Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Οι τουριστικοί προβολείς, είναι στραμμένοι όλοι σήμερα, στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Όχι επιτηδευμένα, όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, απλά γιατί οι άνθρωποι εκεί, φορείς και πολίτες, είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και όχι αρπακολατζήδες.

Θα τα πω όπως μου βγαίνουν κι ας παρεξηγηθώ από κάποιους…

Η πρεμιέρα του ανοίγματος των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, είχε σήμερα έναν απόλυτο πρωταγωνιστή (την πόλη του Ηρακλείου), με λύρες, αψίδες και τελετουργικά. Είχε  και πολλούς κομπάρσους, ανάμεσα σε αυτούς, τα Χανιά και το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”.

Αν δεν υπήρχαν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα τοπικά, ουδείς σήμερα θα έπαιρνε χαμπάρι, πως στην Κρήτη, δεν άνοιξε μόνον το “Νίκος Καζαντζάκης“, αλλά και το “Δασκαλογιάννης“.

Μην ακούσω πάλι για τους Ηρακλειώτες…

Οι Ηρακλειώτες ξέρουν να κάνουν τελικά, πάρα πολύ καλά την δουλειά τους και να εξυπηρετούν με κάθε τρόπο, τα συμφέροντα τους.

Στο Ηράκλειο σήμερα στήθηκε μια επίσημη γιορτή, όπως άρμοζε στην περίσταση.

Στα Χανιά, οι τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, απλά δεν μπήκαν στον κόπο. Ακόμη και ο υπερδραστήριος κ. Κυριάκος Κώτσογλου της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο πήγε να υποδεχθεί τα… πρώτα χελιδόνια και ουδείς σκέφθηκε να τον αντικαταστήσει στα Χανιά.

Θα μου πεις για ποιον λόγο να τον αντικαταστήσει… Οργανώθηκε κάποια φιέστα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που φρόντισαν οι φορείς του Ηράκλειου να την οργανώσουν, για να έχει δίλημμα και ο κ. Κώτσογλου για το που θα έπρεπε να πάει…;

ΟΧΙ…. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ!

Στα Χανιά, από τον δήμο μέχρι την Περιφερειακή Ενότητα και από την Ένωση Ξενοδόχων, μέχρι τον τελευταίο τουριστικό φορέα, όλοι κάθισαν στα “σπίτια” τους αναπαυτικά. Ποιος να τρέχει τώρα στα “τουριστάκια” που δεν ξέρεις και τι μπορούν να μας κουβαλάνε…;

Αν αυτό συνέβη, τουλάχιστον όλοι εκείνοι που έπρεπε να είναι εκεί και δεν ήταν, ας μπουν στον κόπο ν’ αναζητήσουν τα βίντεο με τα ρεπορτάζ που ο αείμνηστος Μανόλης Σκουλάκης, υποδέχονταν με κάθε μεγαλοπρέπεια σε αεροδρόμια και λιμάνια – σε καιρό υγειονομικής ειρήνης ναι μεν, αλλά και μνημονίων για να μην ξεχνιόμαστε – τους τουρίστες που έρχονταν τότε στα Χανιά.

Οι σημερινοί “ένοικοι” της οδού Δημοκρατίας, όπως και το σύνολο των προαναφερθέντων, δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο…

Όλοι κρινόμαστε, και οι ευθύνες τόσο στα θετικά που συμβαίνουν, όσο – και κυρίως – στα αρνητικά, έχουν πάντα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

Κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμοι Κύριοι φορείς των Χανίων, το βάρος της ευθύνης, γέρνει στις πλάτες σας!

  Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                     “Ο Κύριος Έπαρχος”