More

    Οι “κούπες” δεν σκοτώνουν κόσμο μόνο στην άσφαλτο! ΔΕΝ σκοτώνουν όμως και τον κορωνοϊό…

    Η πιο κρίσιμη “φάση” της πανδημίας για την Κρήτη, διανύεται τώρα, με το χειρότερο δυνατό – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – πρόσημο: τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία καταρρίπτουν τα αρνητικά ρεκόρ – το ένα μετά το άλλο – και δυστυχώς η προσωπική μας συμπεριφορά, γίνεται ολοένα και πιο ανεύθυνη με ότι κίνδυνο κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

    Το υγειονομικό σύστημα της Κρήτης, δοκιμάζει τις αντοχές του. Το “καλά μωρέ τα πήγαμε“, ή το “στην Κρήτη δεν έχουμε πρόβλημα” έχει μετατραπεί σε “πιέζεται αφόρητα το Ε.Σ.Υ” και σε “γέμισαν οι κλινικές covid-19 στα νοσοκομεία, “παλεύουν” οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να σωθούν ανθρώπινες ζωές“. Η δική μας συμπεριφορά οδήγησε σε αυτή την “μετάλλαξη” για να χρησιμοποιήσω έναν ιδιαίτερα διαδεδομένο αυτή την περίοδο “όρο“. Η κυβέρνηση προφανώς χρεώνεται αρκετά λάθη και αστοχίες.

    “Πολλοί από εσάς που λειτουργείτε αυτή την περίοδο στη λογική “σύντεκνε, ότι βάλεις πάει”, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο “ζείτε” από τον τουρισμό. Αν ο τουρισμός “πεθάνει” το φετινό καλοκαίρι, θα “θρηνήσουμε” πολλά θύματα”

    Το Εθνικό Σύστημα Υγείας όμως της Ελλάδας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι από τα πιο “αδύναμα” της Ευρώπης κι όμως έχει “σταθεί” απέναντι στην πανδημία, παρά τις διαπιστωμένες εδώ και πάρα πολλά χρόνια ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Η παραδοχή αυτής της αδυναμίας, είπαμε και γράψαμε πολλάκις όλους αυτούς τους μήνες, ότι έπρεπε να μας κάνει ακόμη πιο υπεύθυνους πολίτες, απέναντι στα νέα δύσκολα δεδομένα που καθημερινά “βάζει” στην ζωή μας η πανδημία.

    Την “πατήσαμε”, την πιο κρίσιμη στιγμή…

    Δυστυχώς χαλαρώσαμε, δυστυχώς αγνοήσαμε όχι απλά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ειδικών, αλλά και αυτά που υπαγόρευε ο λεγόμενος “κοινώς νους“. Και την “πατήσαμε“, την πιο κρίσιμη στιγμή. Τώρα δηλαδή που ο κορωνοϊός “σαρώνει” με απόλυτο τρόπο την Ευρώπη, “σκοτώνει” καθημερινά κόσμο στην Ελλάδα και το κάθε σπίτι, έχει αποκτήσει το δικό του ή τα δικά του κρούσματα! Έχετε συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν μιλάμε “θεωρητικά” για τον Γιάννη ή τη Μαρία που νόσησαν στην Πάτρα, την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, αλλά το κάθε νοικοκυριό έχει τον “δικό” του άνθρωπο που “χτυπήθηκε” από τον ιό…; Τι χρειάζεται να συμβεί ακόμη για να αντιληφθούμε ότι γύρω από τον ιό ΝΑΙ παίζονται συμφέροντα πολλών δις, αλλά την ίδια ώρα και ιός, ΔΕΝ “παίζει”;

    Τα τραπεζώματα, οι κούπες και… όποιον πάρει ο χάρος!

    Τα κορωνοπάρτι που “βλέπαμε” στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών να οργανώνονται σε πολλές ανά την επικράτεια περιοχές, ήρθαν σε πιο… παραδοσιακή μορφή και στην Κρήτη. Για την ακρίβεια, δεν ήρθαν τώρα, αλλά τώρα κάποιοι “αναθάρρησαν” και είπαν δεν βαριέσαι,ας κάνω μωρέ κι εγώ ένα τραπεζάκι για το κοπέλι μου, μα πράμα δεν θα συμβεί“. Και το τραπεζάκι έγινε τραπέζωμα, και το ένα ποτηράκι έφερε το άλλο και μετά το ποτηράκι έγινε κούπα, και… όποιον πάρει ο χάρος!

    “Την “πατήσαμε”, την πιο κρίσιμη στιγμή. Τώρα δηλαδή που ο κορωνοϊός “σαρώνει” με απόλυτο τρόπο την Ευρώπη, “σκοτώνει” καθημερινά κόσμο στην Ελλάδα και το κάθε σπίτι, έχει αποκτήσει το δικό του ή τα δικά του κρούσματα”

    Η Κρήτη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη μια παλεύει με τις σε καθημερινή βάση πλέον διαδηλώσεις (για τον οποιοδήποτε πιθανό ή ακόμη και απίθανο λόγο αλλά δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε) και από την άλλη, δίνει “μάχη” με τα τραπεζώματα που μετατρέπονται σε ατέλειωτες κρασοκατανύξεις. Κι όλα αυτά δεν συμβαίνουν απόντος του κορωνοϊου, αλλά απούσης της λογικής.

    Δεύτερο καλοκαίρι με τον τουρισμό στην “Εντατική” δεν σηκώνει το νησί…

    Η Κρήτη πρέπει να σταθεί στα πόδια της και επιβάλλεται να “παλέψει” για να ανοίξει σταδιακά την οικονομία της και κυρίως τον τουρισμό της. Αν δεν το έχετε κάποιοι αντιληφθεί, “δεύτερο καλοκαίρι με τον τουρισμό στην “εντατική”, ο χειμώνας θα είναι… θανατικός. Πολλοί από εσάς που λειτουργείτε αυτή την περίοδο στη λογική “σύντεκνε, ότι βάλεις πάει“, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο “ζείτε” από τον τουρισμό. Αν ο τουρισμός “πεθάνει” το φετινό καλοκαίρι, θα “θρηνήσουμε” πολλά θύματα. Θα έχουμε κάνει τα πάντα για ΝΑ μας συμβεί αυτό και – σχεδόν – τίποτα, για να το αποτρέψουμε. Η πιο μεγάλη και κρίσιμη στιγμή, είναι μπροστά μας…

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ