More

  To “φάουλ” του Σβουράκη και η αναδίπλωση με την συνέντευξη τύπου, κατόπιν εορτής…

  Μόνο ως… φάουλ χαρακτηρίζεται, ο προσωπικός χειρισμός που αφορούσε την επικοινωνία της απόφασης για επιβολή εισιτηρίου για είσοδο στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. Χανίων, από την πλευρά του προέδρου του κ. Τάκη Σβουράκη.

  Ενώ σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, η απόφαση βρίσκει σύμφωνους και διαφωνούντες, ο τρόπος με τον οποίον ο κ. Σβουράκης επέλεξε να κάνει γνωστή την απόφαση του, ήταν εντελώς λάθος, οδηγώντας “απέναντι” του, ακόμη κι εκείνους που δεν είδαν με αρνητική – κριτική ματιά, την επιλογή του αυτή.

  Οι Αθλητικές εγκαταστάσεις στα Χανιά, για να παραμείνουν “ζωντανές” χρειάζονται από την διαχρονική “αιμορραγία”, να βρουν νέους – επιπλέον [της κρατικής χρηματοδότησης] τρόπους “αιμοδοσίας” των ταμείων τους.

  Σε κάθε άλλη περίπτωση, η εικόνα τους δεν θα παραμείνει καν ως έχει, το αντίθετο, κινδυνεύει να επιδεινωθεί περαιτέρω.

  Άρα το 5ευρω, προφανώς και δεν είναι για την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Ε.Α.Κ. που θα κληθούν να το καταβάλουν από εδώ και στο εξής για να συνεχίσουν να το “χρησιμοποιούν”, ένα… δυσβάσταχτο κόστος.

  Ανοίγω παρένθεση για να μην παρεξηγηθώ και για να είμαι ξεκάθαρος:

  Αν υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις, σίγουρα, θα πρέπει να η διοίκηση να φανεί ευέλικτη και να δώσει λύσεις. ΞΕΚΑΘΑΡΟ…

  Κλείνει η παρένθεση!

  Από την άλλη – για να επιστρέψω στο 5ευρο – η καταβολή του αθροιστικά, θα κλείσει “κάποια τρύπα” για να το θέσω κυνικά.

  Άρα η απόφαση ως απόφαση, προσωπικά δεν με βρίσκει αντίθετο.

  Πάμε τώρα στον τρόπο επικοινωνίας της, άρα και στο σημείο της δικής μου – αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης που σκέπτεται καθαρά –  διαφωνίας.

  Όταν μετά από χρόνια αποφασίζεις να κάνεις μια “τομή” το μέγεθος της δρομολογούμενης “μεταρρύθμισης” δεν είναι μεγάλο, αλλά σπάει ένα κατεστημένο, οφείλεις να το κάνεις σωστά και προφανέστατα, όχι αποσπασματικά ή και… μεροληπτικά.

  Οργανώνεις μια συνέντευξη τύπου – όπως “αναγκάστηκε τελικά τώρα κατόπιν εορτής να κάνει ο πρόεδρος του Ε.Α.Κ. – παρουσιάζεις και τεκμηριώνεις την απόφαση σου και είσαι έτοιμος να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα σου τεθούν εκεί.

  Σε καμία περίπτωση δεν “σηκώνεις” μια απλή ανακοίνωση – η οποία στερείται ακόμη και των τυπικών χαρακτηριστικών (ημερομηνία, αριθμό πρωτοκόλλου κτλ) σ’ ένα site ή στα social media και από εδώ πάνε και οι άλλοι…

  Οι συμπάθειες σε “Μέσα” και δημοσιογράφους, είναι πάντα “μέσα στο παιχνίδι”, σε τέτοιες ωστόσο περιπτώσεις όμως όπως είναι αυτή που “κουβεντιάζουμε”, κύριε Σβουράκη, το πρωτόκολλο επιβάλλεται να τηρείται!

  Για την ιστορία, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το “χαράτσι” των 5 ευρώ στους χώρους του Ε.Α.Κ., ο πρόεδρος του, ακούγοντας τελικά και την φωνή της λογικής κάποιων συνεργατών του που φροντίζουν ανιδιοτελώς για την εικόνα της διοίκησης αλλά και για το καλό του αθλητισμού των Χανίων, ανακοίνωσε πως θα παραχώρηση για τον σκοπό αυτό, συνέντευξη τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα 10/01/2022, νωρίς το μεσημέρι.

                                      Φιλικά και Πάντα καλοπροαίρετα

                                               Ο “Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ