More

  Oλοκληρώθηκε ο πρώτος ενημερωτικός κύκλος «Παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας-πρόγραμμα νέων γεωργών 2016»

  Με μεγάλη επιτυχία  ολοκληρώθηκαν οι ημερίδες που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κρήτης και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, με θέμα : «Παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας και πρόγραμμα νέων γεωργών 2016» που αποτέλεσαν την αρχή ενός ενημερωτικού κύκλου, εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Περιφέρεια για το  αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε όλους  του Δήμους του νησιού.

  Στις ημερίδες, σε Μαλεβίζι, Χανιά, Αγ. Νικόλαο, Ρέθυμνο, αγρότες και αγρότισσες, από την Κρήτη ενημερώθηκαν για το πλαίσιο ένταξης του προγράμματος οικοτεχνίας, ενώ στους νέους αγρότες παρουσιάστηκαν οι παράμετροι του μέτρου “Νέων Γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  2014-2020.

  1 (2)

  Στις ημερίδες, με την στήριξη των Αντιπεριφερειαρχών των Π.Ε., η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα  Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη,  τόνισε ότι, «για την Περιφέρεια Κρήτης η  Οικοτεχνία αποτελεί  το βασικότερο αναπτυξιακό εργαλείο για την ενδοχώρα, μιας και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες μικρούς παραγωγούς, με διασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής των τροφίμων, να πωλούν νόμιμα τα προϊόντα τους,  μέσα από το χώρο ίδιο-παραγωγής, αλλά και  στις αγορές παραγωγών, τα καταστήματα λιανικής και τις λαϊκές Ααγορές.

  Παράλληλα, η πρόταση μας προς το αρμόδιο Υπουργείο όσο αφορά τις αγορές παραγωγών, είναι να αποτελέσουν το χώρο που θα φιλοξενήσει τους οικοτέχνες και θα είναι βασικό σημείο, διασύνδεσης της ενδοχώρας με τον τουρισμό. Επίσης θα τους δίνεται η δυνατότητα να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους  χωρίς μεσάζοντες».

  4 (2)

  Στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων για την πληρέστερη ενημέρωση των παραγωγών η Περιφέρεια Κρήτης προσκάλεσε τα στελέχη της Περιφέρειας της Βενετίας, κ.κ Antonio Miatto, Stefano DeRui, και Luca Buffon, που συνέβαλλαν και ουσιαστικά διαμόρφωσαν το πλαίσιο ανάπτυξης της οικοτεχνίας στην Ιταλία. Οι ίδιοι  συμμετείχαν στις ημερίδες και περιέγραψαν στους αγρότες τις εμπειρίες τους για την δυναμική ανάπτυξη της οικοτεχνίας στη χώρα τους και τα πολλαπλά οφέλη που έχουν οι Ιταλοί παραγωγοί από την εφαρμογή της.

  5 (1)

  Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την συμμετοχή αλλά και από το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι συμμετέχοντες στις ημερίδες και ευχαριστεί   για τις εισηγήσεις τους, τα στελέχη της Περιφέρειας της Βενετίας, κτηνιάτρους  κ.κ Antonio Miatto, Stefano DeRui, Luca Buffon, τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης Κώστα Φωτάκη -Γενικό  Δ/ντη Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τον Ζαχαρία Σωμαρά Κτηνίατρο MSc ,Δ/ντή της  Κτηνιατρικής ΠΕ Ηρακλείου, τον  Δημήτρη Ψαρρά – Συντονιστής “ΦΟΙΝΙΞ ” οργάνωση εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί στον Αποκόρωνα – Δείτε σε ποιες περιοχές

  Οι ιδιοκτήτες των ελαιώνων θα πρέπει να διευκολύνουν την πρόσβαση προς τις καλλιέργειες τουςΤο Δ.Σ της "Αποκόρωνας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ" ενημερώνει ότι αύριο 3/7...

  Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων… υποδέχονται τον Υπουργό τουρισμού με διαδήλωση

  Θα γίνει την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 10 πμ στο Επιμελητήριο Χανίων.Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού Χανιά:"Δεν φτάνει που τόσους...

  Τραγωδία σε γάμο: Νεκρός ο γαμπρός – 111 άτομα στο νοσοκομείο

  Η Ινδία μέχρι τώρα έχει καταγράψει περισσότερα από 600.000 κρούσματα.Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τα όσα συνέβησαν σε γάμο στην Ινδία, καθώς...

  Νέο σκηνικό έντασης στις Σταγιάτες – «Κάτοικοι αποδοκίμασαν τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος απειλούσε και έβριζε» (video)

  Δείτε τα βίντεο που ανέβασαν οι κάτοικοι και την ανάρτηση του δημάρχου Βόλου Νέο σκηνικό έντασης στήθηκε ξανά σήμερα στις Σταγιάτες Πηλίου, όπου βρέθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.Ο κ....