More

  Άγιος Νικόλαος | Συνάντηση Μενεγάκη – Αγαπάκη για σημαντικά οδικά έργα

  Η Μελέτη οδικής ασφάλειας για τη  διέλευση του περιφερειακού δρόμου μέσα από το Ίστρον Kαλού Χωριού καθώς και το έργο βελτίωσης του παλαιού εθνικού δρόμου Αγίου Νικολάου – Νεαπόλεως που αποτελεί προαίρεση στη σύμβαση της αναδόχου εταιρείας του ΒΟΑΚ, συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/5) στο Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου κ. Μανώλη Μενεγάκη, του Γενικού Δ/ντη Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης κ. Γ. Αγαπάκη, του Δ/ντη της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ Α.Ε κ. Ν. Σεϊμένη, του Τεχνικού Συμβούλου της Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων κ. Σπ. Λαγουδάκη και του Δ/ντη Μελετών του Δήμου κ. Κων/νου Αγγελάκη.

  Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, «η μελέτη οδικής ασφάλειας που εκπονείται για τη διέλευση του περιφερειακού δρόμου μέσα από τον οικισμό Ίστρον του Καλού Χωριού,  βρίσκεται σ΄ ένα αρκετά ώριμο στάδιο, ενώ με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της μπορεί πολύ σύντομα να προχωρήσει η υλοποίηση της.  Η μελέτη αυτή, εφόσον έχει περάσει πλέον το στάδιο της διαβούλευσης και της περιβαλλοντικής της αδειοδότησης, θα παρουσιαστεί προς ενημέρωση στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλού Χωριού  σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινότητας. Ο Δήμος – υπογράμμισε  ο κ. Μενεγάκης – παρακολουθεί την εξέλιξη αυτή, διότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή μας, που θ΄ αλλάξει την εικόνα του οικισμού και θα βελτιώσει κάθετα τις υπηρεσίες και την οδική ασφάλεια στην περιοχή”.

  Επιπλέον ανέφερε ότι δεν υπάρχουν Ιδιαίτερα θέματα απαλλοτριώσεων δεδομένου ότι ακολουθείται η ζώνη της απαλλοτρίωσης του υπάρχοντος δρόμου, με εξαίρεση κάποια σημεία στους κυκλικούς κόμβους που θα διαμορφωθούν και θα διευθετηθούν».

  Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ζήτησε να μην χαθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα στο έργο του ΒΟΑΚ που επιδιώκει ο Δήμος στο Τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος.

  Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στα τοπικά Μ.Μ.Ε, πρόκειται για την προαίρεση στην σύμβαση του έργου με την οποία έχει προβλεφθεί η δυνατότητα της εργολήπτριας εταιρείας να απορροφήσει επιπλέον 16 εκ. ευρώ για να υλοποιήσει το έργο του παλαιού εθνικού δρόμου που οδεύει από τον Ξηρόκαμπο προς τις Λίμνες, το Νικηθιανό και τη Νεάπολη.

  Για το συγκεκριμένο έργο, τόνισε, απαιτείται  να γίνουν κινήσεις για την ωρίμανση του, ώστε εντός των συγκεκριμένων χρονικών ορίων να ενταχθεί στις επιλογές,  διότι είναι σημαντικό – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- όχι μόνο για ν΄ αποτελέσει παρακαμπτήριο κατά τη διάρκεια των κατασκευών, αλλά και να μείνει ως υποδομή στον τόπο μας. Επίσης – εξήγησε – τεχνικοί λόγοι, όπως η δυσκολία των έργων που θα έχει το βασικό τμήμα του ΒΟΑΚ από μεγάλα ορύγματα και άλλες κατασκευές, καθιστά ακόμα περισσότερο απαραίτητη την ανάπτυξη ως παρακαμπτήριου του τμήματος αυτού της παλαιάς εθνικής οδού.

  Στη προγραμματισμένη για αύριο (30/5) συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, όπου συζητείται θέμα τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων του τμήματος του ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος – Νεάπολη θα δηλωθεί η βούληση του δήμου : α) για να προχωρήσει το υποστηρικτικό έργο της βελτίωσης της παλιάς Εθνικής Οδού και β) να εξασφαλιστεί η  πλήρης πρόσβαση προς Άγιο Νικόλαο και προς Ηράκλειο στον κόμβο των Λακωνίων στο νέο ΒΟΑΚ.

   

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ