More

    Το “στοίχημα” της φετινής τουριστικής χρονιάς για την Κρήτη, είναι μεγάλο και κρίσιμο! Το εγχείρημα παρουσιάζει “αρρυθμίες”

    Μετά την εκκωφαντική της σιωπή, τους προηγούμενους – αρκετούς – μήνες, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, μέσω του προέδρου της κ. Μανόλη Γιαννούλη, τοποθετήθηκε επί των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με την επικείμενη έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν και τους οιωνούς που προδιαγράφονται, γύρω από την αποκαλούμενη και ως “βαριά βιομηχανία” του τόπου, τον τουριστικό τομέα.

    Την ίδια ώρα που δείχνει να αχνοφαίνεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη αφενός πολλοί άγνωστοι “χ” οι οποίοι – οι οποίοι θα καθορίσουν την τύχη της φετινής σεζόν –  και αφετέρου παραμένει μεγάλο  “ζητούμενο” η συνεργασία όλων εμπλεκόμενων φορέων, που θα εργαστούν με στοχοπροσήλωση,  προκειμένου να μπουν οι βάσεις, για την βέλτιστη δυνατή διαχείριση της χρονιάς που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδας, αν και τα πρώτα “χελιδόνια” βρέθηκαν ήδη στην Κρήτη.

     

    Όλα τα ξενοδοχεία ανοικτά φέτος το καλοκαίρι…

    Παρά το γεγονός ότι ο Μάιος αλλά και τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Ιουνίου θεωρούνται ουσιαστικά χαμένες περίοδοι για τον τουρισμό της χώρας, ο κ. Γιαννούλης σε συνέντευξη του στο “Έθνος” εξέφρασε την εκτίμηση ότι το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα είναι πολύ καλό για την Ελλάδα.

    “Το στοίχημα όλων για το καλοκαίρι του 2021, είναι μεγάλο και κρίσιμο και απαιτεί συστηματική δουλειά και συνέργειες. Στην παρούσα φάση, δίδεται η αίσθηση μιας “καρδιακής αρρυθμίας” την οποίαν, οι φέροντες την ευθύνη της τουριστικής δραστηριότητας του τόπου, θα πρέπει να την εντοπίσουν αλλά – και κυρίως – να την αντιμετωπίσουν έγκαιρα”

    Ήδη μεγάλοι tour operators αλλά και αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού ετοιμάζουν μαζικά ταξίδια και πακέτα για την Ελλάδα από το τέλος Ιουνίου και μετά και θεωρείται δεδομένο ότι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όλα τα ξενοδοχεία της χώρας θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 14 Μαΐου και στο εξής, σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι που άνοιξε μόνο το 50% των ξενοδοχείων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

    Εν αναμονή των αποφάσεων από τις χώρες που “τροφοδοτούν” την Κρήτη!

    Ο κ. Γιαννούλης, αναφερόμενος τα επιδημιολογικά στοιχεία τόνισε ότι “η χώρα μας έχει καλή εικόνα στο εξωτερικό, ενώ προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και οι εμβολιασμοί” στοιχείο που χαρακτηρίζεται ως “θετικό” από τους ανθρώπους του τουρισμού. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ξ. επισήμανε ότι “πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στους υπηκόους τους οι χώρες που αποτελούν μεγάλες αγορές τουριστικά για την Ελλάδα, πότε δηλαδή θα τους αφήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό“.

     

    Φραγκάκης: Υπάρχει το πλεονέκτημα πως η χώρα έχει περισσότερα όπλα για ένα ασφαλές και, όσο το δυνατόν, πιο έγκαιρο άνοιγμα του τουρισμού

    Το “κεφάλαιο” Φραγκάκης πρέπει να αξιοποιηθεί…

    Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα όπως δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι οι εμπλεκόμενοι με την διαχείριση του Κρητικού τουρισμού φορείς, είναι “μουδιασμένοι”. Βρισκόμαστε αισίως κοντά στην συμπλήρωση του Α’ δεκαήμερου του Απριλίου και επί της ουσίας, λίγες είναι εκείνες οι προσπάθειες που μαρτυρούν [;] ότι δεν παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Συστηματικά δείχνει να κινείται ο “ΧανιώτηςΓενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος αποτελεί ένα “κεφάλαιο” το οποίο οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς τόσο γενικότερα της Κρήτης, όσο και πιο ειδικά αυτοί των Χανίων, θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο 100%. “Η Κρήτη αποτελεί διαχρονικά μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού και μέσα στην πρωτοφανή κρίση του κορονοϊού, κατάφερε να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την φήμη της και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους τουρίστες που την επισκέφθηκαν την περυσινή σεζόν“,  υπογραμμίζει ο κ. Φραγκάκης σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ. Μάλιστα προσθέτει ότι φέτος υπάρχει το πλεονέκτημα πως η χώρα έχει περισσότερα όπλα για ένα ασφαλές και, όσο το δυνατόν, πιο έγκαιρο άνοιγμα του τουρισμού.

    Η Κρήτη παραμένει η “Ναυαρχίδα” του ελληνικού τουρισμού αλλά… 

    Σε κάθε περίπτωση η Κρήτη, εξακολουθεί να παραμένει η “ναυαρχίδα” του ελληνικού τουρισμού. Η πορεία της φετινής χρονιάς, καθορίζει σε σημαντικό ποσοστό και την συνολικότερη εικόνα της οικονομίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μια βελτιωμένη σεζόν σε σχέση με πέρυσι, θα δώσει “καύσιμο” στην ατμομηχανή της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, η κατάσταση θα είναι μακριά από υπερβολές, “τραγική“.

    Η Κρήτη αποτελεί διαχρονικά μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού και μέσα στην πρωτοφανή κρίση του κορονοϊού, κατάφερε να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την φήμη της και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους τουρίστες που την επισκέφθηκαν την περυσινή σεζόν

    Το στοίχημα όλων για το καλοκαίρι του 2021, είναι μεγάλο και κρίσιμο και απαιτεί συστηματική δουλειά και συνέργειες. Στην παρούσα φάση, δίδεται η αίσθηση μιας “καρδιακής αρρυθμίας” την οποίαν, οι φέροντες την ευθύνη της τουριστικής δραστηριότητας του τόπου, θα πρέπει να την εντοπίσουν αλλά – και κυρίως – να την αντιμετωπίσουν έγκαιρα.

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ