More

  Άκης Χριστάκης: O Κρητικός “Ζωγράφος της Σιωπής”

  Ο Άκης Χριστάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και από την τρυφερή ηλικία των τριών ετών έμαθε να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του μέσα από τη ζωγραφική καθώς ήταν εκ γενετής κωφός.

  Από 3 χρονών παιδί μου άρεσε να ζωγραφίζω, ίσως επειδή γεννήθηκα κωφός να είχα βρει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας. Η πρώτη μου ζωγραφιά ήταν να γεμίσω κάθε τοίχο του σπιτιού μας με ό,τι ταλέντο μπορεί να έχει ένα τρίχρονο παιδί» εξομολογείται στο Cretalive.

  Ο ίδιος αναφέρει επίσης ότι ποτέ δεν θυμάται να σταμάτησε τη ζωγραφική. Μάλιστα μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει έξι εκθέσεις. Οι τέσσερις έγιναν στο Ηράκλειο ενώ οι άλλες δύο στο Βέλγιο!

  Η δουλειά του μοναχική, σκληρή και επίπονη όμως ο Άκης είναι μαχητής, υπερβαίνει τα εμπόδια και συνεχίζει τον προσωπικό του αγώνα. «Μόνος μου κατασκευάζω τον καμβά και τα πινέλα, δουλειά δύσκολη και χρονοβόρα. Επίσης ζωγραφίζω σε τοίχο ή σε όποια επιφάνεια με εμπνεύσει. Ένιωθα από μικρός ότι μου ταίριαζε η ζωγραφική, με γέμιζε σαν άνθρωπο. Ήταν ο τρόπος να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου», τονίζει σε μια σπάνια κατάθεση ψυχής.

  akis christakis4

  Οι ζωγραφιές που δίνουν χρώμα στο Ηράκλειο

  Μέσω facebook γνώρισε την εθελοντική ομάδα «Ζω Δρω». Η Γωγώ, η διαχειρίστρια της ομάδας, ήταν ο συνδετικός κρίκος για να ξεκινήσω να ζωγραφίσω το πρώτο καφάο, στο Ηράκλειο.

  «Με δικά τους χρώματα και υλικά έδωσα λίγο χρώμα σε μία γωνία της πόλης μας, παρ’ όλο που εκείνη την ημέρα είχα ένα ατύχημα με το μηχανάκι. Ζωγραφίζοντας κατάλαβα ότι ο πόνος όλο και ελαττωνόταν. Αυτό σημαίνει ζωγραφική για μένα. Με κάνει να ξεχνάω, να ονειρεύομαι, να δίνω ζωή στο πιο απλό αντικείμενο και ευχαριστώ πολύ την Γωγώ για την ευκαιρία που μου έδωσε», λέει ο 40χρονος ζωγράφος της σιωπής τα έργα του οποίου δίνουν χρώμα στο Ηράκλειο και χαρίζουν χαμόγελα αισιοδοξίας στους διαβάτες που τα αντικρίζουν.

  Ο ζωγράφος της σιωπής μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του καθώς ζωγραφίζει τους τοίχους και τα καφάο της πόλης: «Πολλοί σταμάτησαν να δουν τι ακριβώς κάνω. Άλλοι με συνεχάρησαν, άλλοι έπαιρναν φωτογραφίες… για αρχή δεν συνάντησα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα μάλιστα. Αργότερα αν προκύψουν θέματα με αφισοκολλήσεις πάνω στις ζωγραφιές εδώ είμαστε να τις ξαναζωντανέψουμε πάλι. Αλλά ελπίζω πως όχι».

  akis christakis

  Το σπουδαίο μήνυμά του προς του κατοίκους της πόλης

  Μέσα από το παρών άρθρο ο Άκης Χριστάκης επιθυμεί να δώσει το δικό του μήνυμα στους Ηρακλειώτες και τους κατοίκους της πόλης εν γένει. «Σαν τελευταίο θα ήθελα να πω το εξής: «Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε το Ηράκλειο μας, κωφοί- ακούοντες, όλοι είμαστε ίσοι. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε. Η πόλη μας είναι όμορφη, αλλά μπορεί να γίνει ομορφότερη. Να σεβόμαστε το περιβάλλον, να το προστατεύουμε και η Πολιτεία, ο Δήμος, η Περιφέρεια να υποστηρίζουν τις εθελοντικές ομάδες και να βοηθάνε. Άλλωστε τον ίδιο στόχο έχουμε!! Ευχαριστώ πολύ το cretalive που άφησε να ακουστεί η φωνή μου έστω και με τον γραπτό λόγο».

  Εμείς ευχαριστούμε τον κ. Άκη Χριστάκη γιατί σε μια κοινωνία που αποθεώνει το ατομικό συμφέρον εκείνος εργάζεται κοπιαστικά για το κοινό καλό. Όπως είπε και ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης «έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα». Ο Άκης ζωγραφίζει καθημερινά τον παράδεισο και μας καλεί να μπούμε κι εμείς μέσα!

  Δημιουργίες του Άκη Χριστάκη:

  akis christakis6

  akis christakis7

  akis christakis5

  akis christakis3

  akis christakis2

  Φωτογραφίες από την εθελοντική ομάδα “ΖωΔρω”:

  zodro akis

  cretalive.gr

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ