More

  Άνω κάτω με το… καλημέρα στον κτηνοτροφικό σύλλογο Χανίων: Ο πρώην, “καρφώνει” τον νυν πρόεδρο και του χρεώνει “διχασμό”

  Για διαχωρισμό των αγροτών με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω κατηγορεί το νέο πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων κ. Γιάννη Βερυκάκη, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης.

  Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση «ο νέος πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου άλλα θέλει να εξυπηρετήσει αφού από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του χωρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω».

  Η ανακοίνωση:

  «Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, όπως λέει και το όνομα της, δεν χωρίζει τους αγρότες ανάλογα με την κομματική τους προτίμηση για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Οργανώνει και συντονίζει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών με βάση τα κοινά τους προβλήματα και τις αιτίες που τα προκαλούν

  Σε αυτή τη βάση έστειλε εκπροσώπους της στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στην Αθήνα που ήταν παναγροτικό για μην πούμε παλλαϊκό λόγω και των δασικών χαρτών.

  Φαίνεται όμως ότι ο νέος πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου άλλα θέλει να εξυπηρετήσει αφού από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του χωρίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω. Προκλητικά αρνήθηκε να δώσει σε εκπροσώπους μας χαρτί για το δωρεάν εισιτήριο στο καράβι για την Αθήνα, με την δικαιολογία ότι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας δεν ήταν μέλη του κτηνοτροφικού συλλόγου. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν απλά ένα πρόσχημα αφού όπως παραδέχτηκε σε άλλο συνάδελφο, το αρνήθηκε λόγω της κομματικής τους τοποθέτησης. Είναι γελασμένος ο νεοφώτιστος πρόεδρος και οι πολιτικοί καθοδηγητές του αν νομίζει ότι με τέτοιες πρακτικές θα μας γυρίσει χρόνια πίσω του πάλε ποτέ κραταιού κυβερνητικού συνδικαλισμού στα Χανιά.

  Παρόλα αυτά αντιπροσωπεία της Ενωτική Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων βρέθηκε στην Αθήνα πλάι στους αγωνιζόμενους συναδέλφους τους οποίους και καλούμε να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα από την παραπάνω ενέργεια. Ταυτόχρονα να βγάλουν συμπεράσματα από την όλη εξέλιξη της κινητοποίησης στην Αθήνα και το θέατρο που παίχτηκε μέσα στο υπουργείο. Αλήθεια όλοι αυτοί που ηγήθηκαν αυτής της κινητοποίησης μαζί τους και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων τι απάντηση έφεραν από την συνάντηση τους με τον υφυπουργό για τα προβλήματα που έχουν και ιδιαίτερα για την καταστροφική και με αναδρομική ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους; Μήπως με τα κεράσματα, τις τσικουδιές, τη λύρα και το θέατρο που παίχτηκε στο υπουργείο έγινε ¨σασμός¨ και ξεπούλημα σε βάρος μας;

  Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων δηλώνει ότι όπως έκανε από τότε που δημιουργήθηκε θα συνεχίσει να είναι πλάι σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους συναδέλφους χωρίς διαχωρισμούς και ταμπέλες. Θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση και συλλογική πάλη των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής μας, στην ενίσχυση της δράσης των Αγροτικών Συλλόγων, στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων που μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο. Να διεκδικεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

  Διεκδικώντας:

  • Να παρθεί εδώ και τώρα πίσω η ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής όπως αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες όπως και στους εφοπλιστές, μείωση κατά 50% της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.
  • Να δοθεί έκτακτη χρηματική επιχορήγηση για αγορά ζωοτροφών, καθώς και τα 4 ευρώ ανά ζώο, λόγω covid σε όλους τους κτηνοτρόφους
  • Να επιδοτηθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για τις θαλάσσιες μεταφορές στα προϊόντα τους και τις ζωοτροφές
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες διορθώσεις στους δασικούς χάρτες με ευθύνη και έξοδα της κυβέρνησης και να διασφαλιστούν τα βοσκοτόπια και οι περιουσίες τους.»
  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις OK Όχι ευχαριστώ