Ζυμάρι για καλιτσούνια και πίτες
(για 20-30 καλιτσούνια ή μία πίτα)
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντάς την να μην
κολλάει στα χέρια μας)
1/2 φλυτζανάκι του καφέ τσικουδιά
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντάς την να μην
κολλάει στα χέρια μας)
1/2 φλυτζανάκι του καφέ τσικουδιά
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει.
Καλιτσούνια: Ανοίγουμε μ’ ένα πλάστη το ζυμάρι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στρογγυλό με την βοήθεια ενός πιάτου τσαγιού.
Πίτες: Το φύλλο μας έχει πάχος λίγο μεγαλύτερο και τ’ αφήνουμε ολόκληρο.
Πηγή: chaniacrete.gr