More

  Ανατροπή με το Κοινωνικό Μέρισμα: Τι ισχύει τελικά με τα 720 ευρώ;

  Οι εξελίξεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2019 είναι πολλές! Τι ειπώθηκε και τι ισχύει τελικά για τα 720 ευρώ; Μεγάλη ανατροπή.

  Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος αναμένεται να ληφθούν τελικά οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα.

  Την τελική απόφαση για το Μέρισμα θα λάβει ο Πρωθυπουργός σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό την άλλη βδομάδα.

  Το ποιοι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι του μερίσματος, θα κριθεί από το τελικό εκτιμώμενο ύψος στο υπερπλεόνασμα το οποίο θα μπορέσει να διανεμηθεί στις επόμενες εβδομάδες πριν αλλάξει ο χρόνος.

  Μέχρι τελευταία στιγμή πάντως παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το ποιοι τελικά θα είναι δικαιούχοι για κοινωνικό μέρισμα.

  Πρώτοι στη λίστα των «υποψηφίων», θεωρούνται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ή και κάποια τυχόν άλλη από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως πχ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ.

  Στην περίπτωση που πράγματι αυτοί επιλέγουν τελικώς, το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει τα πλήρη στοιχεία τους και τους αριθμούς IBAN προκειμένου να πιστώσει άμεσα στους λογαριασμούς τους το επίδομα ώστε να το βρουν οι δικαιούχοι πριν την αλλαγή του χρόνου -διάστημα στο οποίο είναι απαράβατος κανόνας πως πρέπει να έχει ήδη καταβληθεί το σχετικό ποσόν στους οποίους δικαιούχους.

  Από την άλλη πάντως, η εκ νέου αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, κυρίου Στέλιου Πέτσα, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι, εκτός από τους ευάλωτους, να υπάρξει επιπλέον στήριξη σε όσους άντεξαν το βάρος της υπερφορολόγησης.

  Εκ των πραγμάτων μπαίνουν έτσι αυτομάτως στο τραπέζι (παρότι πριν 5 μέρες ο κύριος Σταϊκούρας δήλωνε πως το επίδομα θα δοθεί «σε λεφτά και στο χέρι) και άλλα σενάρια τα οποία εξετάζονται , με επικρατέστερο εξ’αυτών το ενδεχόμενο να υπάρξει επιστροφή μέρους των φόρων της χρονιάς σε φορολογούμενους.

  Στην περίπτωση αυτή συζητείται να δοθεί είτε σαν επιστροφή της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης σε όσους αποκτούν εισοδήματα που ξεπερνούν τα 12.000 € το χρόνο, είτε ενδεχομένως και σαν επιστροφή φόρου εισοδήματος ο οποίος παρακρατείται κάθε μήνα με το μήνα στους μισθούς και τις συντάξεις, εφόσον αυτή υπερβαίνουν τα 720 ευρώ το μήνα.

  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι ο πλούτος πρέπει να κατανεμηθεί ισομερώς σε όλες τις κατηγορίες – και σε εκείνους που έχουν υποστεί το βάρος της κρίσης και στις ευάλωτες κατηγορίες.

  Πηγή: athensmagazine.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κρήτη:Έκλεισαν κι άλλο μπαρ στην Κρήτη – «Καμπάνα» και σε ξενοδοχείο

  Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται και τα …πρόστιμα.Χθες εκτός από την...

  Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη για την προκλητικότητα της Τουρκίας

  Συνεχίζει τις διπλωματικές του κινήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προκλητικότητα της Τουρκίας, μετά και τη σημερινή έκδοση νέας NAVTEX από την Τουρκία, για έρευνες του Oruc...

  Χανιά: Τεστ σε όλο προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου μετά το κρούσμα – Δείτε φωτό

  Σε δειγματολογικούς ελέγχους  στο προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης στη Σούδα προχωρούν αυτήν την ώρα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές μετά το κρούσμα που ανιχνεύτηκε...

  Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τους fake καυγάδες στο Ενετικό λιμάνι Χανίων

  Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις ληστειών οι οποίες διαπράχθηκαν στα Χανιά-Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί κατηγορούμενοι για ληστεία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλωνΠρόκειται...