More

  Ιδιαίτερα δύσκολη η καταπολέμηση του δάκου κατά την εφετινή περίοδο στην Κρήτη

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου χαρακτηρίζει ιδιαίτερα δύσκολη την καταπολέμηση του δάκου κατά την εφετινή περίοδο.

  Παράλληλα, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς πως η καταπολέμηση του δάκου χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως λόγω της εξαιρετικής πρωϊμότητας που παρατηρείται, των έως σήμερα ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών για την ανάπτυξή του αλλά και των συνεχώς πνεόντων ανέμων που, σε πολλές περιοχές, εμποδίζουν την επίκαιρη και αποτελεσματική διενέργεια των ψεκασμών.

   

  «Μέχρι σήμερα, σε όσες τοπικές κοινότητες έχει προκύψει ανάγκη ψεκασμού, βάσει του εγκατεστημένου δικτύου παγίδων της υπηρεσίας και υπάρχει μειοδότης εργολάβος ψεκασμών δακοκτονίας από το σχετικό διαγωνισμό, έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας» αναφέρει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

   

  Επίσης, τονίζει πως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης, υπάρχουν ακόμα τοπικές κοινότητες στις οποίες δεν έχει ακόμα αναδειχθεί εργολάβος ψεκασμών ή παγιδοθεσίας.

   

  Στις περιοχές αυτές, σημειώνει, αναμένεται να προκύψουν άμεσα εργολάβοι, δεδομένου ότι οι διαγωνισμοί βρίσκονται σε φάση επαναπροκήρυξης.

   

  Ακόμη, επισημαίνει ότι, σε αρκετές τοπικές κοινότητες, στις οποίες η υπηρεσία διαθέτει δίκτυο παγίδευσης, καταγράφονται πολύ υψηλοί δακοπληθυσμοί που φαίνεται να εμμένουν, παρά τους διενεργηθέντες δολωματικούς ψεκασμούς ενώ παράλληλα έχουν, ήδη, διαπιστωθεί κατά τόπους δακοπροσβολές στον ελαιόκαρπο.

   

  «Δεδομένων όλων των παραπάνω και του γεγονότος ότι σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών του προγράμματος δακοκτονίας είναι αμφίβολη, συνιστάται οι ελαιοπαραγωγοί της Π.Ε. Ηρακλείου να παραμείνουν σε εγρήγορση, μεριμνώντας και οι ίδιοι για την προστασία των ελαιόδεντρων τους από τον δάκο, όπου αυτό απαιτείται και πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

   

  Τέλος, καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της υπηρεσίας, οι οποίες αποστέλλονται και στους δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου και εφόσον το επιθυμούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία για περισσότερες πληροφορίες.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σύλληψη στο Ρέθυμνο για όπλα και κροτίδες

  Συνελήφθη, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, στο Ρέθυμνο- Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι, καραμπίνα, γεμιστήρας, φυσίγγια και κροτίδεςΣυνελήφθη, σήμερα (09.07.2020) το πρωί σε...

  Έκτακτη σύσκεψη αύριο στο Μαξίμου για τις πύλες εισόδου – «Ανησυχία» μετά τα 50 κρούσματα

  Σύσκεψη με βασικό θέμα τον κορονοϊό θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας."Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου...

  Η τρυφερή ανάρτηση της Ντόρας για τα 22 χρόνια στο πλάι του Ισίδωρου (pic)

  Δείτε την τρυφερή ανάρτηση της βουλευτού Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρας Μπακογιάννη με αφορμή την συμπλήρωση 22 χρόνων έγγαμου βίου, με τον σύζυγό...

  Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης!

  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός STARΟ καταδικασμένος για παιδεραστία προπονητής από την Κρήτη, ο οποίος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, πήρε ξανά...