Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Για την εκλογή του Τίτου Ταμβακάκη ως Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου μίλησε ο τοποτηρητής της μητρόπολης, Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Ο κ. Αμφιλόχιος έκανε επίσης γνωστά τα ονόματα των δύο άλλων κληρικών που επιλέχθηκαν στο τριπρόσωπο για την εκλογή, αλλά δεν εξελέγησαν. Επρόκειτο για τους Νήφωνα Βασιλάκη και Ειρηναίο Μπατσάκη:

“Η επιλογή του τριπροσώπου ήταν μία υπόθεσις που ολοκληρώθηκε κατά την παρουσία της Εξαρχίας την περίοδο αυτή, αλλά υπήρξαν και άλλα πρόσωπα τα οποία ψηφίστηκαν στο τριπρόσωπο. Υποψήφιοι ήταν όλοι εκείνοι που είναι στον κατάλογο της Αρχιερατίας.  Εξελέγη ο  κύριος Τίτος και το τριπρόσωπο συνεπληρώθη από τον Αρχιγραμματέα της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας, τον Αρχιμανδρίτη κύριο Νήφωνα Βασιλάκη και επίσης τον Υπογραμματέα της Συνόδου μας, τον Αρχιμανδρίτη κύριο Ειρηναίο Μπατσάκη.”

Ο κ. Αμφιλόχιος χαρακτήρισε ικανό και έμπειρο τον νεό Μητροπολίτη:

“Ως προς την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στην εκλογή του νέου Μητροπολίτου, του ψηφισμένου κυρίου Τίτου Ταμπακάκη, ο οποίος είναι ένας σεμνός, ένας ταπεινός, ένας εκλεκτός κληρικός της Εκκλησίας της Κρήτης και ο οποίος μαθήτευσε παρά τους πόδας του μακαριστού πλέον Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου Πέτρας και Χερσονήσου, του οποίου υπήρξε πνευματικό ανάστημα και ο οποίος για δεκαετία επίσης διοικούσε την Εκκλησία από τη θέση του Πρωτοσύγκελου, του νυν Μητροπολίτου Πέτρας, κυρίου Γερασίμου.

Έτσι λοιπόν, έχει την εμπειρία, έχει την πείρα, έχει την αγάπη και όλοι μας με χριστές ελπίδες επιλέξαμε το πρόσωπό του και θεωρήσαμε ότι εκείνος μπορεί να διαδεχθεί τον μακαριστό Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κυρό Δαμασκηνό, αλλά και αγίους Ιεράρχες, οι οποίοι διοίκησαν την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπως υπήρξε και ο εφησυχάζων Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κύριος Ειρηναίος, ο οποίος για όλους μας είναι μια ελπίδα και μια χαρά, η ευχή του και η προσευχή του, που όλους μας στηρίζει και μας ενισχύει ως εφησυχάζων Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Και έτσι λοιπόν, σήμερα αυτή τη μεγάλη πνευματική χαρά χαίρεται και γεύεται η Εκκλησία της Κρήτης και μαζί με αυτήν και οι κληρικοί μας και οι μοναστικές αδελφότητες και σίγουρα ο λαός του Θεού και ιδιαίτερα των επαρχιών Κυδωνίας και Αποκορώνου και Λάμπης, Ιφαιτούς και Σφακίων, οι οποίοι θα υποδεχθούν, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, τους νέους ποιμενάρχες τους, για να μπορούν έτσι να διακονήσουν την Εκκλησία μέσα από την αγάπη τους και μέσα από το ζήλο τους και μέσα από την εμπειρία τους και μέσα από την πείρα τους.

Η εκλογή του ψηφισμένου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κυρίου Τίτου Ταμπακάκη, υπήρξε ομόφωνη εκλογή και όλοι ομονοήσαμε στα πρόσωπα. Γιατί τα πρόσωπα και όλοι οι υποψήφιοι της εκ του ιερού καταλόγου της Εκκλησίας της Κρήτης είναι άξιοι και ικανοί, αλλά πάντοτε επιλέγονται τα κατάλληλα πρόσωπα για τις συγκεκριμένες Μητροπόλεις.”

kriti360.gr