More

  Η ώρα της ευθύνης είναι τώρα! Στις πανδημίες, ο Νοέμβριος είναι ο “μαύρος” μήνας…

  Η πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας, εξελίσσεται αυτή την περίοδο, δημιουργώντας νέα δεδομένα, έχοντας εισέλθει για μια ακόμη φορά, την δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, σε φάση lockdown, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα όλων μας τώρα – στην παρούσα φάση – αλλά πολύ περισσότερο σε μέλλοντα χρόνο, κάτι το οποίο θα το αντιληφθούμε σε μέλλοντα χρόνο.

  Το τι έφταιξε και η Ελλάδα αναγκάστηκε να “κλειδώσει” ξανά την κοινωνία και την οικονομία της, είναι μια πάρα πολλή μεγάλη συζήτηση, την οποία όμως, ο χρόνος διεξαγωγής της, θα είναι λάθος αν γίνει τώρα. Η αδήριτη προτεραιότητα όλων στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι η βέλτιστη δυνατή εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων που έχουν ληφθεί και πάνω απ΄όλα, όπως σταθερά σας προτρέπουμε ως στήλη όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η “ατομική ευθύνη” του καθ’ ένα. Τα δυο 24ωρα πριν την έναρξη του δεύτερου lockdown, προς αυτή την κατεύθυνση δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας: οι Έλληνες ακόμη και στις περιοχές που “βράζουν” από κορωνοϊό όπως π.χ στην Αττική, ξεχύθηκαν στους δρόμους για αγορές, λες και ήταν παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, σε περίοδο υγειονομικής ειρήνης!

  Λάθη έγιναν και από την κυβέρνηση αλλά και από τους πολίτες!

  Λάθη έχουν γίνει και τα βασικότερα, δικαίως χρεώνονται στην κυβέρνηση, η οποία σε αρκετούς τομείς, παρουσίασε αρνητικό πρόσημο ως προς την προετοιμασία της, για την διαχείριση του β’ κύματος της πανδημίας. Τα λάθη αυτά, παρουσιάζονται τόσο  στον τομέα της υγείας, τον πλέον νευραλγικό δηλαδή, όσο και σε αυτόν της παιδείας, όπου η προετοιμασία σίγουρα δεν ήταν η ιδανική, χωρίς σε καμία περίπτωση να πρέπει να λειτουργήσουμε στην λογική της σαλαμοποίησης ή της απόλυτης γενίκευσης.

  “Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και δεν ήταν ποτέ σύμμαχος καμιάς πανδημίας. Στην Ισπανική γρίπη του 1918, ο Νοέμβριος χαρακτηρίστηκε “μαύρος” λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού,  άρα ο κορωνοϊός, έχει αποκτήσει αυτή την περίοδο, έναν ακόμη ισχυρό “σύμμαχο”

  Λάθη όμως και εξίσου πολύ σοβαρά, έχουν γίνει και από την δική μας πλευρά. Αρνητές της πανδημίας, αμφισβητίες της μάσκας και της αναγκαιότητας χρήσης της, ειδικοί επί παντός επιστητού, ανεύθυνοι, ανώριμοι αλλά και επικίνδυνα ασυνήδειτοι, ήταν ίσως οι βασικές κατηγορίες “πολιτών”, οι οποίοι με την συμπεριφορά τους, απογείωσαν τις κυβερνητικές αστοχίες, οι οποίες επαναλαμβάνουμε ήταν και είναι μεγάλες.

  Τα επίσημα στοιχεία του ιού, έπαιζαν “κρυφτό”, με ευθύνη της πολιτείας…

  Η κατάσταση ΤΩΡΑ, δεν χωράει περαιτέρω “πειραματισμούς” και η ύπαρξη της πανδημίας, δεν σηκώνει αμφισβήτηση, ο φόρος… αίματος, είναι ήδη πολύ μεγάλος. Όλες οι παραπάνω κατηγορίες πολιτών – συμπεριφορών, βρήκαν χώρο και αναπτύχθηκαν σε μια περίοδο που τα επίσημα στοιχεία του ιού, έπαιζαν “κρυφτό”, με ευθύνη της πολιτείας. Εκείνη έκανε λιγότερα τεστ κι αυτή έδινε επί σειρά εβδομάδων, αριθμητικά δεδομένα που εξυπηρέτησαν τον εφησυχασμό. Τα δεδομένα σήμερα είναι εντελώς διαφορετικά, και όλοι μας, έχουμε κληθεί προ των ευθυνών μας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) δεν θωρακίστηκε όπως θα έπρεπε και πλέον δοκιμάζει τις αντοχές του. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην παρούσα φάση, δεν είναι και δεν ήταν ποτέ σύμμαχος καμιάς πανδημίας. Στην Ισπανική γρίπη του 1918, ο Νοέμβριος χαρακτηρίστηκε “μαύρος” λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού,  άρα ο κορωνοϊός, έχει αποκτήσει αυτή την περίοδο, έναν ακόμη ισχυρό “σύμμαχο”, τον οποίον κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον παραβλέπει – αγνοεί.

  Tο κόστος για την δημιουργία και την δοκιμή ενός εμβολίου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερη, από την κατανάλωση φαρμάκου, η οποία έχει γιγαντωθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που ο ιός “θερίζει” κόσμο

  Κανείς πολίτης του πλανήτη, άρα και κανείς Έλληνας δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να του αρέσει η κατάσταση που βιώνουμε. Σίγουρα μέσα σε ένα υγειονομικό και οικονομικό περιβάλλον που τα πάντα γύρω καταρρέουν, πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν κι εκείνοι που βγαίνουν κερδισμένοι. Αναλογιστείτε κάτι όμως κάτι πάρα πολύ απλό: ο πρώτος τομέας που μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι μπορεί να κερδίσει από την πανδημία, είναι οι φαρμακοβιομηχανίες.

  “Η αδήριτη προτεραιότητα όλων στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι η βέλτιστη δυνατή εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων που έχουν ληφθεί και πάνω απ΄όλα  η “ατομική ευθύνη” του καθ’ ένα”

  Αυτές όμως είναι τώρα που δαπανούν υπέρογκα ποσά, για να βρουν σε χρόνο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΜΕΝΟ, το αντίδοτο – φάρμακο και εμβόλιο – του covid-19. Άρα ακόμη και αυτοί που ΘΑ κερδίσουν, στην παρούσα φάση χάνουν και χάνουν πολλά, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο. Πιστέψτε με, το κόστος για την δημιουργία και την δοκιμή ενός εμβολίου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερο, από την κατανάλωση φαρμάκου, η οποία έχει γιγαντωθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που ο ιός “θερίζει” κόσμο.

  Εν κατακλείδι, είναι η ώρα της ουσιαστικής ευθύνης. Όσο συντομότερα το αντιληφθούμε όλοι, τόσο συντομότερο θα ισχυροποιήσουμε το “ανάχωμα” που επιχειρείται να  δημιουργηθεί αυτή την περίοδο απέναντι στον ιό, μέσω του γενικού lock down. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για όλη την ανθρωπότητα και δεν είναι ώρα για να… παρτάρουμε, όπως εγκληματικά απερίσκεπτα εξακολουθούν να κάνουν πολλοί συμπολίτες μας.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ