More

    Έλον Μασκ τσιπ | Γιατί 22.000 άτομα θα βάλουν τσιπ στον εγκέφαλο – Κίνδυνος υπερθέρμανσης;

    Από τότε που η Neuralink ξεκίνησε τις πειραματικές εμφύτευσης δοκιμές εγκεφαλικών τσιπ σε ανθρώπους, χιλιάδες εθελοντές έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή.

    Η εταιρεία του Έλον Μασκ, αναζητά ασθενείς με τετραπληγία λόγω κάθετης βλάβης του νωτιαίου μυελού ή ALS (νόσος του κινητικού νευρώνα). Στους συμμετέχοντες θα εμφυτευτεί χειρουργικά ένα BCI (διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή) χρησιμοποιώντας ένα αποκλειστικό ρομπότ σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση, με στόχο να τους επιτρέψει να ελέγχουν έναν δρομέα υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους. Η συσκευή θα δοκιμαστεί για διάστημα έξι ετών.

    Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη Neuralink να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους με το τσιπ, το οποίο ο Musk παρομοίασε με ένα «Fitbit στο κρανίο σας». Η έγκριση αυτή ήρθε μετά από μια αρχική απόρριψη τον Μάρτιο λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Οι ανησυχίες περιλάμβαναν πιθανή μετακίνηση των καλωδίων που συνδέονται με το τσιπ του εγκεφάλου μέσα στο κεφάλι του υποκειμένου και τον κίνδυνο υπερθέρμανσης του τσιπ.

    Επιπλέον, είχαν προηγηθεί καταγγελίες από πρώην υπαλλήλους για οδυνηρά πειράματα έναντι ζώων καθώς και για αποτυχημένες εμφυτεύσεις που οδήγησαν στην ευθανασία πολλούς χοίρους.

    Παρά τις καταγγελίες, η Neuralink προχώρησε και ξεκίνησε την πρόσληψη συμμετεχόντων για την εναρκτήρια δοκιμή σε ανθρώπους τον Σεπτέμβριο.

    Η εταιρεία του Έλον Μασκ, Neuralink, στοχεύει να πραγματοποιήσει επεμβάσεις σε 11 άτομα το επόμενο έτος και οραματίζεται να επεκταθεί σε περισσότερα από 22.000 άτομα μέχρι το 2030.

    Απώτερος στόχος είναι τα άτομα να μπορούν να στέλνουν μηνύματα ή να ελέγχουν παιχνίδια χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη.

    πηγή: aftodioikisi

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ