More

  Συμφωνία για την Ανοικτή Εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας

  Την Τρίτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για τα θέματα της Ανοικτής Διακυβέρνησης τα οποία συντονίζει ο εθνικός εκπρόσωπος της χώρας και Αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης.

  Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην OpenGovernmentPartnership (OGP) συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Παιδείας κ. Παντής Γιάννης καθώς και ο εκπρόσωπος του OGPκ. Cerdan, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα εν όψει του 3ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση 2016-2018.

  Παρόντες ήταν επίσης εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Καρούνος Θεόδωρος, συνεργάτης του Υπουργείου για θέματα ανοικτής διακυβέρνησης, η κ. Μαρούγκα Καλομοίρα και ο κ. Στεφάνου Αντώνης – Γενική Διευθύντρια και στέλεχος της Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Μοναχολιάς Ηλίας συνεργάτης του Γεν. Γραμματέα και εκ μέρους της Ομάδας Εργασίας για την Ανοικτή Διακυβέρνηση η Πρόεδρος κ. Ρουτζούνη Αθανασία και τα μέλη κ. Τασιόπουλος Σταύρος και κ. Νταλάκου Βασιλική.

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα του Εθνικού Σχεδίου, που εκπονεί η Ομάδα Εργασίας μέσω Ανοικτής Διαβούλευσης καθώς και οι σχετικές δεσμεύσεις που έχει υποβάλλει το Υπουργείο Παιδείας, τη σημασία των οποίων τόνισε και ο εκπρόσωπος του OGP, σημειώνοντας την στήριξη της Πρωτοβουλίας προς την Ελλάδα.

  Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε η ισχυρή βούληση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη δέσμευση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής για την Ανοικτή Εκπαίδευση που θα προωθήσει την Ανοικτότητα και Συμμετοχικότητα στα πεδία της αρμοδιότητάς του, ενώ οι εκπρόσωποι της Ομάδας Εργασίας σημείωσαν την ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την στήριξη που μπορεί να παρέχει.

  Συγκεκριμένα σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσθηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων με σκοπό να προωθηθεί με ενιαία μέθοδο το εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει και παράγεται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε συνεργασία με επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς. Η διάθεση του υλικού θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου όπου κάθε πολίτης θα έχει ελεύθερη πρόσβαση, με την απαραίτητη ρύθμιση των θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

  Η Ανοικτή Εκπαίδευση είναι μία πρωτοβουλία του νέου σχεδιασμού για την γνώση και την εκπαίδευση στην ελληνική κοινωνία και θα αποτελέσει βασική στρατηγική του Υπουργείου.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Βρετανία: Καμία καραντίνα για ταξιδιώτες από 75 χώρες! “Μέσα” και η Ελλάδα

  Η Βρετανία εγκαταλείπει ουσιαστικά τα σχέδιά της για αερογέφυρες και απλώς βάζει τέλος στους κανόνες για καραντίνα για ταξιδιώτες από 75 χώρες.Σύμφωνα με την The Daily...

  Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στη Παλαιόχωρα για όπλα – Έρευνες σε φουσκωτό

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει συλλήψειςΕπιχείρηση του Λιμενικού στήθηκε από το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Παλαιόχωρας Χανίων, με αφορμή πληροφορίες των...

  Απίστευτος ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον – Ηρθε από το Λονδίνο στην Ελλάδα, παρά το μπλόκο των πτήσεων – Μέσω Βουλγαρίας

  Για τον αγαπημένο του προορισμό, το Πήλιο, πέταξε χθες – μέσω Βουλγαρίας – ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, αγνοώντας τις ταξιδιωτικές συμβουλές εν μέσω...

  25 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Κρήτης δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος»

  Σε δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, για τη δημιουργία κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες αυξημένης φροντίδας, προχωρά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Η δωρεά...