Η έκταση της τεχνητής λίμνης Αποσελέμη στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσίασε σημαντική αύξηση μετά τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 τις οποίες επεξεργάστηκε η Μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η έκταση της λίμνης Αποσελέμη την Τετάρτη 08 Απριλίου 2026 ανέρχεται στα 0.87 km2, σε υπερτριπλάσια επίπεδα σε σχέση με την αρχή του έτους (0.30 km2 τον Ιανουάριο) και σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τον Απρίλιο του 2025 (0.44 km2).

Παρά τη σημαντική επάνοδο από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 2 ετών, η έκταση της λίμνης απέχει από τη μέγιστη τιμή που καταγράφηκε στον μήνα Απρίλιο κατά την τελευταία 8ετία, η οποία ήταν 1.35 km2 το 2020.

πηγή: meteo