Το στερεότυπο ότι οι ποδοσοφαιριστές δεν διακρίνονται για τις πνευματικές τους ικανότητες σπάει ο Βαγγέλης Βαρούχας, αθλητής του ΠΑΟ Δειλινών που αγωνίζεται στο τοπικό Ηρακλείου.
Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογός του, ο ποδοσφαιριστής κατέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα οικονομικών επιστημών, και μάλιστα ως αριστούχος.
Έτσι, μπορεί στο εξής να εργαστεί ως καθηγητής σε πανεπιστήμιο, με κάθε επισημότητα.
Μάλιστα, ο σύλλογος αναφέρει ότι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με τέτοια διάκριση σε ακαδημαϊκό επίπεδο.
Αναφέρει η ανακοίνωση:
“Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προπονητικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Δειλινών εκφράζουν δημόσια τα θερμά συγχαρητήρια και το εγκάρδιο “εύγε” στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Ευάγγελο Βαρούχα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα στις Οικονομικές Επιστήμες, με βαθμό “Άριστα”.
Η επιτυχία του Βαγγέλη Βαρούχα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέο άνθρωπο που επιθυμεί να συνδυάσει τον αθλητισμό με την ακαδημαϊκή και επιστημονική του εξέλιξη.”