More

    Ο πιλότος της ομάδας ΖΕΥΣ: «Γιατί εμπνεύστηκα από τον Παλαμά»

    Ανήμερα της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα.

    Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου συγκίνησε τους Έλληνες κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

    Αυτός είναι ο Γιώργος Σωτηρίου

    Ο σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006, ενώ το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.500 είναι σε αεροσκάφη F-16.

    To Newsbomb.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του, αμέσως μετά την προσγείωση αυτής της τόσο ιδιαίτερης αποστολής…

    «Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση την πατρίδα, προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον». Αυτό ήταν το μήνυμα του που μετέδωσε προς τον ελληνικό λαό ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, χειριστής του F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ.

    «Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, έφυγαν και θα περάσουν. Ας τιμήσουμε όσους έχουν μέλλον!», ήταν η εισαγωγή του μηνύματός του, ενώ «έσκιζε» τον ουρανό της Μακεδονίας με το μαχητικό του, επικαλούμενος ένα γνωστό ποίημα του Κωστή Παλαμά.

    Το Newsbomb.gr είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον σμηναγό Γιώργο Σωτηρίου, λίγο μετά την προσγείωση, από αυτή την τόσο ιδιαίτερη αποστολή, που θα θυμάται για πάντα…
    image_123650291-(4).jpg

    Newsbomb.gr: Θα θέλατε να μας αναλύσετε περαιτέρω το μήνυμα που επιλέξατε να μεταδώσετε, για τη φετινή παρέλαση;

    Γιώργος Σωτηρίου: Ο Παλαμάς μας καλεί να θυμόμαστε πάντα το παρελθόν και να εργαζόμαστε ακούραστα για ένα καλύτερο μέλλον, αντλώντας δύναμη από τις θυσίες των προηγούμενων γενεών. Είναι το χρέος που έχουμε προς όλους όσους ήρθαν πριν από μας και όσους θα έρθουν μετά από μας.

    Ειδικά για την 28η Οκτωβρίου, αυτό το μήνυμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς μας υπενθυμίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Η επέτειος δεν είναι μόνο εορτασμός της αντίστασης, αλλά και υπενθύμιση του συλλογικού μας χρέους να διατηρήσουμε τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν οι προγονοί μας.

    image_123650291-(5).jpg

    Πώς θα περιγράφατε τα συναισθήματά σας, ειδικά για αυτή την αποστολή;

    Ποιες είναι οι δικές σας σκέψεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου; Πώς μας εμπνέει, τον στρατό και τον λαό, σήμερα;

    Η επέτειος του ΟΧΙ μας θυμίζει τη δύναμη και την ενότητα που μπορούν να επιδείξουν οι Έλληνες μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις. Είναι πηγή έμπνευσης όχι μόνο για εμάς που υπηρετούμε στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και για κάθε Έλληνα. Είναι μια υπενθύμιση ότι η ελευθερία απαιτεί θυσίες και ότι έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε αυτή την κληρονομιά με τον ίδιο πατριωτισμό και θάρρος όπως ακριβώς έπραξαν οι πρόγονοι μας.

    image_123650291-(6).jpg

    Και η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διασφάλιση αυτής της ελευθερίας που αναφέρετε…

    Η Πολεμική μας Αεροπορία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής ασφάλειας, προσφέροντας αδιάκοπη προστασία στους ουρανούς μας. Με την άρτια εκπαίδευση και την αφοσίωση του προσωπικού μας, εξασφαλίζεται η ασφάλεια της πατρίδας μας και η αποτροπή απειλών.

    Παράλληλα, με κοινωνικές δράσεις όπως επιχειρήσεις διάσωσης, αεροπυρόσβεσης και μεταφοράς ασθενών, η Πολεμική Αεροπορία συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και προάγει την αίσθηση της συλλογικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

    Το περσινό μήνυμα

    Ο πιλότος που είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο κατά την περσινή παρέλαση ήταν ο Σμηναγός Πάρις Χαρίτος,ο οποίος είχε πει: «Καλημέρα Ελλάδα, μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Χρόνια Πολλά!»

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ