More

    Χανιά | Διγαλάκης: Υπάρχουν λύσεις για το Πειραματικό Λύκειο για να λειτουργήσει μέσα στο 2024 [vid]

    Αποκαλυπτικός σε ότι αφορά το θέμα της ίδρυσης πειραματικού Λυκείου στα Χανιά, εμφανίστηκε ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και πρώην βουλευτής Χανίων, κ. Βασίλης Διγαλάκης.

    Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό Σήκωμα” του Q radio Σπορ ΦΜ με τους Μάνο Σπυριδάκη και Θανάση Παινεσάκη, ο κ. Διγαλάκης, ο πολιτικός που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του πρώτου Πειραματικού Γυμνασίου στα Χανιά, ξεκαθάρισε πως “σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε κατάργηση Λυκείου στα Χανιά, προκειμένου να λειτουργήσει το Πειραματικό“.

    “Το σύνολο των Λυκείων είναι πλήρης, άρα δεν πρέπει να γίνεται καμία τέτοια συζήτηση, για κατάργηση δηλαδή κάποιας σχολικής μονάδας. Είναι χάσιμο χρόνου. Μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για ίδρυση νέου σχολείου και προς τα εκεί πρέπει να στραφεί η συζήτηση“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως “όταν άνοιξε η συζήτηση για τη δημιουργία του δικτύου των πειραματικών στα Χανιά, είχε εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του προσφάτως παραιτηθέντα Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ιωάννη Αμπελά για την ίδρυση της μονάδας, είχε γίνει αποδεκτό από τη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου να παραχωρηθεί – με κάποιο τρόπο που θα εξετάζονταν – ο χώρος της πρώην εκκλησιαστικής σχολής Κρήτης στον Άγιο Ματθαίο ενώ είχε βρεθεί και ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Υποδομών, θα χρηματοδοτούσε τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να μπορέσει το Πειραματικό Λυκείο να λειτουργήσει ασφαλώς στις εγκταστάσεις του Αγίου Ματθαίου“.

    Ο διάλογος ωστόσο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, Δήμου Χανίων, ΙΜΚΑ και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δηλαδή, για άγνωστους λόγους διεκόπη τα χρόνια που μεσολάβησαν, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το θέμα στο σημερινό “τεχνητό” αδιέξοδο. Στο σημείο αυτό έκανε ακόμη γνωστό, ότι και από την πλευρά του Πολυτεχνείου είχε υπάρξει ενδιαφέρον προκειμένου να παραχωρούσε έκταση στην οποία προσωρινά θα τοποθετούνταν οικίσκοι – μέχρι να ολοκληρωνόταν η ανέγερση της νέας σχολικής μονάδας – κάτι ωστόσο που “πάγωσε” από την προηγούμενη πρυτανική αρχή.

    Ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, υπογράμμισε πως “ακόμη και σήμερα, μπορεί να βρεθεί λύση. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει, με δεδομένο ότι η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά παραμένει “ακέφαλη”, να διοριστεί άμεσα ο αντικαταστάτης του κ. Αμπελά και νέος προϊστάμενος να γνωμοδοτήσει θετικά για την ίδρυση της νέας μονάδας“.

    Από εκεί κι έπειτα όπως έβαλε στην συζήτηση ο κ. Διγαλάκης, “αν η αρμόδια υπηρεσία της Αρχαιολογίας – των νεότερων μνημείων – επιτρέψει τη λύση της τοποθέτησης των οικίσκων στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, είναι εφικτό να να επιλεχθεί η λύση της συστέγασης των δυο σχολείων,  του Πειραματικού Γυμνασίου δηλαδή και του Πειραματικού Λυκείου“.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διγαλάκης “το… ορόσημο του Σεπτέμβρη μπορεί να γίνει “ελαστικό”. Ποιος γονιός θα έλεγε όχι στη διπλοβάρδια για έναν ή δυο μήνες, αν ήξερε πως από το Νοέμβριο, θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο εκεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε ακόμη: Διγαλάκης | Πειραματικό Λύκειο: Όχι στη μετατροπή, ναι στην ίδρυση…

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ