More

    Αποτυχημένο το πραξικόπημα-Δείτε τι δήλωσε ο Ερντογάν

    Εκκαθαρίσεις στο στράτευμα, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος από μια ομάδα στρατιωτικών.

    Ο κ. Ερντογάν, αφού προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησε σε διάγγελμα προς τον τουρκικό λαό, στέλνοντας μήνυμα ενότητας. Υποσχέθηκε όμως ότι όσοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος  θα τιμωρηθούν.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας, απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πραξικόπημα» και μίλησε για «έντονη κινητικότητα μιας μικρής μειοψηφίας στο στράτευμα». Υποστήριξε ότι επειδή επρόκειτο να γίνουν εκκαθαρίσεις από αυτά τα στοιχεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησαν σε αυτή την κίνηση.

    Ο κ. Ερντογάν, σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο οι στρατιώτες να στρέφουν στον λαό, τα όπλα και τα τανκς που ανήκουν στον λαό και το έθνος.

    Η δήλωση Ερντογάν

    «Αγαπητοί πολίτες, όπως ξέρετε σήμερα είχαμε τρομερή κινητικότητα των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας, με σκοπό αυτή η μικρή μειοψηφία στις ένοπλες δυνάμεις να αμαυρώσει την ιστορία της χώρας, καθώς δεν αποδέχεται την ενότητα μέσα στη χώρα μας.

    Στη 40χρονη ιστορία των ενόπλων δυνάμεών μας, έχει φορέσει διάφορες μάσκες. Αυτή η κίνηση ήταν κίνηση προδοσίας, που θα πληρώσουν πολύ ακριβά και πρώτα από όλα από τον λαό. Σε ένα καθεστώς, που έχει έρθει στη θέση που βρίσκεται με την ψήφο του λαού, δεν μπορούν με πραξικοπήματα, να εκτοπίσουν το κόμμα, στο οποίο έχουμε επιβάλει όλες τις δημοκρατικές Αρχές και έχουμε σκοπό,πάντα με τη βοήθεια του Θεού, να καθαρίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, από τέτοιου είδους στοιχεία.

    Αυτή τη στιγμή έχουμε στον στρατό εκκαθάριση από τέτοια στοιχεία κι επειδή ξέρουν τι τους περιμένει έκαναν αυτό το βήμα, μέσα στην απελπισία τους. Βέβαια, δεν έχουν καταλάβει ότι δεν έχουν να κάνουν με την παλιά Τουρκία, αλλά με μία Τουρκία οργανωμένη. Απόψε είχαμε μία τρομοκρατική ενέργεια, η οποία όμως προφανώς δεν θα έμενε χωρίς την απάντηση που έπρεπε να πάρουν. Εμείς τα f-16 γιατί τα έχουμε παρει; Τα πηραμε για να εξασφαλίζουμε την ασφαλεια της χώρας μας κι αυτά έφτασαν σήμερα να απειλούν τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Δυστυχώς βομβάρδισαν διάφορα μέρη και σημεια ανά τη χώρα.

    Κάνω έκκληση σε όλους τους αρχηγούς, από όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, να κρατήσετε μία στάση που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή τη μειοψηφία στον στρατό. Με τον ίδιο τρόπο απευθύνομαι σε όλους τους φαντάρους. Αυτή τη στιγμή σας  κάνω την έκκληση και σας ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ, ότι θα σηκώσετε όπλο ενάντια στους γονείς, τους φίλους, τα αδέλφια σας. Αν το κάνετε, οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές. Ήδη, έχουν συλληφθεί πολύ φαντάροι.  Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν καθαρό χαρακτήρα. Θα το τελειώσουμε αυτό το ζήτημα που έχει ξεκινήσει μεσα στον στρατό, απομακρύνοντας όλα τα στοιχεία που υπονομεύουν τις Αρχές της χώρας μας και χτυπάνε τον λαό, με τα όπλα του ίδιου του κράτους

    Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι συνεχίζονται οι ενέργειες που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή γενικά στην Τουρκία εκατομμύρια άνθρωποι είναι στους δρόμους. Γιατί; Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, θα είμαστε πάντα μαζί, ενωμένοι κι όλοι μαζί θα έχουμε σαν πιο σημαντικό τη χώρα μας την ίδια, την Τουρκία μας. Και κάτι ακόμη, όλοι αυτοί που είδατε με τα τανκς στους δρόμους, θα γυρίσουν όπως έφυγαν. Γιατί αυτά τα τανκς ανήκουν στον λαό, ανήκουν στο έθνος. Να είστε λίγο υπομονετικοί κι όλοι θα βγούν στην επιφάνεια. Εγώ είμαι με τον λαό μου, είμαι με τους πολίτες μου».

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ