Σε παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση θα προχωρήσει την Τετάρτη 13 Απριλίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Ο σύλλογος διαμαρτύρεται για την “άστοχη και άδικη εισήγηση του Υπ. Παιδείας που αφόρα τον τρόπο κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:                

“Η πρόταση- εισήγηση που κοινοποίησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) και στο δημόσιο διάλογο για το φετινό τρόπο κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο άστοχη, άδικη και απαράδεκτη. Τα κριτήρια που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για το νέο τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δημιουργούν τεράστιες ανακατατάξεις στη σειρά του πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις ειδικότητες και απέχουν από τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας καταστρατηγεί την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με το όριο που θέτει –αναγνώριση έως και 60 μήνες προϋπηρεσίας–, «ξυπνώντας» μνήμες του επαίσχυντου νόμου Διαμαντοπούλου, που καταργούσε στην πράξη, από το 2010, την πραγματική προϋπηρεσία των συναδέλφων. Επίσης, απορία δημιουργεί η αλλαγή του βαθμού συντελεστή μοριοδότησης των χρόνων προϋπηρεσίας.

Η εισήγηση του υπουργείου υποβαθμίζει τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων μας αναπληρωτών που υπηρετούν σε κάθε γωνιά της χώρας, ανατρέπει τον προγραμματισμό τους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων, διαφωνεί ριζικά με την εισήγηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για το νέο τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Εάν ο υπουργός και η κυβέρνηση ενδιαφέρονται πραγματικά για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα για την στήριξη του δημόσιου σχολείου τότε αρχικά θα έπρεπε να είχαν καταθέσει πλαίσιο μόνιμων διορισμών σε όλες τις πραγματικές ανάγκες και φυσικά ένα μόνιμο πλαίσιο πρόσληψης αναπληρωτών, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δυστυχώς όμως ο προσωρινός τρόπος κατάταξης και πρόσληψης αναπληρωτών, καμία δέσμευση για μόνιμους διορισμούς και οι περιορισμένες πιστώσεις για την επόμενη χρονιά περιγράφουν τη ζοφερότητα που θέλουν να φέρουν στην εκπαίδευση.

Για το λόγο αυτό επισημαίνουμε την ανάγκη άμεσης αντίδρασης της ΔΟΕ και της βάσης του εκπαιδευτικού κόσμου, ώστε η τελική πρόταση για την αλλαγή του τρόπου κατάταξης των αναπληρωτών συναδέλφων να απηχεί στην πράξη τις θέσεις του Κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Απριλίου και ώρα 2:30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ( Λεωφόρος Κνωσού 6).”