Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Κεντρικό θέμα η δακοκτονία και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στον Δήμο
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» απέστειλε αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, κ. Αντώνη Φραγκονικολάκη, ζητώντας την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη δακοκτονία και συνολικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στον Δήμο. Αντίγραφο του αιτήματος κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Μαλανδράκη.
Στην επιστολή τους, τα μέλη της ΛΑΣΥ, Ανθούσης Δημήτριος και Ακρωτηριανάκης Αντώνιος, επισημαίνουν την κρισιμότητα της φετινής ελαιοκομικής περιόδου, λόγω καθυστερήσεων στην προμήθεια των φαρμάκων δακοκτονίας, προβλημάτων με τον προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και της διαχρονικά προβληματικής υλοποίησης του προγράμματος μέσω εργολάβων.
Η ανακοίνωση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»
Ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και στον Δήμο μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι η ελλιπής εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φετινή ελαιοκομική παραγωγή.
Η αδυναμία έγκαιρης προμήθειας των αναγκαίων φαρμάκων για τη δακοκτονία, η εμπλοκή που υπήρξε με τον προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά και η διαχρονική υλοποίηση του προγράμματος, μέσω εργολάβων, με τρόπο πρόχειρο, αναποτελεσματικό και επικίνδυνο, επιτείνει την εύλογη αγωνία των αγροτών μας, οι οποίοι νιώθουν ότι η παραγωγή τους κινδυνεύει να συρρικνωθεί σημαντικά, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική τους επιβίωση.
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε μία περίοδο που η ακρίβεια -και σε αγροεφόδια και ενέργεια- «σαρώνει» τα λαϊκά αγροτικά εισοδήματα, το ζήτημα της άρδευσης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις εξαιτίας της λειψυδρίας, της απουσίας κρίσιμων έργων και των πεπαλαιωμένων αρδευτικών δικτύων και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έρχεται να φανερώσει σε απόλυτο βαθμό το μέγεθος της διαφθοράς, με τις πλάτες κυβερνητικών στελεχών, εις βάρος των τίμιων αγροτών και κτηνοτρόφων.
Κύριε Πρόεδρε
Με βάση όλα τα παραπάνω και πιστεύοντας ότι γνωρίζετε καλά και αντιλαμβάνεστε πλήρως την κρισιμότητα του ζητήματος, αιτούμαστε, ως «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά», την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δακοκτονία και γενικότερα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα, για τη λήψη σχετικής απόφασης με συγκεκριμένες κατευθύνσεις.
Κομβικό, για εμάς, σημείο είναι η αποστολή σχετικής πρόσκλησης προς όλους τους εμπλεκόμενους αγροτικούς φορείς του Δήμου μας προκειμένου να παραβρεθούν στην έκταση συνεδρίαση και να παρουσιάσουν όλες τις παραμέτρους του συγκεκριμένου ζητήματος, που είναι καθοριστικό για την επιβίωση των ελαιοκαλλιεργητών του τόπου μας.