) ευρώ μέχρι τέλος Μαρτίου. Δηλαδή, θα χειροτερέψει η συντήρηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και θα μεγαλώσουν οι υπάρχουσες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα. Ταυτόχρονα, για τους ανασφάλιστους έχει δοθεί το ποσό των 100.000.000 ευρώ για όλα τα νοσοκομεία της χώρας που σημαίνει 10.000 ευρώ για κάθε νοσοκομείο.

  Τα κενά του προσωπικού παραμένουν τεράστια. Λείπουν (151) εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών. Από το 2010 έχουν αποχωρήσει (για συνταξιοδότηση, κ.α) 131 άτομα χωρίς να έχουν αναπληρωθεί. Τα τμήματα του νοσοκομείου χρωστάνε άδειες & ρεπό ακόμη και από το 2014. Π.χ μόνο στο Νοσηλευτικό προσωπικό τα χρωστούμενα  ΡΕΠΟ είναι 1125 και ο αριθμός μεταβάλετε συνεχώς προς το χειρότερο.

  Η ουρολογική κλινική η μια χειρουργική αίθουσα όλα τα κρεβάτια στην ΜΕΘ δεν έχουν επαναλειτουργήσει.  Οι λίστες αναμονής για τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία εξετάσεις σε ορισμένα τμήματα μεγαλώνουν συνεχώς.

  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, την ιδιωτικοποίηση της, των ελαστικών μορφών απασχόλησης από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ… ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

  H αιτία των προβλημάτων των εργαζομένων και των ασθενών είναι ότι η Υγεία, η Πρόνοια και η ασφάλιση των εργαζομένων είναι κόστος για την Ε.Ε. και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σαρωτικης επίθεσης που δεχόμαστε εμείς και οι ασθενείς. Για αυτό ανάλογα μέτρα στην Υγεία εφαρμόζονται διαχρονικά και ενιαία από όλες τις κυβερνήσεις, σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς ευρώ.

  Θέλουν να εξοικονομήσουν ζεστό κρατικό χρήμα για να στηριχθούν με κάθε είδους κίνητρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ικανοποιούν τις πάγιες απαιτήσεις τους για εξασφάλιση ακόμα πιο φτηνής εργατικής δύναμης. Με αυτό το κριτήριο θα αξιολογούνται τα νοσοκομεία και θα κρίνονται «βιώσιμα» ή όχι. Αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν ή όχι. Με αυτά τα κριτήρια θέλουν να αξιολογούν και μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι ελάχιστες προσλήψεις στα νοσοκομεία είναι κυρίως επικουρικοί ή μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.

  Αυτό υπηρετεί η κοστολόγηση των υπηρεσιών, τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια, τα
  θεραπευτικά πρωτόκολλα. Γι αυτό και ενισχύουν την επιχειρηματική δράση στα δημόσια νοσοκομεία, αντιμετωπίζουν τους ασθενείς σαν πελάτες και τους εργαζόμενους σαν φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό προσωπικό.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς, και τον Ρεθεμιώτικο λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση και καθολική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για να αποκρουστεί η νέα επίθεση στα δικαιώματα μας, να απαιτήσουμε τη μέρα της κατάθεσης  του ασφαλιστικού στη Βουλή  κήρυξη 48ωρης απεργίας.

  Απαιτούμε – Διεκδικούμε

  Να γίνουν ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Μονιμοποίηση των εργολαβικών, επικουρικών, 5μηνων συναδέλφων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά & ασφαλιστικά δικαιώματα.
  Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο με ευθύνη του κράτους & της διοίκησης.

  Να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.
  Να μην τολμήσει κυβέρνηση να φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή! Κι αν το κάνει να απαντήσουμε μαζικά με 48ωρη απεργία! Και με συμμετοχή στην Παγκρήτια συγκέντρωση των εργαζομένων την δεύτερη μέρα στο Ηράκλειο.

  Αποκλειστικά Δημόσια, Καθολική Υγεία – Πρόνοια – Ασφάλιση. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Υπεράσπιση και επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών.

  Κανένα κλείσιμο ,καμιά συγχώνευση, καμιά συρρίκνωση κλινικών τμημάτων του Νοσοκομείου και των άλλων δομών Υγείας. Επαναλειτουργία των κλειστών κρεβατιών στην ΜΕΘ, χειρουργεία, της ουρολογικής κλινικής ,των μαγειρείων, των πλυντηρίων, κλπ”.

  – See more at: http://parapolitiko.gr/2016/04/09/%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%81/#sthash.MbWGNCsH.dpuf

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ