More

    Έχασε τη… μπάλα ο Ερντογάν! Θέλει να συλλάβει τον Χακάν Σουκούρ για την απόπειρα πραξικοπήματος!

    Παντού εχθρούς βλέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ανάμεσα σε αυτούς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ!

    Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του πρώην αρχηγού της εθνικής Τουρκίας στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος!

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χακάν Σουκούρ βρίσκεται στο στόχαστρο του Ερντογάν. Άλλωστε, ο πρώην αρχηγός της εθνικής Τουρκίας δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματα που… τρέφει για τον πρόεδρο και άλλοτε πρωθυπουργό της χώρας του. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο δικάστηκε για εξύβριση του «σουλτάνου» μέσω twitter!

    Φωτογραφία αρχείου EPA

    Ο Χακάν Σουκούρ, ο άνθρωπος που έχει πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ (σ.σ. το 2002 κόντρα στη Νότια Κορέα), κατηγορείται ότι «είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Επί της ουσίας, ο Σουκούρ κατηγορείται πως ανήκει στην οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο ισχυρός Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία έχουν καταστήσει υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

    Ο Χακάν Σουκούρ έχει εγκαταλείψει την Τουρκία από τον περασμένο χρόνο μαζί με την οικογένειά του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

    Ποιος είναι ο Χακάν Σουκούρ

    Ο άνθρωπος που μαζί με τον Φατίχ Τερίμ είναι οι δυο θρύλοι του τουρκικού ποδοσφαίρου. Αν το καλοσκεφτεί κανείς άλλωστε, όποιον Τούρκο κι αν ρωτήσεις για το ποιο είναι το πιο γνωστό πρόσωπο στη χώρα, θα απαντήσει Ερντογάν (για ευνόητους λόγους…) και μετά Σουκούρ ή Τερίμ!

    Ο Χακάν Σουκούρ έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Γαλατασαράι, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του και με τη φανέλα της οποίας κέρδισε οκτώ φορές το πρωτάθλημα Τουρκίας (συνολικά είχε με τη Γαλατά 14 τίτλους) αλλά και το Κύπελλο UEFA το 2000. Χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής το 1992. Μέχρι το 2008 φόρεσε 112 φορές τη φανέλα με την ημισέληνο και σημείωσε 51 γκολ, επίδοση που τον έκανε τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Τουρκίας. Σπουδαιότερη στιγμή του η τρίτη θέση που κατέκτησε η Τουρκία στο Μουντιάλ του 2002 στη Νότια Κορέα.

    Είχε το παρατσούκλι “ο ταύρος του Βοσπόρου”. Γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1971. Ξεκίνησε τη μεγαλειώδη καριέρα του από τη Σακάργιασπορ το 1987 και το 1990 αγωνίστηκε στη Μπουρσασπορ πριν φτάσει στη Γαλατά το 1992. Το 1995 πήρε μεταγραφή για την Τορίνο και έμεινε στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε ως το 2000, όταν επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη, τη Γαλατάσαραϊ. Αγωνίστηκε επίσης στην Ίντερ (2000-2001), την Πάρμα (2002), τη Μπάκμπερν (2002-2003) και επέστρεψε στη Γαλατά το 2003 για να κλείσει εκεί την καριέρα του το 2008.

    Τρία χρόνια αφού “κρέμασε τα παπούτσια” του εξελέγη βουλευτής στην Κωνσταντινούπολη με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν! Τον Δεκέμβριο του 2013 όμως ήρθε η ρήξη με τον “σουλτάνο”. Ο Σουκούρ παραιτήθηκε από βουλευτής, ενώ ήδη είχε ταχθεί στο πλευρό του Φετουλάχ Γκιουλέν. Από τότε, ξεκίνησε να κριτικάρει δημοσίως τον Ερντογάν, με αποκορύφωμα τη δίωξή του τον Φεβρουάριο του 2016 για προσβλητικά σχόλια κατά του Τούρκου προέδρου μέσω twitter.

    newsit.gr

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ