More

    Χανιά | Τι γίνεται με το νέο Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ που θ΄ανοιγε στα Περιβόλια το φθινόπωρο…; “Πάγωσαν” τα χαμόγελα…;

    Τον  Ιούλιο του 2023, στη διάρκεια μιας πανηγυρικής συνέντευξης τύπου που είχαν παραχωρήσει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ελένη Ζερβουδάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., κ. Στέλιος Βαλυράκης και η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας του Οργανισμού, κ. Κατερίνα Κουνελάκη, είχεγνωστοποιηθεί πως τα Χανιά, σε πολύ σύντομο χρόνο, θ’ αποκτούσαν ένα νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία.

     

    Η εξέλιξη αυτή προφανώς και ήταν εξαιρετικά ευχάριστη και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας σε πολλές οικογένειες, που έχουν πραγματικά πολλή μεγάλη ανάγκη, μια τέτοια κρατική – δημοτική στην προκειμένη περίπτωση – δομή.

    Η νέα δημοτική δομή δίνει απάντηση «απαντήσουμε στην ανάγκη των οικογενειών που δεν έχουν επιλογή απασχόλησης και φροντίδας των παιδιών τους κατά τις πρωινές ώρες αλλά και σε αυτούς που έχουν ήδη τελειώσει όλες τις βαθμίδες δημόσιας εκπαίδευσης” δήλωνε τότε ο κ. Βαλυράκης.

    Είχε ανακοινωθεί μάλιστα και το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την έναρξη λειτουργίας του νέου Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ – στην περιοχή των Περβολίων της Δ.Ε. Θερίσου – η οποία είχε τοποθετηθεί “μέσα στο φθινόπωρο του 2023” και πιο συγκεκριμένα είχε οριστεί ως πιο πιθανός μήνας, ο Οκτώβριος, ενώ στις 11/07/2023, έληγε και η προθεσμία που είχε δοθεί προς τις ενδιαφερόμενες οικογένειες, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, για να αποκτήσουν τo voucher μέσω του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

    Το κτίριο που θα στεγάσει [;] τη νέα δομή του Δήμου Χανίων, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ
    Έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες, τόσο στο νομικό και διοικητικό κομμάτι, όσο και ως προς την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου ώστε να στεγάσει μία τέτοια δομή. Επί δύο χρόνια κοιτούσαμε να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες να ωριμάσει σκέψη και να γίνει πραγματικότητα“, έλεγε εκείνη την περίοδο η κ. Ζερβουδάκη στις δηλώσεις της.

    Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Ιανουαρίου του 2024, έχει περάσει δηλαδή το φθινόπωρο που είχε οριστεί ως το χρονικό σημείου που η νέα δομή θα ξεκινούσε να λειτουργεί και ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

    Η εξέλιξη αυτή, ή η… παγωμάρα που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, προβληματισμό και – κυρίως – αγωνία, σε όλες αυτές τις οικογένειες που περιμένουν ν’ ανοίξει τις πύλες της, η νέα αυτή δομή.

    Από την πλευρά πάντως του Δήμου Χανίων και του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. τηρείται σιγήν ιχθύος, όπως κι αν αυτή ερμηνεύεται.

    Δείτε ΕΔΩ το επίσημο Δελτίο Τύπου που είχε δώσει στη δημοσιότητα στις 06.07.2023 ο Δήμος Χανίων για το συγκεκριμένο θέμα

    Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

    Ο “Κύριος Έπαρχος”

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ