More

    Επιμελητήριο Χανίων | Εννέα μήνες πριν από τις κάλπες, ποιοί το… σκέφτονται να πάνε απέναντι στον Ροκάκη

    Είναι ακόμη νωρίς, αλλά ήδη οι ζυμώσεις, οι βολιδοσκοπήσεις και οι πρώτες κουβέντες, έχουν αρχίσει να γίνονται ενόψει των επερχόμενων εκλογών για το Επιμελητήριο Χανίων.

    Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, μεσολαβούν οι κάλπες των ευρωεκλογών όμως οι επιχειρηματίες, προσπαθούν να μετρήσουν δυνάμεις και να λάβουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες προφανώς και θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

    Η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα προς ώρας, θα πρέπει να θεωρείται αυτή του νυν προέδρου, κ. Αντώνη Ροκάκη, ο οποίος πολύ δύσκολα δεν θα διεκδικήσει μια ακόμη θητεία, αν και σε χρονικό επίπεδο, η πρώτη του ισοσυναμούσε – λόγω συγκυριών που ανέβαλαν κατ’ επανάληψη τις εκλογές – σχεδόν με δυο!

    Σίγουρο επίσης είναι πως θα υπάρξει υποψηφιότητα από τον χώρο του ΚΚΕ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ξεκαθαρίσει, αν το πρόσωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας, θα είναι και πάλι ο κ. Νίκος Βουρλάκης, ή κάποιος άλλος επιχειρηματίας που πολιτικά, ν’ ανήκει στον συγκεκριμένο χώρο.

    Από εκεί και πέρα, ονόματα ακούγονται, “πηγαδάκια” δημιουργούνται, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί “κλειδωμένο”.

    Θα επιχειρήσουμε να σας πούμε κάποια από τα ονόματα που “ακούγονται” ότι ίσως να επιχειρήσουν το επόμενο βήμα στις εκλογές του Νοέμβρη του 2024, πάντα με ισχυρότατες επιφυλάξεις καθώς όπως γράφουμε και λίγο παραπάνω, ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι σίγουρο, ούτε καν ΣΧΕΔΟΝ σίγουρο.

    Κύκλοι αναφέρουν πως ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Περικλής Χηνόπουλος ξενοδόχος και ιδιοκτήτης ημερόπλοιων που δραστηριοποιούνται στις κρουαζιέρες, το σκέφτεται και ίσως να λάβει την απόφαση, να ηγηθεί μιας προσπάθειας επιχειρηματιών, που θα διεκδικήσουν τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων.

    Ένας ακόμη επιχειρηματίας, με πέρασμα από τη διοίκηση του φορέα, ο οποίος βολιδοσκοπεί πρόσωπα και καταστάσεις, είναι ο κ. Στράτος Μπαλαντίνος. Ο κ. Μπαλαντίνος ήταν μέλος των “Ενωμένων Επιχειρηματιών” της ομάδας δηλαδή του κ. Αντώνη Ροκάκη, ωστόσο από το Μάιο του 2020 είχε ανεξαρτητοποιηθεί, διαφωνόντας ευθέως με τις επιλογές της “κεφαλής” του διοικητικού σχήματος.

    Πληροφορίες από τους επιχειρηματικούς κύκλους αναφέρουν πως ο απερχόμενος πρόεδρος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Γιάννης Μαργαρώνης, δύσκολα θα ηγηθεί κάποιας προσπάθειας, ωστόσο δεν αποκλείεται να στηρίξει την ομάδα εκείνη που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος αναζητά.

    Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμη φορά, πως όλα τα παραπάνω ονόματα, διακινούνται σε επίπεδο σεναρίων, στις συζητήσεις των επιχειρηματικών κύκλων. Κανένα, με εξαίρεση τον κ. Ροκάκη, δεν έχει δηλώσει με οποιονδήποτε επίσημο τρόπο, πως προτίθεται να διεκδικήσει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων.

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ