More

  Άρθρο: “Σκόρπιες σκέψεις για την δακοκτονία”

  Θέλω να καταθέσω –σκορπια –τις απόψεις μου –σαν δημότης του Δήμου Πλατανιά, σαν μικρός ελαιοπαραγωγός –όχι κατ επάγγελμα αγρότης, αλλά σαν ενεργός πολίτης του Δήμου, την εικόνα που αποκόμισα, στην λεγόμενη Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου, για την οργάνωση, χρηματοδότηση & εκτέλεση   του προγράμματος  δακοκτονίας , τις επόμενες ελαιοκομικές περιόδους.

  1. Γιατι όχι ανοικτη συγκέντρωση, αλλά Δημόσια ειδική συνεδρίαση;

  Δηλαδή , οι τακτικές συνεδριάσεις του Δήμου , δεν είναι δημόσιες η δεν είναι ανοικτές; Πολύ θα ήθελα να το γνωρίζω, γιατί έχει σχέση , με συμπεριφορές του προεδρείου στο πολύ πρόσφατο παρελθόν που μου δίνεται η εντύπωση ότι το προεδρείο θέλει να νομιμοποιήσουμε ολοι ανεξαιρέτως!

  Μήπως λοιπόν κτυπούμε πόρτες  ανοικτές;

  1. Παρατήρησα , ότι έγινε επιμελής προσπάθεια , από το προεδρείο, για στενή –πολύ στενή θεματολογία, επι του θέματος . Εξάλλου και η πρόσκληση αυτό υπηρετούσε.

  Δηλαδή , όχι απολογισμό, τι κάναμε και αποτύχαμε, αλλά- εναγωνίως- τι θα κάνουμε.

  Οχι προβληματισμός για το αν πρέπει να μετάσχει ο Δήμος στην εργολαβία της δακοκτονίας, αλλά πως με αγωνία, αυτό  θα συνεχισθεί , με μόνο  άγχος   την πενιχρή χρηματοδότηση, για την οποία έχουμε μιλήσει στον υπουργό και το ξέρει.

  Αλήθεια , δεν είναι τεράστιο θέμα να υπάρχει η μισή χρηματοδότηση του έτους 2009, να εχει υποστεί η Περιφέρεια Κρήτης ,όπως ειπώθηκε ζημια πάνω από 100 εκατ. Ευρώ και να μη βρίσκονται 5-7-10εκατ.ακόμη  για , να σωθεί η παραγωγή;

  1. Μου προξένησε , μεγάλη έκπληξη-ενώ είδα πολλούς παραγωγούς να παρίστανται και να παίρνουνε τον λόγο , κανείς τους , δεν έθεσε θέμα για την κατρακύλα της τιμής του ελαιολάδου   των 3 γραμμών.

  Μάλιστα όταν κάποιος ξεστόμισε , ότι αν ήτανε επιτυχής η δακοκτονία  με 2,50 ευρώ το κιλό  και  αν μπορεί να επιβιώσει ο παραγωγός , κανείς μεγαλοσχήμων παράγων , δεν απάντησε.

  Προφανώς το θέμα ήτανε πολιτικό και πολιτική δεν χωρούσε στη συνεδρίαση –μόνο η καθημερινότητα!

  1. Ειδα , στη συνεδρίαση κυρίως μεγαλοπαραγωγούς .

  Φαντάζομαι ότι οι μικροί αγρότες –με τη καταστροφή που πάθανε –δεν είχανε ούτε τη βενζίνη ,μα ούτε και τη διάθεση  για συζητήσεις –ανευ ουσίας.

  1. Ειδα  στη συνεδρίαση   επρόσωπο των ελαιουργών –προφανώς προσκεκλημένο-δεν είδα όμως να έχουνε προσκληθεί  πρόεδροι υγιών και παράδειγμα προς μίμηση συνεταιρισμών , όπως π.χ του χωριού μου, ενός εγκαταλελειμένου στην μοίρα του από την Δημοτική αρχή , ένδοξου και   ηρωικού χωριού που έχει χαρη   σε ορισμένους με πρώτο τον πρόεδρο , ισως τον πιο υγιή και προχωρημένο συνεταιρισμό του νομού , συνεταιρισμού στην περιφέρεια του Δήμου –που  όμως δεν είχε  προσκληθεί.

  Μάλιστα , όταν επρόσωπος συνεταιρισμού και Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας μίλησε για το συνεταιριστικό κίνημα , στην προσπάθεια που κάνει –αυτές τις μέρες –για ενιαία έκφραση –δράση –τυποποίηση και οργάνωση , κανείς δεν συγκινήθηκε από τους παριστάμενους …αγρότες.

  1. Κανείς δεν είπε για την ερήμωση της υπαιθρου και όσοι το είπαν , το λόγιζαν σαν νομοτελειακό γεγονός μεγάλης ταχύτητας.

  Κανείς δεν είπε ότι το ζήτημα της ερήμωσης είναι πολιτικό –στοχευμένο επακόλουθο που επιβάλλεται για πολιτικούς λόγους .

  Ότι η μη επιτυχία της δακοκτονίας έχει απόλυτη σχέση  με αυτό , ότι η υποχρηματοδότηση ,αυτό τον στόχο υπηρετεί .

  Η δε  Δημοτική αρχή  με τον μονομερή τρόπο που πολιτεύται , τον στόχο αυτόν τον υπηρετεί ,σε μεγάλο βαθμό.

  1. Αποδειξη;

  Στην κοινωφελή επιχείρηση που είναι και εργολάβος της δακοκτονίας –ακόμα και μετα το φετινο κάζο –που ηθελε –δήθεν – τις  δυνάμεις και της αντιπολίτευσης -συσπειρωμένες , στην συνεδρίαση του Νοεμβρίου –απέκλεισε-ξανα- την Λαική Συσπείρωση , ακόμα και από θέση αναπληρωματικού  σε συνεργασία με την μεγάλη –μη   αντιπολίτευση.

  Αυτό το τελευταίο , είναι ΚΑΘΟΛΙΚΟ , σε  όλες τις εκπροσωπήσεις!

  1. ΑΚΡΟΜΥΘΙΟ

  Είδα τα τραίνα να περνούν ,απ τον μεγόλο δρόμο , με τους νεκρούς τους θερμαστές και τους νεκρούς εισπράκτορες , που λεει και το τραγούδι.

  Ετσι θα πορευόμαστε ,αφού και η λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση, για να  ΥΠΑΡΧΕΙ- οφείλει να συμφωνεί με τους εξουσιάζοντες , να περιορίζει αυτούς που έχουνε φωνή, να εγκαλεί όλους που δεν συμφωνούνε μαζί της και να αποκλείει από κάθε συμμετοχή κάθε αντίθετη φωνή που δε συμφωνεί στον τρόπο διαχείρησης του λάθους προβλήματος , στον λάθος   χρόνο και με  τους λάθος αποδέκτες .

  Δημήτρης  Καλογεράκης

  Τοπογράφος Μηχανικός  Ε.Μ.Π, Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Υποτροφία σε Αλ. Κάχρη από τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”

  Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”.Πρόκειται για υποτροφία η...

  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 3.000.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Τζόκερ 2183 του ΟΠΑΠ (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020) που μοιράζει περισσότερα τουλάχιστον 3.026.000 ευρώ στους τυχερούς.Οι 5 τυχεροί αριθμοί είναι: 31, 14, 44,...

  H 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Αμιρά (pics)

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας Στα πανανθρώπινα και διαχρονικά...

  Χανιά: Συνάντηση Πολάκη με Καλογερή – Για το λόφο Καστέλι κι άλλα θέματα

  Την ερχόμενη Τρίτη 22-9-2020 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...