Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έργα των υδατοδρομίων είναι υψίστης σημασίας επενδύσεις για την ελληνική οικονομία, καθώς δημιουργούν μια σειρά από θετικά αποτελέσματα -σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο, συνεισφέρουν σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και βελτιώνουν την οικονομία της χώρας.
Παράλληλα, μπορούν να συμβάλλουν στην άρση της απομόνωσης νησιών μικρών, ορεινών ή ακριτικών, όπου δεν είναι δυνατή η κατασκευή αεροδρομίων και η μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι δυσχερής, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.
Όπως υπογραμμίζεται, το ΥΠΕΝ εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα.
Δημιουργία υδατοδρομίων έχει εγκριθεί στην Αγία Μαρίνα Γραμματικού, στην Αλόννησο, τους Παξούς, το Ρέθυμνο, τη Σκόπελο και τη Σκύρο, ενώ πρόκειται να ολοκληρωθούν στο εγγύς μέλλον οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης υδατοδρομίων για τις περιοχές: Αμφιλοχία, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτμο, Πάτρα και Τήνο, έτσι ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους το συντομότερο δυνατό. Πλήρως αδειοδοτημμένο μέχρι σήμερα είναι το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας.
Πηγή: rethemnosnews