More

    Κρητικά καλιτσούνια

    Ζυμάρι για καλιτσούνια και πίτες

    (για 20-30 καλιτσούνια ή μία πίτα)

    Υλικά

    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
    2 κουταλιές σούπας λάδι
    νερό (τόσο όσο η ζύμη ζυμώνοντάς την να μην
    κολλάει στα χέρια μας)
    1/2 φλυτζανάκι του καφέ τσικουδιά

    Εκτέλεση

    Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά καλά, ζυμώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και τ’ αφήνουμε για μία-δύο ώρες να φουσκώσει.
    Καλιτσούνια: Ανοίγουμε μ’ ένα πλάστη το ζυμάρι. Φτιάχνουμε ένα μεγάλο φύλλο, πάχους 1/2 εκατοστού και το κόβουμε στρογγυλό με την βοήθεια ενός πιάτου τσαγιού.

    Πίτες: Το φύλλο μας έχει πάχος λίγο μεγαλύτερο και τ’ αφήνουμε ολόκληρο.

    Πηγή: chaniacrete.gr

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ