Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Την Κρήτη θα επισκεφθεί ξανά η αφρικανική σκόνη, η οποία αναμένεται να κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Το φαινόμενο αναμένεται να εκδηλώθει από το μεσημέρι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ,  η  συγκέντρωση  αιωρούμενων σωματιδίων  PM10,  αναμένεται να  ξεπεράσει το  όριο  της μέσης  ημερήσιας  τιμής 50 μg/m3. Το φαινόμενο  θα είναι πιο έντονο σήμερα  μετά το μεσημέρι, θα κορυφωθεί την Παρασκευή 08 Απριλίου και σταδιακά θα εξασθενήσει  από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις πρωινές ώρες το Σαββάτο 9 Απριλίου.

Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι θα επηρεαστεί ολόκληρη  η  Περιφέρεια Κρήτης αλλά το φαινόμενο θα είναι πιο έντονο στην περιοχή της ΠΕ Χανίων και ΠΕ Λασιθίου.

Αναλυτικά σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια. Άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία στα νότια ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.