More

  Άρχισαν τα όργανα στον Δήμο Αποκορώνου: Οργισμένες αντιδράσεις για τα περί ομόφωνης απόφασης στα ΣΜΑ…

  Ακολουθεί η γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Βάμου, κ. Ευστράτιου Φλεμετάκη:

  Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου κου Κουκιανακη προς τους προέδρους κοινοτικων συμβουλίων Αποκορωνου,πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, ενημέρωση για τη δημιουργια ΣΜΑ στον Αποκόρωνα
  Πράγματι οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων συμφώνησαν  στην αναγκαιότητα δημιουργίας ΣΜΑ,για όλους τους λόγους που αναφέρει στην δημοσίευση του ο κος Κουκιανακης.
  Όμως θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου,για την αποφυγή δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων, όσον αφορά την απόψη μου για την οποία εξέθεσα στην σημερινή συναντηση:
  Ναι στη δημιουργία ΣΜΑ όχι όμως  στην προεπιλεγμένη τοποθεσια,Τσιβαρας πρώην σφαγεία.
  Διαφωνώ με την επιλογή της τοποθεσίας επειδή:
  Πρώτον η συγκεκριμένη θέση στο Τσιβαρα Αποκορωνου δεν βρίσκεται σε ισομετρικές απόσταση με τα υπόλοιπα χωριά του δήμου.
  Δεύτερον βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή (150m)
  Τρίτον δεν υπάρχει ασφαλής και κατάλληλη οδική σύνδεση για τα βαρέα οχήματα που θα κάνουν τη διακομιδή των απορριμμάτων με την εθνική οδό.
  Τέταρτον η περιοχή είναι κατεξοχήν τουριστική.
  Πέμπτον απαιτείται υψηλό κόστος για τη διαμόρφωση της τοποθεσίας ώστε να πληρει τις προϋποθέσεις.
  Επίσης θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου για την επιμονή του κου Κουκιανακη να επιλέξει αυτή την τοποθεσια ,από τη στιγμή που κατά το πρόσφατο παρελθόν 17/4/2019  κατά τη διάρκεια Δημοτικού συμβουλίου είχε απορρίψει και ο ίδιος αυτην την επιλογη του.
  Επιφυλασσόμεθα για τις περαιτέρω ενέργειες μας….
  Λίγη ώρα αργότερα, αντίστοιχη ανακοίνωση, σε ακόμη πιο σκληρό ύφος, δόθηκε στην δημοσιότητα και από την Τοπική Κοινότητα Καλυβών
  Ύστερα από το ανακριβή δημοσίευμα που ήρθε στο φως  σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 το οποίο αφορά το θέμα του ΣΜΑ  και την υποτιθέμενη σύμφωνη γνώμη των τοπικών συμβουλίων στο δημο μας δεν μας μένει τίποτα άλλο από το να τοποθετηθούμε σαν τοπικό Κοινότητας Καλυβων και να πούμε τα γεγονότα όπως έγιναν και να διαχωρίσουμε την θέση μας.
  Σήμερα, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αποκόρωνα, μαζευτήκαμε στο δημαρχείο Βρυσσων για να συζητήσουμε τα προβλήματα του Αποκόρωνα, όπως άλλωστε έλεγε η πρόσκληση. Δυστυχώς όμως το θέμα ήταν μόνο ένα και αυτό ήταν το ΣΜΑ, το οποίο ο Κύριος Κουκιανακης προσπαθεί και το τρέχει για να φτιαχτεί στα παλιά σφαγεία στον Τσιβαρα σαμποτάροντας συνεχώς οποίες ενέργειες πάνε να γίνουν για να βρεθεί ένας καταλληλότερος χώρος.
  Το τοπικό συμβούλιο Καλυβων διαψεύδει την είδηση ότι συμφωνεί για το χώρο δημιουργίας ΣΜΑ στο χώρο των πρωην σφαγείων του Τσιβαρα και είναι αντίθετο με την συγκεκριμένη επιλογή.
  Επειδη δεν μας αρέσει να μιλάμε χωρίς αποδείξεις γιατί εμείς δεν είμαστε πολιτικοί αλλά άνθρωποι που θελουμε το καλό του τόπου μας, κάθε προσπάθεια που έκανε η επιτροπή που είχε συσταθεί για εξεύρεση χώρου έβρισκε κλειστές όλες τις πόρτες των υπηρεσιών του δήμου, είτε με το να απορριπτονται τα οικόπεδα λόγω διαφόρων λόγων είτε γιατί δεν τους παρείχαν το υλικό που τους ζητούσαν.
  Έπισης, ο χώρος των παλιών σφαγείων πέρυσι τέτοια εποχή είχε βγει ακατάλληλος από την τεχνική υπηρεσία του δήμου για να στεγάσει το κλειστό γήπεδο του Αποκόρωνα «λόγω σπηλαιωσεων του εδάφους και βραχώδων πετρωμάτων που καθηστουσαν  το κόστος κατασκευής απαγορευτικό».
  Σήμερα όπως και κάθε άλλη φορά βέβαια έχουμε πει ναι στην αναγκαιότητα του ΣΜΑ στον δήμο μας αλλά όχι σε αυτόν τον χώρο ο οποίος είναι πάνω σε μια ευρέως τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή του δήμου μας και σίγουρα όχι στο κέντρο του Αποκόρωνα αλλά ούτε και στην πηγή των σκουπιδιών.
  Η θέση μας είναι ότι το ΣΜΑ πρέπει να φτιαχτεί σε κεντρικό σημείο του δήμου και όχι στην άκρη του, που είναι ο Τσιβαρας.
  Ελπίζουμε ο κύριος Κουκιανακης να αναιρέσει την απόφαση του και να κοιτάξει το κοινό καλό του δήμου μας.

  Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα, η δημοτική αρχή του Αποκόρωνα είχε δώσει μέσω ανακοίνωσης της , μια διαφορετική προσέγγιση του όλου θέματος.

  Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάσα Μαννέτα: Πέθανε η στιχουργός και ιστορική παρουσιάστρια της ΕΡΤ – Μια εμβληματική μορφή

  Μια εμβληματική μορφή της ελληνικής τηλεόρασης έφυγε από τη ζωή. Η Σάσα Μαννέτα, που ήταν η πρώτη παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης.Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε...

  Κορωνοϊός – Σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση: Οι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα – Από βδομάδα οι ανακοινώσεις

  Κλιμακωτή επαναφορά και δεύτερες σκέψεις για την εστίαση - Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το Σάββατο ο πρωθυπουργόςΑπό τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα θα είναι η...

  Τρομακτικό τροχαίο – Η μοτοσικλέτα έγινε “μπάλα φωτιάς” και έπεσε πάνω σε βυτιοφόρο (video)

  Σοκάρει το βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, από το τροχαίο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25.11.2020).Η ώρα ήταν 17:19 μμ. Στο...

  Εστίαση: Μαύρα τα μαντάτα για τον κλάδο – Έρχονται λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας

  Την ανησυχία τους ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επιχειρήσεις της εστίασης που θα κατεβάσουν ρολά και θα χαθούν θέσεις εργασίας εκφράζουν φορείς του...