More

  Οικόπεδο ΑΒΕΑ: Ο συμβιβασμός που “ψήνεται”, οι ερμηνείες του και κάποιες μικρές – μεγάλες αλήθειες που οδηγούν σε συμπεράσματα…

  Με βήμα… ταχύ φαίνεται πως μικραίνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο, η απόσταση που χώριζε τον Σεπτέμβριο του 2019, τη νεοεκλεγείσα εκείνη την περίοδο δημοτική αρχή των Χανίων και την Εταιρία Κρητικά Ακίνητα – θυγατρική του Ομίλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

  Έναν χρόνο μετά, ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, έχει αφήσει οριστικά πίσω του – όπως όλα δείχνουν – τις “κορώνες” εκείνης της περιόδου, οι σχέσεις των δυο “αντίδικων” πλευρών, έχει αλλάξει άρδην και ο “συμβιβασμός” που κάποτε γράφαμε κι εμείς εδώ ότι βρισκόταν στα σκαριά, έχει εισέλθει κανονικότατα στις ράγες, αλλά με άλλα πλέον ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία γέρνουν την πλάστιγγα προς την “Ελευθερίου Βενιζέλου“.

  Τι άλλαξε…;

  Πως από την θέση “Α” ο Δήμος Χανίων μετακινήθηκε στην “Β” είναι μια πολλή ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία ωστόσο δεν είναι της παρούσης να γίνει τώρα και αυτό είναι κάτι που αμφότερες οι πλευρές, το γνωρίζουν.

  Το όλο θέμα ήρθε προς συζήτηση – για μια ακόμη φορά – στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Δευτέρα 26/10/2020.

  Όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι κοινό μυστικό πως έχουν αντιληφθεί το τι ακριβώς συμβαίνει, κανείς ωστόσο δεν δείχνει πλέον “πολεμική” διάθεση. Οι τόνοι άλλωστε, για όσους είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση, ήταν κάτι παραπάνω από χαμηλοί, όταν το “σώμα” για αρκετή ώρα, καταπιάστηκε με το συγκεκριμένο θέμα.

  Που βρισκόμαστε…;

  Μετά από καμιά δεκαριά (!!!) συναντήσεις που λέγεται ότι έχουν μεσολαβήσει μεταξύ Δήμου Χανίων και της Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χανίων αλλά και της ενημέρωσης που προηγήθηκε της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ.Χανίων, από τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη προς τους επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν την θετική τους ψήφο για να προχωρήσει  ο δικαστικός καθορισμός της τιμής μονάδος για την ΑΒΕΑ.

  Η σημερινή απόφαση, που είναι η γνωμοδότηση ουσιαστικά για να προχωρήσουμε στον δικαστικό καθορισμό της τιμής μονάδος, είναι ένα βήμα, το οποίο οφείλει το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει ανεξαρτήτως της όποιας μελλοντικής απόφασης θα λάβει. Εμείς, δηλαδή, σε απόλυτη συνέχεια της απόφασης που πήραμε ομόφωνα, στο σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβρη του 2019, σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα που οδηγεί στον δικαστικό καθορισμό της τιμής μονάδος για να μπορέσουμε, εάν φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει, να προβούμε σε μία τελική συμφωνία με τα Κρητικά Ακίνητα, ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Σημανδηράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “υπήρξαν δεδομένα τα οποία διαφοροποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2019“, άρα ο στόχος της απομείωσης της τιμής του ακινήτου, πηγαίνει μάλλον περίπατο

  Όταν δηλαδή – στην προκειμένη περίπτωση – η περίφημη πρασιά, άπαντες έχουν κατανοήσει ότι δεν είναι διεκδικίσιμη, παρά τις περί του αντιθέτου αιτιάσεις της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων πριν από δεκατρείς μήνες, είναι εύκολα αντιληπτό πως το εγχείρημα, οδηγεί σε διεκδικητικό αδιέξοδο την “Κυδωνίας”.

  Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό που εκείνη την εποχή δεν ήθελε καν να το ακούσει ο Δήμαρχος Χανίων, σήμερα αποτελεί την βάση συζήτησης – διεκδίκησης του επίμαχου ακινήτου, για λογαριασμό της Δημοτικής αρχής, όσο κι αν ο πρώτος δημότης αυτής της πόλης, δεν θέλει να το παραδεχθεί.

  Ο Δήμος Χανίων ξεκάθαρα δεν οδηγείται σε κανέναν συμβιβασμό. Η “πολιτική γραμμή” που ακολούθησε η δημοτική αρχή τον Σεπτέμβριο του 2019, υπέστη μια οδυνηρή ήττα, όσο κι αν οι λέξεις – πολύ περισσότερο οι εξελίξεις – “πληγώνουν“, δημιουργώντας “νικητές και χαμένους“.

  Αξιολογούμαστε από ένα πράγμα: από το τελικό αποτέλεσμα. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που μας δείχνει τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε. Και όταν διαφοροποιούνται τα στοιχεία και τα δεδομένα, προφανώς εξακολουθούμε να επιδιώκουμε αυτό που κοινά αποφασίσαμε: τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου ακινήτου. Και αυτό κάνουμε. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς διάθεση να φανούν νικητές και χαμένοι από αυτή τη διαδικασίαείπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Δήμαρχος Χανίων, προς επίρρωση του δικού μας εύλογου – παραπάνω – συμπεράσματος.

  Συμπέρασμα: Ο Δήμος Χανίων ωθείται σε… συμβιβασμό! Όμως για να τον πετύχει,  θα του στοιχίσει κομματάκι ακριβά. Η Τράπεζα άλλωστε, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις αρχικές τις απαιτήσεις και αυτό πλέον, αναγνωρίζεται απ’ όλες τις πλευρές.

                                               Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                         “Ο Κύριος Έπαρχος”

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Άγριο έγκλημα με θύμα έναν 26χρονο! Βασικός κατηγορούμενος, ο γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου – Επί ποδός οι αρχές στις Σπέτσες…

  Δράστης φέρεται να είναι γιος  καθηγητή του Πολυτεχνείου που μαχαίρωσε μετά από έντονη λογομαχία τον 26χρονο   - Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο δράστης το πρωί...

  Σήμερα η απόφαση για το φόνο με ψαλιδάκι σε ξενοδοχείο της Κρήτης: «Τον αγαπούσα, δεν θα του έκανα ποτέ κακό»

  Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας 56χρονου Γάλλου σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα. Το θύμα φέρεται να δέχθηκε...

  Πολιτιστικό κέντρο Αση Γωνιάς: Ένα  όραμα  γίνεται  πραγματικότητα “

   Υπογράφτηκε  σήμερα  το συμβόλαιο δωρεάς του πολιτιστικού συλλόγου Αση Γωνίες “ο Άγιος  Γεώργιος “ προς τον Δήμο  Αποκορώνου.Τη συμβολαιογραφική πράξη  υπέγραψαν  ο Δήμαρχος  Αποκορώνου,...

  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη λίστα των επιστημόνων και ερευνητών με την μεγαλύτερη επιρροή

  Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές οι οποίοι εργάζονται σε ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς, περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.400 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως,...