More

    Κρήτη | Ένας μεγάλος “Κύριος” της Αυτοδιοίκησης, “κλείνει ένα μεγάλο κύκλο” – Το “αντίο” του Γαβριήλ Κουρή

    Είναι ο άνθρωπος, που “έβαλε” στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα των Χανίων, τον όρο “Γενικός Γραμματέας Δήμου”.

    Ο λόγος για τον κ. Γαβρίηλ Κουρή ο οποίος ήταν ο πρώτος Γ.Γ. επί Δημαρχίας του αείμνηστου Μανόλη Σκουλάκη στο Δήμο Χανίων, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στις αντίστοιχες θέσεις στους Δήμους, Κισσάμου, Πλατανιά και Μινώα Πεδιάδας.

    Μετά από 13 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο φίλος Γραβρίλης, αποφάσισε να κλείσει έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους κύκλους της μέχρι σήμερα πολύ ενδιαφέρουσας επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

    Το κλείσιμο αυτό του κύκλου, το έκανε ο ίδιος γνωστό, μέσα από μια από καρδιάς γραμμένη, ανάρτησης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook .

    Κουρής

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης

    Η ζωή, λένε, είναι γεμάτη από κύκλους. Κύκλους που κλείνουν και κύκλους ανοίγουν.

    Ένας τέτοιος κύκλος έκλεισε για μένα πριν από λίγες ημέρες, στις 31 Δεκεμβρίου 2023, οπότε και ολοκληρώθηκε η θητεία μου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Μια θητεία με πολλές δυσκολίες αλλά και σημαντικό – και μετρήσιμο – έργο σε μια σειρά από τομείς και πεδία της δημοτικής δράσης, όπως η οργάνωση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου, η οικονομική λειτουργία, η κοινωνική πολιτική και τα τεχνικά έργα (βλ. εδώ: https://bitly.ws/38FHc ), η οποία, αν μη τι άλλο, χαρακτηρίστηκε από δύο μείζονες εξωγενείς κρίσεις – την πανδημία του covid 19 και, κυρίως, τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 που αναπόφευκτα επηρέασαν και ανέτρεψαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τον τακτικό προγραμματισμό και τις εν γένει προτεραιότητες που είχαν τεθεί στην αρχή της δημοτικής περιόδου.
    Κλείνοντας, λοιπόν, αυτόν τον κύκλο – που ήταν γεμάτος από συναισθήματα (όλων των διακυμάνσεων), δημιουργικές στιγμές και νέα γνώση – θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη, όλους τους διατελέσαντες Αντιδημάρχους, τις δυο προέδρους του Δ.Σ., τους προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου (ΔΕΥΑΜΠ, ΔΟΠΑΠ, Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικών Δομών) και όλο το προσωπικό του Δήμου και των Ν.Π. αυτού για τη συνεργασία που είχαμε κατά την περίοδο 2019-2023. Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του νέου Δημάρχου Βασίλη Κεγκέρογλου και του νέου δημοτικού συμβουλίου εν γένει.

    Σε ότι με αφορά – και ταυτιζόμενος πλήρως με τα λόγια του Αμερικανού καθηγητή μάνατζμεντ και συγγραφέα Stephen Covey, ο οποίος είχε γράψει πως “στη ζωή αξίζει να πορεύεσαι υπηρετώντας αξίες και αρχές, επιδιώκοντας την αλλαγή και διατηρώντας την ελευθερία της επιλογής” – νιώθω πως έφτασε η ώρα για ένα νέο #restart ή ακόμα καλύτερα ένα δημιουργικό #recharge, αφήνοντας πίσω το πεδίο της διοίκησης των Ο.Τ.Α., μετά από 13 χρόνια συνεχούς ενεργής δράσης.

    Ως απόσταγμα αυτής της πολυετούς διαδρομής κρατάω την αγάπη, τη φιλία, το σεβασμό, την εκτίμηση και την έμπνευση όλων εκείνων των ανθρώπων – αιρετών και υπηρεσιακών – με τους οποίους μοιραστήκαμε κοινά οράματα, ιδέες και σχεδιασμούς για μια καλύτερη, περισσότερο δημιουργική και συμμετοχική αυτοδιοίκηση, «ταξιδεύοντας» παρέα στις «άγριες θάλασσες» και στα «δυστοπικά μονοπάτια» αυτής, προς αναζήτηση της «αβέβαιης» ουτοπίας του αυτοδιοικητικού «θαύματος», μέσα από ένα πρίσμα συνεργατικής δημιουργίας και αλληλεπίδρασης…

    Προχωράμε λοιπόν…

    Γιατί τα καλύτερα είναι (πάντα) μπροστά!

                                                      Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                             Ο “Κύριος Έπαρχος

    Διαβάστε ακόμη: Γαβριήλ Κουρής: Δήμαρχος και Γενικός Γραμματέας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος…

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ