More

    Χανιά | “Ταφόπλακα” από την Αρχαιολογία στην λειτουργία “Πειραματικού Λυκείου” – “Ναυάγησε” και η τελευταία επιλογή

    Σε αδιέξοδο οδηγείται και με τη… βούλα – της υπηρεσίας της αρχαιολογίας – το θέμα της λειτουργίας Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

    Το θέμα, ήρθε προς συζήτηση στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Τετάρτη 06/12/2023, μετά από σχετική παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Γιάννη Σπυριδάκη.

    Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Αντώνη Βαρδάκη, ήταν “διαφωτιστική” – περιγραφική: “Διαχρονικά, θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά όταν έρχεται η ώρα για να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά“, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο ίδιος αφού περιέγραψε όλη τη διαδρομή του θέματος, ανέφερε πως “έχουν εξαντληθεί όλοι οι πιθανοί χώροι, καθώς η κάθε πρόταση δυστυχώς κάπου κολλάει“.

    Σε ότι αφορά την επιλογή της πρώην εκκλησιαστικής σχολής, αφού διευκρίνησε ότι η πρόταση αφορούσε μόνο το διδακτήριο και όχι το σύνολο της έκτασης, είπε ότι  “αποκλείστηκε καθώς μεταξύ άλλων δεν είχε προσβασιμότητα, ο χώρος δεν διέθετε τουαλέτες και αύλειο χώρο” κτλ.

    Η τελευταία επιλογή, η οποία είχε να κάνει με το ενδεχόμενο της συστέγασης της νέας εκπαιδευτικής δομής με το Πειραματικό Γυμνάσιο – στον χώρο του πρώην 1ου Γυμνασίου – ο τελικός λόγος για να απορριφθεί, ήρθε από την υπηρεσία της αρχαιολογίας.

    Έπρεπε να εκδοθεί οικοδομική άδεια, προκειμένου να τοποθετηθούν 3-4 προκάτ αίθουσες στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Αυτό απαιτούσε αδειοδότηση και από την αρχαιολογία, της οποίας η εισήγηση ήταν αρνητική“, υπογράμμισε ο κ. Βαρδάκης.

    Ο κ. Βαρδάκης ξεκαθάρισε ακόμη ότι “η μόνη λύση για να υπάρξει Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Πειραματικό, είναι να υπάρξει μια σχετική απόφαση “Χαρακτηρισμού” κάποιου σχολείου, από την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει”.

    Διαβάστε ακόμη: Η θέση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων για το Πειραματικό Λύκειο

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ