More

  Αν θα σπάσεις αυγά, θα κάνεις… ομελέτα ή θα τα κάνεις “μαντάρα”

  Δυο πράγματα μπορεί να συμβούν αν κάποιος – χρησιμοποιώντας την προσφιλή έκφραση – πάρει την απόφαση να σπάσει αυγά: α) στο καλό σενάριο, θα καταφέρει να φτιάξει μια γευστικότατη ομελέτα, κοινώς θα του βγει η παρτίδα  β) θα τα κάνει όλα γύρω του μαντάρα, άρα θα χάσει τον έλεγχο και τον “στόχο” του.

  Για να το κάνουμε το αφήγημα μας περισσότερο συγκεκριμένο και κατανοητό…

  Ο νέος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, έχει αποφασίσει – δεν ξέρω αν πρόκειται για “στρατηγική” επιλογή ή για νεανικό παρορμητισμό – πως από τις πρώτες του κιόλας ημέρες στην οδό Κυδωνίας, να έρθει σε ρήξεις.  Πιθανότατα μάλιστα, κάποιες από αυτές, ν’ αποδειχθούν στο μέλλον ακόμη και “αιματηρές” για τον ίδιο και την προσωπική του πορεία, όμως  πλέον, αυτός και μόνον αυτός, έχει αναλάβει το κόστος των επιλογών του και καλά κάνει και τις στηρίζει.

  Μπορεί η δημοτική αρχή να μετράει μόλις δυόμιση περίπου μήνες ζωής, ωστόσο συγκεκριμένες αποφάσεις που έχει λάβει ο κ. Σημανδηράκης, δεν χωρούν ούτε πισωγυρίσματα ούτε δεύτερες σκέψεις ενώ και ο χρόνος που περνάει, πιθανότατα να μην αποδειχθεί “σύμμαχος”.

  Χαρακτηριστική περίπτωση Νο1: ΑΒΕΑ…

  Ένα θέμα που ομολογουμένως χρειαζόταν “πολλά κιλά” απόφαση από έναν δήμαρχο, για να έρθει σε ρήξη με μια Τράπεζα, όχι συστημική – άρα και απρόσωπη για την τοπική κοινωνία – αλλά με μια Συνεταιριστική , όπως είναι η Τράπεζα Χανίων, με στελέχη που γνωριζόμαστε μαζί τους οι περισσότεροι αλλά και το κοινωνικό της έργο όλα αυτά τα χρόνια, είναι συγκεκριμένο, μετρήσιμο και αδιαμφισβήτητο.

  Για να τα κλοτσήσεις λοιπόν όλα αυτά και να δώσεις γροθιά στο μαχαίρι, αν… σου βγει η παρτίδα γίνεσαι ήρωας και σου εξασφαλίζει το εισιτήριο για την προσωπική σου πολιτική εξέλιξη, όσο ψηλή κι αν είναι η στόχευση του. Αν πάλι η “ζαριά”  χαθεί, αφενός αποτελεί πολιτική ταφόπλακα για εκείνον που έλαβε την απόφαση – στην προκειμένη περίπτωση για τον κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη – αφετέρου βάζει σε τεράστιες περιπέτειες, τους μελλοντικούς διαχειριστές του δήμου Χανίων, που θα κληρονομήσουν την ετυμηγορία των δικαστηρίων, όταν η υπόθεση αυτή – που όπως όλα δείχνουν εισέρχεται στην δικαστική οδό –  θα τελεσιδικήσει μετά από κάποια χρόνια.

  Σημαντικότατη λεπτομέρεια: Τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν από την πλευρά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και της εταιρίας των Κρητικών Ακινήτων για το επίμαχο ακίνητο της ΑΒΕΑ, πιθανότατα να είναι περισσότερο ισχυρά, από ότι αρχικά πίστευαν οι αρμόδιοι της νομικής υπηρεσίας του δήμου Χανίων, την εμπιστοσύνη του στην οποία – δεν πρέπει να ξεχνάμε – πως πολλές φορές έχει δηλώσει δημόσια, ο νέος δήμαρχος Χανίων.

   

  Χαρακτηριστική περίπτωση Νο2: ΚΤΕΛ…

  Η δημοτική αρχή δείχνει πως ανοίγει ένα ακόμη μεγάλο μέτωπο, φέρνοντας αυτή την φορά απέναντι της, έναν ισχυρό επαγγελματικό κλάδο, τους επαγγελματίες οδηγούς των αστικών συγκοινωνιών. Η ανάγκη για αλλαγή της εικόνας του κέντρου της πόλης είναι πανθομολογούμενη και αδιαμφισβήτητη. Αυτό το ισχυρό επιχείρημα όμως από την άλλη, δεν αφαιρεί και το δικαίωμα της κριτικής αλλά και της αμφισβήτησης της νομιμότητας μιας τέτοιας απόφασης, όπως αυτές που διατυπώθηκαν στην διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή, ναι μεν τελικά έλαβε “ψήφο” εμπιστοσύνης στην επιλογή της, δέχθηκε ωστόσο και τεκμηριωμένα πυρά από την αντιπολίτευση, για τη νομιμότητα των επιλογών της και οι παρατηρήσεις που της έγιναν, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθούν.

  Από την δική του πλευρά και το ΚΤΕΛ, μέσω και του πληρεξούσιου δικηγόρου του που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ., έδειξε τις προθέσεις του. Ποιες ήταν αυτές…;  Πως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν δεκτές οι επιλογές της δημοτικής αρχής, με τα… χέρια ψηλά.

  Σε πιο απλά ελληνικά, δεύτερη διαφαινόμενη δικαστική εμπλοκή, αν οι δυο πλευρές αποφασίσουν να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα.

  *Στο σημείο αυτό βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε και το εξής: από τα μέσα Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, είχαν ενημερώσει την διοίκηση του μεταφορικού φορέα για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής. Παρά την πίστωση χρόνου που είχε δοθεί από πλευράς του κ. Σημανδηράκη, στην διοίκηση του ΚΤΕΛ, όπως μαθαίνουμε ουδεμία πρωτοβουλία ή αντιπρόταση τεκμηριωμένη, περιήλθε στην διάθεση της δημοτικής αρχής.

  Σημαντικότατη λεπτομέρεια: αν τελικά ο δρόμος μπροστά από την αγορά, είναι χαρακτηρισμένος ως τριτεύον εθνικό δίκτυο με σχετική υπουργική απόφαση, τότε προφανώς η ευθύνη για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, μάλλον ξεφεύγει των αρμοδιοτήτων του δήμου Χανίων και καταλήγει στις  υπηρεσίες της Περιφέρεια Κρήτης.  Και σε αυτή την περίπτωση θεωρητικά, η νομική υπηρεσία του δήμου Χανίων θα πρέπει να αποφανθεί. Αν το έχει κάνει, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψιν η παραπάνω λεπτομέρεια και στην περίπτωση που αυτή υφίστανται, τότε οι περιπέτειες θα είναι πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερες…

  Οι δυο παραπάνω περιπτώσεις οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Τόσο στο κομμάτι του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, όσο και στο γενικότερο θέμα που σχετίζεται με την αλλαγή της συνολικής εικόνας στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης των Χανίων, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, έχουν ένα όχι αμελητέο τμήμα της κοινής γνώμης, με το μέρος τους ξεκάθαρα!

  Αν όμως η εξέλιξη των συγκεκριμένων θεμάτων, λάβει αρνητική τροπή προς τα συμφέροντα του δήμου, τότε το κόστος, πολιτικό, προσωπικό και οικονομικό, θα είναι μεγάλο. Και αυτό είναι εξίσου ξεκάθαρο!

  Το σίγουρο είναι πως ο δήμαρχος Χανίων, έχει αποφασίσει να σπάσει αυγά…

  Αν θα κάνει ομελέτα ή αν τελικά τα κάνει μαντάρα, ο χρόνος θα το δείξει…

                                    Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                             “Ο Κύριος Έπαρχος”   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Υποτροφία σε Αλ. Κάχρη από τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”

  Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”.Πρόκειται για υποτροφία η...

  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 3.000.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Τζόκερ 2183 του ΟΠΑΠ (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020) που μοιράζει περισσότερα τουλάχιστον 3.026.000 ευρώ στους τυχερούς.Οι 5 τυχεροί αριθμοί είναι: 31, 14, 44,...

  H 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Αμιρά (pics)

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας Στα πανανθρώπινα και διαχρονικά...

  Χανιά: Συνάντηση Πολάκη με Καλογερή – Για το λόφο Καστέλι κι άλλα θέματα

  Την ερχόμενη Τρίτη 22-9-2020 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...