More

  5000 σπίτια στα Χανιά στην Airbnb. To 2014 ήταν μόλις 80…

  Είναι το «φαινόμενο» ή… η φούσκα της εποχής;

  Η Airbnb, έχει κατακτήσει μονοπωλειακά το τελευταίο χρονικό διάστημα το χώρο της μισθωμένης κατοικίας, προκαλώντας φρενίτιδα ανά τον κόσμο και έντονο προβληματισμό στις τουριστικές αγορές.

  Το… φαινόμενο, έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων και αρκετές δυσλειτουργίες στην αγορά, με αποκορύφωμα την εξεύρεση κατοικίας προς αστική μίσθωση, που πλέον και στην Ελλάδα, είναι… είδος προς εξαφάνιση!

  Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι και το γεγονός ότι πλέον στις Μικρές Αγγελίες των Χανιώτικων Νέων, έχουν σχεδόν εκλείψει οι ενοικιάσεις σπιτιών κι έχουν κάνει με καταιγιστικό τρόπο την εμφάνισή τους οι «ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ».

  Το κενό – για πόσο καιρό ακόμη θα υφίστανται –  στον τρόπο φορολόγησης με το… μαξιλαράκι των 90 ημερών έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων, να εγκαταλείπουν τον παραδοσιακό τρόπο εκμετάλλευσης των σπιτιών τους, καταφεύγοντας στην «ελπιδοφόρα» λύση της Airbnb.

  Τι γίνεται στα Χανιά…

  Δεν βρίσκεις σπίτι για να νοικιάσεις εκτός κι αν… έχει τύχει να πέσεις από την Ακρόπολη και να βρεις πορτοφόλι! Αν αυτό δεν σου έχει συμβεί, τότε καλύτερα να πάψεις να… ελπίζεις πως κάτι θα βρεις.

  Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Το 2014, μόλις 80 σπίτια είχαν ενταχθεί στο δίκτυο της Airbnb. Το 2015 ανήλθαν στα 250 και σήμερα, ο αριθμός έχει εκτιναχθεί στα 2400 από την περιοχή της Χαλέπας, το Κέντρο της Πόλης και την Παλιά πόλη, μέχρι και τη Νέα Χώρα. Σε επίπεδο νομού ο αριθμός «ακουμπά» τις 5000,  ενώ από τον Ιούνιο και μετά εκτιμάται πως σε αυτά θα έρθουν να προστεθούν περίπου άλλα 300, λόγω της αναχώρησης των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που διαμένουν στα Χανιά.

  Οι προβλέψεις λένε πως σύντομα, ο τρόπος φορολόγησης θ΄ ΑΛΛΑΞΕΙ με δεδομένο πως ο Κρατικός κορβανάς αυτή τη στιγμή δέχεται μια άνευ προηγουμένη αιμορραγία πόρων, με δεδομένο το υφιστάμενο φορολογικό πλαίσιο των Airbnb μισθώσεων. Οι Ειδικοί του χώρου μάλιστα, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως σ’ ένα χρόνο από σήμερα, το σκηνικό θα έχει αλλάξει δραματικά, και η προσφορά θα υπερβαίνει τη ζήτηση, κάτι που σήμερα συμβαίνει στο… αντίθετο.

                                                                                          Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                                                                         Ο Κύριος Έπαρχος

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ραγδαίες εξελίξεις! Σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston

  Ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια μετά το πρωτοφανές ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί...

  Προσοχή: Κλείνει ο ΒΟΑΚ από Πλατανιά έως Κολυμπάρι

  Θα ισχύσει την Παρασκευή 30/10 και κατά τις ώρες από 07.00 έως 16.00, προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες απεγκατάστασης της εργοταξιακής σήμανσηςΑνακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης...

  Στρώνουν νέο ασφαλτοτάπητα στον ΒΟΑΚ στο Ανισόπεδο κόμβο Βαμβακόπουλου

  Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ Π.Ε.Ο. 94 ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΠΛΑΤΑΝΙΑ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί...

  Οι Πυροσβέστες αποχαιρετούν τον “Μπάρμπα Αλέκο”, θύμα του διπλού φονικού στα Χανιά

  Οι απόστρατοι πυροσβέστες των Χανίων με μήνυμά τους αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο Αλξενδράκη, ένα από τα δυο θύματα του φονικού στο Πασακάκι που συγκλόνισε τα...