More

    Βασίλης Μουντάκης: Το να επιχειρείς στην χώρα μας σήμερα , έχει φτάσει στα όρια του «μαζοχισμού»

    Είναι από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της πόλης μας αλλά εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη μαζί του. Ο λόγος για τον πιο διάσημο κομμωτή στα Χανιά, τον Βασίλη Μουντάκη, με τον οποίον είχαμε πραγματικά πολλά να πούμε. Σε μια ασυνήθιστη δημόσια συζήτηση μαζί του, αλλά σχετική με αυτές που κάνουμε ιδιωτικά – όσοι τον γνωρίζουμε προσωπικά – ο Βασίλης είχε πραγματικά πολλά πράγματα να μοιραστεί μαζί μας. Για τις δυσκολίες του επιχειρείν στην Ελλάδα, για τη νέα του επαγγελματική δραστηριότητα στον τουρισμό και φυσικά για την πολιτική που… δεν τον αφήνει καθόλου αδιάφορο! 

    Όταν κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν ομαδικά, εκπαιδεύονται συνέχεια,  ο ένας μαθαίνει από τον άλλον

     

    Πόσο καλύτερο σε κάνει ο ανταγωνισμός που έχει αναπτυχθεί στο χώρο σας με δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν πλέον πολλοί «παίχτες»;

    Ο ανταγωνισμός σίγουρα μας βοηθάει να εξελισσόμαστε συνεχώς για να μπορούμε να είμαστε στον παλμό της εποχής μας.  Τα νέα δεδομένα όμως είναι, ότι ανταγωνιστής δεν είναι πλέον μόνο ο συνάδελφος στην πόλη σου, αλλά απ’ οπουδήποτε, μιας και από το κινητό μας έχουμε πλέον πρόσβαση σε  πολλούς επαγγελματίες του χώρου μας ανά τον κόσμο. Αυτό έχει το θετικό ότι εμείς οφείλουμε να ενημερωνόμαστε για νέες τάσεις και τεχνικές, ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της εποχής.  

    «Έχω πολιτική ιδεολογία και σέβομαι και αυτούς που έχουν αντίθετη ιδεολογία από εμένα. Διαφωνώ όμως με το να ψηφίζεις κάποιον από υποχρέωση λόγο εξυπηρετήσεων και με το « δεν βαριέσαι όλοι το ίδιο είναι », να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους»

     

    Κάνοντας μια αναδρομή στην προσωπική επαγγελματική σου διαδρομή, ποιοι είναι οι «σταθμοί» που έχεις ξεχωρίσει;

    Όλα νομίζω συντελούν τελικά σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Από το ξεκίνημα στη σχολή, τις μετεκπαιδεύσεις που έχω κάνει σε κορυφαίες ακαδημίες κομμωτικής και σίγουρα οι άνθρωποι με τους οποίους έχω κατά καιρούς συνεργαστεί… Πιστεύω ότι όταν κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν ομαδικά, εκπαιδεύονται συνέχεια,  ο ένας μαθαίνει από τον άλλον.

     

    Δεν μπορείς να βασιστείς στην εμφάνιση για να έχεις στην συνέχεια μια καλή επαγγελματική πορεία.

     

    Η καλή εξωτερική εμφάνιση ήταν τελικά ένα «όπλο» που σε βοήθησε  όλα αυτά τα χρόνια..;

    Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αρχή , για να σε δεχτεί κάποιος πιο εύκολα.  Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βασιστείς στην εμφάνιση για να έχεις στην συνέχεια μια καλή επαγγελματική πορεία.

    Είναι πραγματικά δύσκολο το να είναι μία επιχείρηση επικερδής με τόσο υψηλές υποχρεώσεις ,  έχει κυρίως απέναντι στο κράτος…

    Πόσο δύσκολο είναι πλέον το επιχειρείν στις μέρες μας, ακόμη και σε επιχειρήσεις βιώσιμες όπως είναι η δική σου..;

    Δυστυχώς το να επιχειρείς στην χώρα μας σήμερα , έχει φτάσει στα όρια του «μαζοχισμού» … Είναι πραγματικά δύσκολο το να είναι μία επιχείρηση επικερδής με τόσο υψηλές υποχρεώσεις ,  έχει κυρίως απέναντι στο κράτος. Παρόλα αυτά εξακολουθούμε  να μην χάνουμε το ενδιαφέρον μας και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. 

    Το… βάπτισμα του πυρός στον «Τουρισμό»

    Τα δυο τελευταία χρόνια δραστηριοποίησε και σ´ ένα εντελώς διαφορετικό χώρο.  Μπήκες ενεργά στο κομμάτι του τουρισμού. Πως πήρες την απόφαση;

    Αυτό με τον τουρισμό προέκυψε ως συνέπεια από ένα ακίνητο που έχτισα πριν από 10 χρόνια περίπου. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου όταν το έκανα. Μπορώ όμως να πω ότι μου αρέσει πολύ αυτή η ενασχόληση μου. Νιώθω σαν να είναι το επόμενο επίπεδο από αυτό που κάνω ήδη, γιατί στην ουσία και στο κομμωτήριο προσφέρουμε «Luxury Service» στους πελάτες μας. Γενικότερα δεν μου αρέσει η στασιμότητα, με εξιτάρει να βάζω νέες προκλήσεις στον εαυτό μου , τις οποίες να προσπαθώ να φέρω «εις πέρας» με επιτυχία.

    «Αυτό που με φοβίζει είναι ότι πολλοί από τους καινούριους « παίχτες» του τουρισμού, δεν είναι τόσο επαγγελματίες και αυτό ίσως έχει  αντίκτυποι στον τουρισμό μας»

    Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η πλατφόρμες τύπου Airbnb δημιούργησαν νέα δεδομένα στις τοπικές αγορές. Μπήκαν μέσα αν θες και πολλοί «πειρατές» που ουδεμία σχέση είχαν με το αντικείμενο. Σε φοβίζει αυτό το «θολό» τοπίο;

    Αυτά τα δεδομένα έχουν πολλές συνέπειες οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί.  Κάποια αρνητικά έχουν ήδη φανεί στην αγορά και δεν φαίνονται εύκολες οι λύσεις τους. Όλο  αυτό έχει δώσει μία ώθηση στον κλάδο των ακινήτων, η οποία όμως δεν συνάδει καθόλου  με την κατάσταση της αγοράς. Επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες στην πόλη μας για εργατικά χέρια είναι μεγάλες, αλλά πλέον πολύ δύσκολά έρχονται εργαζόμενοι «για σεζόν» από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως παλαιοτέρα , λόγω του ότι δεν βρίσκουν κάπου να μείνουν και αν βρουν οι τιμές είναι πολύ υψηλές.  Αυτό που με φοβίζει είναι ότι πολλοί από τους καινούριους « παίχτες» του τουρισμού , δεν είναι τόσο επαγγελματίες και αυτό ίσως έχει  αντίκτυποι στον τουρισμό μας.

    Πιστεύεις πως αναγκαστικά θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα και θα επιβιώσουν οι πιο σοβαρές προσπάθειες..;

    Πιστεύω πως θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Όπως σε όλες τις δουλειές που υπάρχει απότομη άνθηση , έτσι και σε αυτήν μπήκαν πάρα πολλοί χωρίς να έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις , οπότε εκτιμώ ότι εκείνοι θα είναι και οι πιο ευάλωτοι όταν και αν ζορίσουν τα πράγματα.

     

    Μπορούμε να «πουλήσουμε» τον τόπο και τα προϊόντα μας πολύ καλύτερα!

     

    Πόσο ικανοποιημένος είσαι από την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα Χανιά; 

     Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας αν και πιστεύω ότι μπορούμε να αναδείξουμε και να «πουλήσουμε» τόσο τον τόπο μας όσο και τα προϊόντα του, πολύ καλύτερα. Λείπει η οργάνωση και η ομαδική δουλεία για να πάμε ένα βήμα παραπέρα.

    Στα Χανιά λείπει η οργάνωση και η ομαδική δουλεία για να πάμε ένα βήμα παραπέρα!

    Η πολιτική πόσο σε ενδιαφέρει ή πόσο σε αφήνει αδιάφορο και γιατί..;

    Η πολιτική σίγουρα δεν με αφήνει αδιάφορο. Δεν πρέπει να αδιαφορούμε για το ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για εμάς … Έχω πολιτική ιδεολογία και σέβομαι και αυτούς που έχουν αντίθετη ιδεολογία από εμένα. Διαφωνώ όμως με το να ψηφίζεις κάποιον από υποχρέωση λόγο εξυπηρετήσεων και με το « δεν βαριέσαι όλοι το ίδιο είναι », να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ