More

    Ανατολική Τάφρος: Παναγιώτη μην κάνεις τρόχαλο την πόλη…

    Αποτελεί πάγια μου θέση, ότι ο χώρος της Ανατολικής Τάφρου, δεν μπορεί να εξακολουθήσει να έχει την χρήση που του έχει αποδοθεί τα τελευταία αρκετά χρόνια. Σε καμία περίπτωση άλλωστε, σε μια τόσο μικρή απόσταση, όπως αυτή που χωρίζει τις δυο μεγάλες τάφρους της πόλης, την Ανατολική και τη Δυτική, με το ίδιο φάσμα εμπλεκόμενων υπηρεσιών, να ισχύει το “δυο μέτρα και δυο σταθμά”.

    Του Θανάση Παινεσάκη…

    Στην προκειμένη ωστόσο περίπτωση, κι ένα παραπάνω στην δεδομένη χρονική στιγμή, που έτυχε[;] να δρομολογηθεί η απόφαση της – απολύτως απαραίτητης – ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου , το πράμα περιπλέκεται.

    Κι εξηγώ…

    Η Δημοτική αρχή, ως όφειλε, έπρεπε να έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αφορά την έλλειψη χώρων στάθμευσης των οχημάτων. Παρά το γεγονός ότι από πολύ νωρίς – και αποφασιστικά τολμώ να πω τότε – ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, “άνοιξε” το θέμα, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του στην οδό Κυδωνίας, μιλώντας για το μεγάλο εγχείρημα των “Περιφερειακών Πάρκινγκ”, μέχρι σήμερα ουσιαστικά ισχύει το “μηδέν εις το πηλίκον”.

    Στην εξίσωση ερχόμαστε να προσθέσουμε δυο ακόμη πολύ σημαντικούς παράγοντες: α) τις θέσεις στάθμευσης που έχουν χαθεί [ή που χάνονται εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος] από το κέντρο της πόλης και β) τα μεγάλα εργοτάξια που έχουν – καλώς – στηθεί στο κέντρο της πόλης και στους πέριξ δρόμους.

    Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Στην λογική της απώλειας και του χώρου στάθμευσης της Ανατολικής Τάφρου, δίχως νωρίτερα να έχουν εξασφαλιστεί κάποιοι άλλοι χώροι που θα λειτουργήσουν με την συγκεκριμένη χρήση, το καλοκαίρι που έρχεται και με την τάση που δείχνει να έχει το τουριστικό ρεύμα, η πόλη μας θα είναι απροσπέλαστη.

    Πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει, όσο κι αν η Δημοτική αρχή, απουσία πλέον δυνατού ανταγωνισμού στις επερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη, δείχνει να έχει την δυνατότητα να πράξει πράγματα, για τα οποία σε κάθε άλλη περίπτωση, όχι απλά θα λογάριαζε, αλλά θα προέτασσε  το “πολιτικό κόστος”.

    Αυτό, σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να δικαιολογήσει, όλα αυτά που με μαθηματική ακρίβεια δείχνουν να δρομολογούνται από την υφιστάμενη κατάσταση και με τα οποία θα έρθουμε – ήδη ερχόμαστε – καθημερινά αντιμέτωποι, τόσο όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης, όσο και οι εκατοντάδες χιλιάδες των επισκεπτών, που θα βρεθούν εδώ, τους επόμενους “δύσκολους” μήνες.

    Συμπερασματικά, η Ανατολική Τάφρος αν κλείσει, θα δημιουργήσει κυριολεκτικά “έμφραγμα” σε μια πόλη, που ούτως ή άλλως, διανύει δύσκολες ημέρες. Για να κλείσει, που όλα προς εκεί βαίνουν, ΠΡΩΤΑ θα πρέπει να εξασφαλιστεί ο ή οι χώροι, που θα καλύψουν την “ανάγκη” που διαμορφώνεται.

    Παναγιώτη, μην κάνεις τρόχαλο την πόλη, τώρα που αρχίζεις να την κάνεις πιο σύγχρονη…

    Υ.Γ.

    Εκείνο το Υ.Γ. σε ανάρτηση της Δημοτικής αρχής, για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το αναμένουμε. Το κυκλοφοριακό της πόλης όμως, δεν λύνεται με stories, ούτε με likes. Θέλει αποφάσεις και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

    Αναμένουμε…

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ