More

  “Μπιλιετάκια” προς όλους στέλνει ο Δήμος Ηρακλείου

  Δεκάδες ατομικά «μπιλιετάκια» αναμένεται να φύγουν  το επόμενο διάστημα από τη Λότζια τα οποία αφορούν σε πάσης φύσεως ανείσπρακτες οφειλές του Δήμου Ηρακλείου από 20.000 και κάτω. Από εισφορά σε χρήμα, μέχρι τέλη κοινοχρήστων χώρων, και από απλήρωτες δημοτικές κλήσεις, μέχρι πάσης φύσεως πολεοδομικές παραβάσεις. Τα μπιλιετάκια που αφορούν σε τέλη και πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί από 1-1-17 αναμένεται να φύγουν μέσα στο πρώτο δίμηνο της επόμενης χρονιάς, και το βέβαιο είναι ότι οι συμπολίτες μας για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να τα αγνοήσουν αλλά στο δημοτικό ταμείο να ενημερωθούν για την οικονομική τους εκκρεμότητα, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις παρενέργειες του νόμου. Το θέμα πρόκειται να τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει η καταληκτήρια ημερομηνία αποστολής των ειδοποιητηρίων από τους καταλόγους που έχουν διαμορφωθεί να λήξει  στις 28 Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς. Η παράταση αυτή  οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ έχει υπογραφεί σύμβαση με τα ΕΛΤΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαιτούμενες προσαρμογές του οικονομικού προγράμματος του Δήμου με το υβριδικό πρόγραμμα των ΕΛΤΑ όπως προβλέπεται στην μεταξύ τους σύμβαση. Στο πλαίσιο αυτό το Σώμα θα κληθεί αύριο να εγκρίνει την παράταση της αποστολής των ειδοποιητηρίων μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2018.

  Τα ειδοποιητήρια αυτά που αφορούν σε  πρόστιμα και τέλη  διαφόρων ειδών καλείται να διεκδικήσει ο Δήμος υπό την αυστηρή πίεση των Οικονομικών Επιθεωρητών αλλά και από τον εγκλωβισμό του  στη μέγγενη του ασφυκτικού νομικού πλαισίου που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανοχής, η «ασυλίας» όπως αυτή που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια.  Όπως είναι γνωστό, η όλη διαδικασία των εισπράξεων από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής ξεκίνησε από τους μεγαλοοφειλέτες  οι οποίοι δεν πλήρωναν  με αποτέλεσμα να έχουν αφήσει πίσω τους σημαντικές οικονομικές εκκρεμότητες. Η διαδικασία προχώρησε σε όσους χρωστούσαν από 40-20 χιλ. ευρώ, και τώρα προχωρά στους οφειλέτες που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες από 20 χιλ ευρώ και κάτω.  Όπως είναι γνωστό οι οικονομικές οφειλές των  πολιτών προς τον Δήμο Ηρακλείου φτάνει τα 94 εκ ευρώ, και αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης που αποτυπώνει το μέγεθος της οικονομικής ανέχειας των πολιτών, που ταλανίζονται στη δύνη  της  οικονομικής κρίσης.

  Να δοθεί το όνομα του Ν. Ξυλούρη σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου

  Την πρόταση της παράταξης «Ηράκλειο Ανοικτοί Ορίζοντες» με επικεφαλής το Γ. Κουράκη να δοθεί το όνομα του αείμνηστου καλλιτέχνη Νίκου Ξυλούρη σε μια από τις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου, συζητά αύριο Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως τονίζει η δημοτική παράταξη, η Κρήτη και το Ηράκλειο τηρούν διαχρονικά μια μακρά παράδοση απόδοσης τιμής στους πολίτες εκείνους που με την προσωπικότητα τους το έργο τους και τη συνολική προσφορά τους έχουν τιμήσει  το γενέθλιο τόπο τους και τον έχουν κάνει ευρύτερα γνωστό. Τέτοιας τιμής έχουν τύχει μεγάλοι δημιουργοί όπως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζηδάκις και άλλοι τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη δοθεί σε χώρους πολιτισμού και πύλες εισόδου του νησιού μας προκειμένου να κρατήσουμε στο διηνεκές ζωντανή τη μνήμη και την προσφορά τους στον τόπο μας. Κρίνοντας με βάση την παράδοση αυτή αλλά και τη δικαιοσύνη η παράταξή μας θεωρεί ότι υπάρχει μια μεγάλη παράλειψη απέναντι στο σπουδαίο συμπατριώτη μας Νίκο Ξυλούρη. Τον άνθρωπο στο πρόσωπο του οποίου βρήκε την έκφρασή της η Κρήτη και ο οποίος σε δύσκολους καιρούς τραγούδησε με την αρχαγγελική φωνή του για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τους αγώνες, την αγάπη, τη λεβεντιά. Με μια φράση για την Κρήτη και ό,τι καλό περικλείει η έννοια αυτή.   Του οφείλουμε τουλάχιστον ένα μικρό αντίδωρο για  όσα έχει προσφέρει στον τόπο μας αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά. Και ένα τέτοιο «αντίδωρο» θεωρούμε ότι είναι η επίδοση του ονόματός του σε μια από τις αίθουσες του Συνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρο στη μεγάλη αίθουσα του οποίου έχει δοθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το όνομα του αείμνηστου δωρητή Ανδρέα Καλοκαιρινού.

  Πηγή: PATRIS

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ