More

  Άρθρο του Δημήτρη Ανθούση: Είμαστε πάλι στα βαθιά….

  Είμαστε πάλι στα βαθιά, είμαστε όμως μαθημένοι στις κρίσεις. Μαθημένοι στην αλληλεγγύη και στη διεκδίκηση. Να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να στεκόμαστε δίπλα σε αυτόν που έχει ανάγκη.

  Του Ανθούση Δημήτρη*

  Είμαστε πάλι στα βαθιά, είμαστε όμως μαθημένοι στις κρίσεις. Μαθημένοι στην αλληλεγγύη και στη διεκδίκηση. Να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να στεκόμαστε δίπλα σε αυτόν που έχει ανάγκη.

  Ήρθε ξανά αυτή η ώρα!

  Να σταθούμε με αισιοδοξία και δύναμη κατάματα στην ανησυχία, στην αγωνία και στα γεγονότα που προκαλούν θλίψη. Όπως κάναμε σε σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες. Όπως κάναμε στην οικονομική κρίση. Έτσι και τώρα το αντίδοτο είμαστε εμείς για να μη μείνει μόνος κανείς!

  Ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης για τον  εργαζόμενο που μένει στην ίδια πολυκατοικία, το γείτονα στο χωριό , για τον ηλικιωμένο της γειτονιάς, για τον συνάδελφο που βρίσκεται σπίτι. Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν να επικοινωνήσουμε, να ρωτήσουμε, να μάθουμε, να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε.

  Να πάρουμε την πρωτοβουλία!

  Για να μη νιώσει κανένας μόνος του. Να μη βρεθεί μόνος στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μόνος στον φόβο.

  Αλληλεγγύη στους ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρέπει να προστατευθεί η υγεία τους. Αλληλεγγύη στους υγειονομικούς που βρίσκονται στο όριο της αντοχής. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που είναι σε αβεβαιότητα, που δεν ξέρουν αν θα έχουν μισθό τον επόμενο μήνα. Αλληλεγγύη στους γονείς που αναζητούν συμβουλές για την απασχόληση και τη διδασκαλία των παιδιών.

  Να το ακούσουν πως δεν είναι μόνοι τους!

  Να ακούσουν πως και η Λαϊκή Συσπείρωση  δίνει πάλι και τη μάχη τώρα για να μην κοπεί το ηλεκτρικό, το νερό και το τηλέφωνο, για να υπάρχουν τρόφιμα και μέτρα προστασίας. Πως θα αγωνιστεί σκληρά αν μετά την πανδημία επιχειρήσουν να διατηρήσουν τα δικαιώματα του λαού στην καραντίνα.

  Να ακούσουν τα λόγια πως δεν είναι πολυτέλεια μια κοινωνία που η υγεία δεν θα  κοστολογείται, που ο άνθρωπος δεν εκμεταλλεύεται τον συνάνθρωπο, δεν κερδίζει από τον πόνο και την ανάγκη του άλλου.

  Κανένας μόνος …Νικάμε το φόβο …

  *μέλος του Γραφείου της Τ.Ε. Χανιών του ΚΚΕ,  Δημοτικού Συμβούλου &  Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Wizz Air: Ξεκινά τις απευθείας πτήσεις Λονδίνο – Κρήτη

  Ύστερα από την άρση απαγόρευσης των πτήσεων από την Μ. Βρετανία, η Wizz Air ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έξι νέες πτήσεις από το Λονδίνο προς...

  2 τουρίστριες με Covid – 19! Αρνητικά τα αποτελέσματα στην φίλη της 20χρονης στην Κρήτη

  Δύο κρούσματα κορωνοϊού φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου καθώς πέρα από την τουρίστρια που οδηγήθηκε πρώτη στο χώρο, στη μονάδα φιλοξενείται και μια...

  Κι επίσημα στον ΣΚΑΪ η “Μενεγάκη” της Κρήτης – Αυτοί θα είναι [;] οι άνδρες της Μαλέσκου… (pics)

  Συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τα βίντεο που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, όμως όσοι ασχολούνται με την τηλεόραση τη γνωρίζουν χρόνια.Η...

  Σάλος και ξεπεσμός στο κέντρο της Αθήνας: Γυναίκες φωτογραφίζονται γυμνές επί πληρωμή! (pics)

  Πιο κάτω (πραγματικά) δεν έχει! H «Espresso» αποκαλύπτει τον απόλυτο ξεπεσμό νεαρών Ελληνίδων, οι οποίες, για μια χούφτα ευρώ, τα πετάνε όλα σε κεντρικούς...