Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Σαν να μην έφτανε η αφρικανική σκόνη , έρχονται και πολύ ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι στην Κρήτη αύριο Κυριακή 15 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος. πιο έντονο θα είναι το φαινόμενο στα βόρεια τμήματα του νησιού.

Συγκεκριμένα :

 

Εκτός της σημαντικής μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, πολύ ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι αναμένονται στο Αιγαίο και στην Κρήτη την Κυριακή 15/02/2026.

Στον χάρτη που ακολουθεί δίνεται η πρόγνωση των ριπών ανέμου στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη για τις πρωινές ώρες της Κυριακής 15/02, όπως υπολογίστηκε από το μετεωρολογικό μοντέλο πολύ υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Σημειώνεται ότι τοπικά στα βόρεια τμήματα του νησιού οι ριπές ανέμου θα προσεγγίσουν και πιθανόν θα ξεπεράσουν τα 100 km/h.