More

    Έως 15 Οκτωβρίου η προθεσμία των αιτήσεων για φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

    Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας υπενθυμίζει σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου (ν.4763/2020), ότι η προθεσμία των αιτήσεων εγγραφής για τη φοίτηση τους στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που θα λειτουργήσει στο Καστέλλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, εκπνέει την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2Ο24.

    Η διαδικασία γίνεται δια ζώσης με τη συμπλήρωση ενός εντύπου που βρίσκεται και στα τρία (3) δημοτικά καταστήματα του Δήμου και πιο συγκεκριμένα, στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού στο Αρκαλοχώρι (Υπεύθυνος Γιώργος Γαλιφιανάκης- τηλέφωνο επικοινωνίας 2891340-395) αλλά και στη Γραμματεία των Δημοτικών Καταστημάτων Καστελλίου και Θραψανού. Επίσης για τυχόν διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας Στέφανο Ψυλλάκη στο τηλέφωνο 693 700 5192.

    Το Πρόγραμμα Σπουδών στα ΣΔΕ είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες, 2 σχολικά έτη, καλύπτοντας συνολικά 25 ώρες εβδομαδιαίως (από τις 18:00 έως τις 22:00 καθημερινά).

    Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι δημόσια σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης βασικών προσόντων και ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων.

    Οι Γραμματισμοί που αποτελούν τον κορμό του προγράμματος είναι οι εξής:

    -Ελληνική Γλώσσα

    -Μαθηματικά

    -Αγγλικά

    -Πληροφορική

    -Κοινωνική Εκπαίδευση

    -Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

    -Πολιτισμική-Αισθητική Αγωγή

    -Στοιχεία Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών

    Τόσο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέφανος Ψυλλάκης εστίασαν στα πολλαπλά και πολυδιάστατα οφέλη για το Δήμο και τους Δημότες, με τη Δημοτική Αρχή να επενδύει στα εφόδια που προκύπτουν μέσω αυτού του εναλλακτικού τρόπου εκπαίδευσης, καλώντας παράλληλα τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, τη σχετική αίτηση ώστε να φοιτήσουν στο εν λόγω σχολείο.

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ