More

  Ανοιχτοί από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι εστίασης – Πρεμιέρα τη Δευτέρα και για τα νυχτερινά κέντρα

  Ανοικτοί θα είναι από σήμερα οι εσωτερικοί χώροι εστίασης καθώς η χώρα μπαίνει στο επόμενο στάδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

  Παράλληλα, σήμερα ανοίγουν και οι υπηρεσίες εστιατορίου μέσα στα ξενοδοχεία ενώ τίθενται σε ισχύ και οι νέοι κανόνες λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών.

  Ξεκινά, επίσης, η πώληση γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η πώληση γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις -όχι, όμως, από καντίνες- και οι υπηρεσίες από αναψυκτήρια.

  Σημειώνεται ότι από Δευτέρα 8 Ιουνίου θα ανοίξουν τις πόρτες τους και τα μπαρ, ίντερνετ καφέ, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά και μαγαζιά με ζωντανή μουσική ενώ στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά.

  Για τις 29 Ιουνίου δόθηκε το «πράσινο φως» για τις κατασκηνώσεις ενώ από την 1η Ιουλίου ξεκινούν, επίσης, παραστάσεις και συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις.

  Καταστήματα και υπηρεσίες που ανοίγουν από τις 6 και τις 8 Ιουνίου θα λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες.

  Συγκεκριμένα, για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

  Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

  • Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων

  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα

  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.

  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

  Σχεδιαγράμματα για τις αποστάσεις στα τραπέζια

  Τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως, σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρου παραμονής των πελατών.

  Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει, η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης δηλαδή ένας πελάτης ανά 2,2τμ και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.

  Σε όλες τις περιπτώσεις, συστήνεται η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.

  Πηγή: iefimerida.gr 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Μέτρα ανακούφισης από την ΔΕΥΑΧ – Δυνατότητα διαγραφής ληξιπρόθεσμων οφειλών (pics+vid)

  Μια σειρά από μέτρα ανακούφισης για οικονομικά ευπαθείς ομάδες παρουσίασε σήμερα η διοίκηση της ΔΕΥΑ Χανίων σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε λίγο νωρίτερα στα...

  Δημοπρατήθηκε το νέο κτίριο του  Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά

  Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η δημοπράτηση  του νέου κτιρίου  του ΠΠΙ  του Δήμου Πλατανιά, προϋπολογισμού 882.000,00€.Το νέο κτίριο θα κατασκευασθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του...

  Και δεύτερο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη: Μια 20χρονη Γερμανίδα

  Σε ξενοδοχείο καραντίνας της Χερσονήσου μεταφέρθηκε χθες μια νεαρή τουρίστρια η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό.Η 20χρονη Γερμανίδα είναι το δεύτερο «εισαγόμενο» κρούσμα κορωνοϊόυ στην Κρήτη, από την ημέρα επανεκκίνησης...

  Χιουμοριστική επιστολή διευθυντή σχολείου σε Δήμο της Κρήτης -Ζητά μεγάλο περίπατο

  Χιουμοριστική διάθεση είχε η επιστολή που έστειλε ο διευθυντής του Δημοτικού Αγίων Παρασκιών προς τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων στην Κρήτη, ζητώντας στο πρότυπο του...