More

    Τροχαίο Γαύδος: Για ν’ αναπαυθεί η ψυχή της Κορίνας, ίσως κάποιοι να πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους…

    Στο φως – αργά ή γρήγορα –  πρέπει να βγει όλη η αλήθεια, αναφορικά με το τι έγινε το μοιραίο ξημέρωμα, στην ακριτική Γαύδο, στο τροχαίο που στάθηκε η αφορμή για να χάσει την ζωή της, η νεαρή φοιτήτρια Κορίνα Λαβράνου.

    Ερωτηματικά εγείρονται αναφορικά αφενός με το τι προηγήθηκε  από την πτώση του οχήματος στο γκρεμό  κι έπειτα, από τον συνοδηγό του οχήματος – και φίλο της άτυχης κοπέλας και αφετέρου με όλα όσα ακολούθησαν, με την διαχείριση του όλου συμβάντος, από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και αρχών της Κρήτης και όχι μόνο της Π.Ε.Χανίων.

    Η πρώτη αντίδραση, η συμπληρωματική κατάθεση και το… μετατραυματικό σοκ!

    Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος των ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν, με νηφαλιότητα, επιμονή και επαγγελματική δουλειά, από την πλευρά των αρμόδιων ανακριτικών αρχών, η αλήθεια μπορεί να “λάμψει”, όσο κι αν… κάποιοι, ίσως να μην το επιθυμούν. Η πρώτη έντονη αντίδραση του “φίλου” της νεαρής Κορίνας, η συμπληρωματική του κατάθεση και τα επιπλέον στοιχεία (για την ταχύτητα που υπήρχε “κουμπωμένη” στο μοιραίο αυτοκίνητο), αλλά και το… μετατραυματικό σοκ,  έχουν την σημασία τους,  ως στοιχεία όμως χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης. Προσωπικά εκτιμώ, ότι η άκρη του νήματος, για το “αστυνομικό” σκέλος της υπόθεσης, μπορεί να βρεθεί, μέσα από τις συγκεκριμένες καταθέσεις και κάτι τέτοιο επιβάλλεται να συμβεί.

    “Για να αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή της Κορίνας, κάποιοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Διότι κάποιοι άλλοι, μάλλον δεν την έκαναν…”  

     

    Σε ότι έχει να κάνει με την διαχείριση του όλου περιστατικού από την στιγμή που δόθηκε το πρώτο “σήμα” από το ακριτικό νησί, μέχρι και την στιγμή που προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου Χανίων, “χωράει” πάρα πολλή συζήτηση και χρίζει εκτενούς διερεύνησης. Τα ερωτήματα που εγείρονται, είναι πολλά και δεν απαντώνται “επιπόλαια” όπως επιχείρησε να τα απαντήσει στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη.«Υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το νησί, δεν υπήρξε ολιγωρία ούτε από τον γιατρό ούτε από το ΕΚΑΒ. Χάσαμε έναν νέο άνθρωπο και είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός. Ασχολήθηκα προσωπικά, μίλησα με τους εμπλεκόμενος και με ενημέρωσαν για τους χρόνους. Η διαχείριση έγινε ακριβώς όπως έπρεπε” δήλωσε στο creta24.gr η κ. Μπορμπουδάκη. «Η κοπέλα ίσως είχε σωθεί αν υπήρχε άμεση βοήθεια από την Κρήτη. Στην Κρήτη δεν  υπήρχε ελικόπτερο να έρθει. Ολόκληρη Κρήτη και δεν υπήρχε ελικόπτερο. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Είμαστε στο έλεος του Θεού» ανέφερε μεταξύ άλλων με δηλώσεις της, η Δήμαρχος Γαύδου  Μανωλία Στεφανάκη, δίνοντας.

    Τα ερωτήματα που φωνάζουν ότι θέλουν απαντήσεις…

    Οι δυο εκ διαμέτρου διαφορετικές προσεγγίσεις, αφήνουν πολλά στον “αέρα”, τα οποία επιβάλλεται να συγκεκριμενοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Απαντήσεις οι αρμόδιοι εμπλεκόμενοι φορείς, επιβάλλεται να δώσουν μεταξύ άλλων και στα παρακάτω ερωτήματα, τα οποία όσο απλά κι αν φαίνονται, μπορούν να συμβάλουν στην έρευνα, αλλά και στις τελικές “εκδοχές” που αναζητά η οικογένεια της νεαρής κοπέλας:

    “Η πρώτη έντονη αντίδραση του “φίλου” της νεαρής Κορίνας, η συμπληρωματική του κατάθεση και τα επιπλέον στοιχεία (για την ταχύτητα που υπήρχε στο “κουμπωμένη” στο μοιραίο αυτοκίνητο), αλλά και το… μετατραυματικό σοκ,  έχουν την σημασία τους, αλλά ως στοιχεία χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης”

    • Τι ώρα ενημερώθηκε το σύνολο των συναρμόδιων υπηρεσιών για το περιστατικό…;
    • Πότε δόθηκε η εντολή για να σηκωθεί τελικά το ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή…;
    • Γιατί από τις πρώτες πρωινές ώρες που συνέβη το περιστατικό στο ακριτικό νησί,  το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του “Άγιος Γεώργιος” 24 λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι;
    • Ποιοι έφεραν την ευθύνη του γενικού συντονισμού της επιχείρησης;

    Τα “κενά” που υπάρχουν είναι αρκετά και ο καταιγισμός των πληροφοριών συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, δέκα περίπου ημέρες μετά το μοιραίο περιστατικό. Η Κορίνα, όπως συγκλίνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα μπορούσε να μην έχει χάσει την ζωή της. Από την στιγμή που την έχασε όμως, δεν σημαίνει ότι για την  υπόθεση της,  τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του θανάτου της, δεν θα πρέπει να γίνουν γνωστά στην οικογένεια και τους οικείους της, αλλά και στην κοινή γνώμη. Για να αναπαυθεί εν ειρήνη η ψυχή της, κάποιοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους σωστά, ίσως και να χάσουν τον ύπνο τους. Διότι κάποιοι άλλοι, μάλλον δεν την έκαναν…

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ