More

  Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος και Βουλευτές, προ των ευθυνών τους! 149 τα νέα κρούσματα και 115% η αυξητική τάση στα Χανιά…

  Τα Χανιά, βρίσκονται από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, στην χειρότερη δυνατή θέση που έχουν βρεθεί, με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, όχι απλά να μην αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, αλλά αντίθετα, ν’ απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση και κυρίως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα Χανιά σήμερα φιγουράρουν στην πρώτη θέση πανελλαδικά, με τα τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού και ποσοστό αυξητικής τάσης που ξεπερνά το 115%!!!

  Για μια ακόμη ημέρα, ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρήθηκε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα – 149 νέα κρούσματα –  φέρνοντας τα Χανιά, για δεύτερη συνεχή ημέρα, στην πρώτη θέση, του παγκρήτιου χάρτη.

  Οι ειδικοί αναφερόμενοι στα Χανιά, μιλούν για πρόβλημα το οποίο “θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο, το επόμενο χρονικό διάστημα”.

  Ο μόνος και προς τιμήν του από τους τοπικούς φορείς των Χανίων που μίλησε ανοικτά για την ανάγκη συνεννόησης – αλλά και λήψης μέτρων – ήταν ο κ. Βασίλης Διγαλάκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο ίδιος μάλιστα, έλαβε και σχετικές πρωτοβουλίες, μιλώντας το πρωί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη.

  Ο νομός Χανίων, από την εποχή των “αγώνων” για το Εφετείο Κρήτης, διαθέτει ένα όργανο που ονομάζεται “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ”. Άραγε, υπό αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα Χανιά, δεν θα έπρεπε να συγκληθεί και να συνεδριάσει…;

  Η κατάσταση δεν προσφέρεται για πολλά λόγια και ατέρμονες συζητήσεις, επιβάλλει κάθετα, οριζόντια και κατηγορηματικά άμεσες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.

  Τα Χανιά βρίσκονται μπροστά σ’ έναν κίνδυνο, το μέγεθος του οποίου κάποιοι σε θέσεις ευθύνης, ενώ το γνωρίζουν, το αγνοούν…

  Οι βουλευτές – και οι τέσσερις κανείς δεν περισσεύει – ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χανίων ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πάρουν άμεσα την κατάσταση στα χέρια τους.

  Η χώρα δείχνει πως οδεύει ολοταχώς πλέον σε ένα μίνι lockdown το οποίο μετά τις γιορτές δεν αποκλείεται να λάβει και τη μορφή του καθολικού – ρίξτε μια ματιά τι γίνεται στις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες και οικονομίες και θα καταλάβετε – και τα Χανιά δυστυχώς, καλπάζουν επιδημιολογικά, με τους σκληρούς “δείκτες” τους να βρίσκονται όλοι στο “κόκκινο”.

  Δεν είναι ένα κείμενο που θέλει να σπείρει τον πανικό, είναι μια θέση που στόχο έχει να θέσει τους αρμόδιους ενώπιων των ευθυνών τους και να κινητοποιηθούν, όσο η κατάσταση, μπορεί ακόμη να ελεγχθεί, αν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

  Υ.Γ.

  Επιμένω να προβάλω την συγκεκριμένη εικόνα που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, διότι θεωρώ πως θα “στοιχειώνει” για πολύ καιρό τα Χανιά…

   

                                          Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                 “Ο Κύριος Έπαρχος” 

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ