Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Στοιχεία για την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου παρέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κυριάκος Κώτσογλου.

Το πρώτο τρίμηνο του 2026, οι συνολικές αφίξεις εσωτερικού και εξωτερικού άγγιξαν τις 250.000.

Από αυτές, οι αφίξεις εσωτερικού στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου ήταν 204.000 και παρουσίασαν αύξηση 4% περίπου, ενώ οι αφίξεις εξωτερικού 45.000, παρουσιάζοντας εκρηκτική άνοδο κατά 170%.

Βέβαια σε απόλυτα μεγέθη οι 45.000 δεν είναι κάτι… κοσμογονικό για την Κρήτη, αλλά η αύξηση αποτελούσε θετική ένδειξη για την έναρξη της σεζόν.

Ο κ. Κώτσογλου αναφέρει:

“Διεθνείς αφίξεις 2026 σχεδόν επί 3 σε σχέση με το 2025! Η Διάσημη Κρήτη στα δυνατά της, γίνεται κατανοητό πως θα πήγαινε η σαιζόν, ωστόσο ο πόλεμος είναι εδώ και τώρα η Ανθεκτική, η Ασφαλής Κρήτη προηγείται και αυτή προβάλλεται. Μας “πονάει” το ότι αυτό έγινε στο τέλος μια πολύμηνης προβολής για το 2026, μας ανησυχεί το πάγωμα στη ροή, όμως γι αυτό υπάρχει η στρατηγική, όταν δεν υπάρχει το άριστο, το βέλτιστο παίρνει τη θέση του”.

kriti360.gr