More

    Τι απέγιναν τα εκατομμύρια που δεσμεύθηκαν για έργα στα Χανιά τον περασμένο Φεβρουάριο…; Γιατί ο νομός ξαναπνίγεται Κύριοι…;

    Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε για μια ακόμη φορά, ο πολύπαθος δήμος Πλατανιά, ο οποίος βρέθηκε για τρίτη φορά μέσα σε εννέα περίπου μήνες, στο επίκεντρο των φυσικών καταστροφών, με τις υποδομές του πλέον να βρίσκονται κυριολεκτικά σε οριακή κατάσταση.

    Ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, χωρίς να χάσει χρόνο, βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα, έκανε τις απαραίτητες επαφές και νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε επίσημα από το Υπουργείο Εσωτερικών, έκτακτη ενίσχυση 300.000 ευρώ τόσο για το δήμο Πλατανιά όσο και για τον έτερο πληγέντα δήμο της Π.Ε.Χανίων, της Κισσάμου, ο οποίος θα ενισχυθεί με το ίδιο ακριβώς ποσό.

    Μέχρι εδώ όλα καλά, είπαμε: αντανακλαστικά άμεσα και αποτελεσματικά!

    Αν θελήσουμε ωστόσο να πάμε λίγο παρακάτω την κουβέντα – μια κουβέντα που θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει – επιβάλλεται να παρατηρήσουμε και κάποια άλλα ζητήματα, τα οποία μόνο προβληματισμό προκαλούν.

    Από τον περασμένο Φεβρουάριο, που ο νομός “γονάτισε” από τις δυο διαδοχικές θεομηνίες, ανακοινώθηκαν σημαντικότατες χρηματοδοτήσεις, από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Από τη μια,  “ζάλιζαν” τα εκατομμύρια της πρόβλεψης για το ύψος των ζημιών – από πλευράς Περιφερειάρχη – εκείνη την περίοδο, ο οποίος μιλούσε για 200.000.000 ευρώ τα οποία απαιτούνταν. Από την άλλη όμως λίγες εβδομάδες αργότερα και μετά από περιοδείες, αυτοψίες και συσκέψεις επί συσκέψεων,  τα εκατομμύρια που δεσμεύθηκαν από τα συναρμόδια υπουργεία, έδιναν την εντύπωση πως τελικά “κάτι θα γινόταν”…

    Τι έγινε όμως τελικά στην πραγματικότητα…;

    Σε καμία περίπτωση στα όσα ακολουθούν, δεν αφήνουμε κανένα υπονοούμενο για μη χρηστή διαχείριση, το ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους!  

    Όμως…

    Όλους αυτούς τους μήνες τόσο η κοινή γνώμη των Χανίων, όσο και τα ΜΜΕ, έκρουαν το καμπανάκι του κινδύνου για τον δύσκολο χειμώνα που ερχόταν…

    Όλοι λέγαμε: το γίνεται με τα έργα, πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές, που μπλόκαρε η διαδικασία…;

    Γιατί είναι πραγματικά οξύμωρο ως Περιφέρεια Κρήτης αλλά και ως εμπλεκόμενοι ΟΤΑ, να έχεις εξασφαλίσει πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και τελικά αν όχι τίποτα, σχεδόν τίποτα να μην έχει γίνει μέχρι σήμερα και νέος χειμώνας να είναι μπροστά σου!

    Δεν μπορεί να ξεσπά για παράδειγμα σήμερα ο δήμαρχος Πλατανιά, για τα 800.000 που υπάρχουν για τον Κερίτη, αλλά εννέα μήνες μετά την κατάρρευση του, δεν έχουν γίνει ούτε οι στοιχειώδεις μελέτες.

    Υπάρχουν ευθύνες προς συγκεκριμένες πλευρές και πρέπει ΟΛΟΙ να τις μάθουμε!

    Τότε παρουσία του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, όλοι μιλούσαν για γρήγορες διαδικασίες, για μελέτες fast track, για νέες γέφυρες!

    Τι έγινε τελικά…;

    Οι γέφυρες προφανώς και ΔΕΝ έγιναν κι εξ’ αυτού του λόγου, εξεγείρεται ΤΩΡΑ ο πάντα δραστήριος κ. Μαλανδράκης..

    Εννέα μήνες μετά, η επίσημη πολιτεία, έρχεται να χρησιμοποιήσει τον “παράνομο” – όπως τον χαρακτήρισαν οι αρμόδιες αρχές –  δρόμο που έστησαν τότε οι κάτοικοι του Κερίτη, δυο φορές παρακαλώ, και ο οποίος άντεξε μέχρι προχθές, εξυπηρετώντας ουσιαστικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα τους πάντες (κατοίκους, επισκέπτες και υπηρεσίες)…

    Η πολιτεία για να καταλάβετε,  ξανακάνει προσβάσιμο έναν παράνομο δρόμο, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει αυτά που δεν φρόντισε να κάνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα,  λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω σε μια άλλη γέφυρα που είχε πέσει για να μπορούν κάτοικοι και αυτοκίνητα να διέρχονται.

    Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πλατανιά Εμμανουήλ Σολιδάκης μάλιστα, βάλει κατά της αντιπεριφέρειας και δικαιολογημένα απειλεί να κλείσει τον δρόμο – που ο ίδιος πρωτοστάτησε για να στηθεί – αν η περιφερειακή αρχή, δεν έρθει σε επικοινωνία μαζί του!

    Απίστευτα πράγματα δηλαδή.

    Μας κοροϊδεύετε Κύριοι…

    Όλους αυτούς τους μήνες, είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην έχει γίνει η παραμικρή όχληση στις αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων, για να ξεκολλήσουν οι διαδικασίες και να πιάσουν τόπο τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί. Τώρα όλοι τρέχετε, αλλά ο χρόνος δυστυχώς “σώθηκε”, που λένε και στο χωριό μου…

    Το καλοκαίρι βέβαια είχατε τα πανηγύρια τα οποία στήνονταν στα χωριά – που σήμερα με την πρώτη δυνατή βροχή, κινδυνεύουν να αποκοπούν από το νομό – αλλά για τα έργα που έπρεπε να γίνουν, δεν έγινε ποτέ λόγος.

    Τέσσερις βουλευτές – οι δυο – “βαρβάτοι” υπουργοί  της προηγούμενης κυβέρνησης –  κι ένας Χανιώτης πρωθυπουργός σήμερα αλλά  τα εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί,  “αναπαύονται” στους λογαριασμούς ενώ ο κόσμος κινδυνεύει να πνιγεί!

    Πάει πολύ…

    Μην βιαστείτε να μας θεωρήσετε κακεντρεχείς και εγκάθετους, πλημμυρισμένοι από οργή είμαστε!

    Προφανώς και η ελληνική γραφειοκρατία, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Προφανέστατα κι έχετε κάνει κινήσεις αλλά δυστυχώς όπως όλα δείχνουν δεν είχατε αποτελέσματα.

    Το αποτέλεσμα όμως μετράει και το δικό σας μαρτυρά πρόβλημα.

    Κύριε Αρναουτάκη, το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης σε εσάς αναλογεί! Εσείς είσαστε το μεγάλο αφεντικό του νησιού, εσάς τίμησε ο Κρητικός λαός με την ψήφο του πριν από λίγους μήνες, κι εσείς πρέπει να δώσετε τις απαντήσεις.

    Όχι με λόγια και δεσμεύσεις, χορτάσαμε.

    Με έργα και πράξεις, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

    Ο νομός Χανίων, τελεί υπό κατάρρευση…

                                       Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                “Ο Κύριος Έπαρχος”

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ